Isnin, 31 Disember 2012

goodbye 2012 (Y_Y")

Selamat tinggal 2012 ='( Banyak kenangan pahit dan manis di tahun 2012 ni....hurmmmmmm (>.<") Semoga kenangan yang pahit dalam tahun 2012 menjadi satu pengajaran buat aku.... (-___-")!!! Kenangan manis di tahun 2012 akan aku kenang sampai bila-bila (^^,) peace !!!!!
Selamat datang 2013 =) Tahun yang aku tunggu-tunggu selama ini..... (^________^) InsyaAllah tahun ni aku bakal jadi suri hidup chenta hearty (^_______^)... Dan semoga tahun 2013 nih aku akan jadi lebih baik dari tahun 2012..... Azam aku kali nih insyaAllah aku akan berusaha untuk lebih maju kehadapan... InsyaAllah =)
Untuk chenta hearty tepat jam 12.00 malam 1/1/2013 kita dah 8 tahun kenal.. Hope perkenalan kita sepanjang ini akan menjadikan kita lebih kenal antara satu sama lain dan hope kita sentiasa bahagia bersama dan serasi bersama dengan izin dari Nya yang Maha Esa... Amin................... =)
it's me
mass-naim

welcome back (^^,)

Hai..... Welcome back..... (^^,) Saat-saat akhir 2012 pada hari Isnin terakhir dalam tahun 2012 dan hari ni hari terakhir aku bekerja dalam syarikat nih dalam tahun 2012....... (^________^)
Hari ni aku dah naik keje macam biasa setelah seminggu bercuti di kampung halaman dan holidays wif  my beloved family (^_______^)!! Masuk je opis orang pertama aku hadap ialah si traitor tu...menyampah siot.... Banyak menci aku kat kau si bedebah.. (>.<")!! 
Daripada aku hilang mood pagi-pagi dengan hadap muka dia lebih baik aku terus naik atas masuk opis aku lagi bagus...Hurmmmmm (-__-")!!
Bila dah masuk opis aku kat atas suma macam terperanjat aku dah naik keje...Eheheheh =) Diaorang ingat aku masih lagi bercuti. Bila aku duduk kat table aku jerk En. Halim datang jumpa aku bagi satu sampul surat. Alamak !!! Surat apakah itu???? (>,<") Aku dengan rasa nervous pun bukak sampul surat yang sememangnya tertera full name aku kat situ.. Huh (~,~") Apakah isi kandungan surat itu???? Alhamdulillah setelah baca isi surat tu rupanya aku telah pun diserap masuk sebagai kerani daripada jawatan aku dulu sebagai jurutol.. Amin alhamdulillah syukur.. =) Buat saspen jerk kan aku fikirkan surat aku kene buang keje tapi rupanya tidak..... =) Syukur sangat Ya Allah.. Mudah-mudahan perjalanan kerjaya aku dipermudahkan... (^_____^) Hoyeahhhhhhh ~~~~~~~lalalalal
Nota kaki :- Pasal budak bedebah itu aku persetan kan aje.... Bagi aku dan diri aku untuk tahun 2013 esok adalah tahun baru dan azam baru untuk aku jadi more better dari tahun 2012 ni... Untuk si bedebah tu kalau dia tak nak berubah kepada kebaikan untuk mulut dia yang macam lahanat tu terpulang lah pada dia... Sebab setakat nih aku tengok dia still same jerk... Hurmmmmmm (>.<")!!
it's me
mass-naim

Ahad, 30 Disember 2012

anniversary (^_________^)


1/1/2013 nih genap hubungan aku dan chenta hearty selama 8 tahun..... Mase date ni aku dah ada kat JB... Tak dapat nak celebrate dengan dia macam tahun-tahun yang lepas..... Sedey (>.<) Tapi insyaAllah tahun 2013 kami bakal disatu kan.... InsyaAllah....Amin... Nanti aku update lagi k.....

it's me 
mass-naim

last day kat kampung


Cuti selama seminggu terasa macam sehari jerk...(>.<"). Hari ni hari terakhir aku kat kampung.. Sedey siot (T___T") Terasa macam tak nak balik JB jerk....Hurmmmmmm tapi apa boleh aku buat... Nak tak nak aku terpaksa jugak balik... Tugas aku ada kat sana kan....Haiiyaaaaaa..... Relax mass don't tacin-tacing nanti ada masa kau balik la kampung lagi..... Hurmmmmm baik lah aku relax sekarang walaupun dalam hati terasa sebak yang teramat..... ='(

Dalam masa seminggu aku cuti ni awal percutian aku badan aku tak berapa sihat... Aku kene demam maybe sebab main hujan kot masa si chenta hearty datang jumpa aku minggu sebelom aku nak balik kampung tu.. masa tu aku dan dia pergi jejalan n beli barang-barang for hantaran kiteorang... =) Sebab hujan lah aku demam minggu aku nak cuti tu.... Dah nasib Allah nak bagi aku sakit aku terima aja... Tapi Alhamdulillah aku dah sehat sekarang........ Peace yalllllll !!!!!.....

Hari ketiga aku kat kampung ayah aku decide nak bawak aku satu family g makan angin.. Yeeehaaaa seronok nya (^_______^).. Destinasi pilihan ayah aku ialah di Bukit Gambang Resort City... Seronok sangat.... Jom layan gambar jap..... :-


Ini resort yang kami stay kami amik family suite
Ini pula water park dia.. seronok bila dah sampai kat dalam (^___^)


~ini ibu dan ayah aku serta adik perempuan aku dan anak dia yang comel ~


- Loving Couple -


Breakfast kite orang pagi tu sebelom nak ke theme park
 (^___________^)

Tengah tunggu tram nak ke theme park weehuuuuuuuu =)
Dah naik tram dah... peace yawnnnn !!!!!!
Theme park kami dah bersedia
Depan theme park
Menuju ke destinasi (^_________^)
Main ombak...... Ni lah dia adik lelaki aku yang handsome tu...sape nak kenal???ehehe
Meredah ombak kuat wooooo best !!
Dengan adik n ibu..mana pegi ayah aku??Owh dia pergi jaga cucu kat bilik
Ombak besar
Peace yawn !!!!!
Anak buah aku yang comel main game =) Suka dia dapat main....
Ha itu saje sebahagian gambar yang dapat aku kongsi kat sini.......Seronok sangat time holiday kali ni.... Tambah-tambah lagi dengan kehadiran si kecil yang comel anak buah aku... Gelagat dia mak aiiiiii sangat mencuit hati kami sekeluarga... mana pergi ayah dia ek??? Hurm actually ayah dia tak dapat join sebab x dapat cuti......Dan mana pergi ayah aku ek masa mandi manda??? Actually ayah aku tak join sebab kene jaga cucu kat bilik.... Cucu nya kebetulan tengah demam cuaca pulak masa tu tak berapa elok hujan sepanjang hari dari hari pertama kiteorang sampai kat Gambang tu....Kiteorang mandi pun time-time hujan tapi seronok sangat sampai tak nak balik..ehehehehehe.... (^_________^)...

Selain daripada pergi Gambang... Cuti aku dipenuhkan dengan jadual dimana sebelum gerak ke Gambang hari Sabtu dan Ahad aku telah menghadiri satu majlis perkahwinan sepupu si chenta hearty iaitu kak pae... Tahniah untuk dia semoga kekal hingga ke akhir hayat =) Lepas tu baru lah aku ke Gambang.... Lepas balik dari Gambang jadual aku masih lagi penuh iaitu aku ke Melaka jejalan dengan famly aku dan ke melaka lagi bersama dengan si chenta hearty keesokkan harinya pula...Cuti aku kali nih penuh dengan jadual berjalan-jalan sahaja...... Cuti di penghujung 2012 sangat bermakna... Hope dapat lagi luangkan masa untuk macam nih lagi... InsyaAllah.... Peace yalllllllllllllll !!!!!!!!!

Nota kaki :- Petang nih aku dah nak balik JB.. hati tengah sebak sebab nanti rindukan si chenta hearty dan family dan juga anak buah aku yang comel tu...... Hurmmmmmmmmmmm k lah nak berkemas..... Bye.. Peace yalllllllllllllll (>.<")

it's me
mass-naim


end of december 2012

Pejam celik pejam celik da hampir penghujung tahun 2012..(>.<)..2013 pulak mendatang (^___^). Masa sangat suntuk sekarang ni. Terasa macam baru setengah tahun 2012.. Dalam tak sedar banyak benda yang dah kita lakukan dalam tahun 2012 yang bakal kita tinggalkan menjadi sejarah dan kenangan manis serta pahit buat kita..

Seperti aku... Banyak kenangan aku dalam tahun 2012 ni (=,=') antaranya ialah genap setahun aku duduk n menetap di Johor Bahru kerana aku mempunyai tugasan yang perlu aku laksanakan dengan rapi untuk menyara kehidupan aku dan untuk menjamin masa depan aku..yeahhhhh (^__^).. Tahun 2012 ni jugak lah banyak mengajar aku erti hidup berdikari atas kaki sendiri.. Mana tak nya aku duduk jauh dari family aku.. Semua benda aku kene buat sendiri.. Masak sendiri (bila time rajin aku datang la..hihi), basuh baju sendiri, sidai baju sendiri, lipat baju sendiri dan juga kemas rumah sendiri.. Senang cakap semua yang aku lakukan adalah sendiri tanpa menggunakan khidmat ibu dan ayah aku untuk membantu.. Sangat seronok bila semua benda kita buat sendiri.. Terasa macam dah terlalu matang..hihihi....(>.<) malu ah....!!

Dalam tahun 2012 juga si chenta hearty dah mula menunjukan perubahan yang ketara dalam hidup dia dan diri dia...Thanks God aku bersyukur amin !! (^__*) Kenapa aku cakap dia ada perubahan?? Sebabnya bila aku dan dia terpisah jauh walaupun jarak antara kami cuma ambil masa 2 jam untuk sampai ke JB dari tempat tinggal dia.. Dia mula dapat rasa erti menghargai sesuatu yang sangat bernilai.. Maksud aku dulu kami  sering berjumpa pantang ada masa free jerk asyik nak jumpa tak habis-habis dan ada masa pulak sering bergaduh tak tentu pasal....Hurmmmm (>,<")!! Apa nak jadi tak tau lew.... Tapi bila berjauhan pula jarak yang menyebabkan kami jarang dan susah untuk berjumpa.. Hanya msg dan call menjadi penghubung antara kami setiap hari setiap masa setiap detik dan setiap saat.. (^__^)/// Dan untuk lebih menghargai sesuatu yang bernilai si chenta hearty sanggup untuk turun ke JB setiap bulan semata-mata nak jumpa dengan aku.. Aku sangat hargai usaha dan pengorbanan dia.. Perubahan dia menunjukkan dia seorang yang lebih prihatin dan lebih penyayang dalam hubungan kami.. (^_____^) !! Walaupun kami jauh tapi usaha dia dan pengorbanan dia demi aku menjadikan hubungan kami semakin erat dan penuh dengan kasih dan sayang.. Layanan dia pada aku tak lagi seperti dulu.. Mungkin tempoh pertunangan kami yang kini hampir mencecah 2 tahun seperti yang dijanjikan juga menjadi punca kebahagiaan kami untuk menanti saat diijabkabulkan semakin hampir membuatkan cara layanan dia pada aku juga turut berubah.. (^______________^)... Aku bahagia saat ini dan harap untuk selamanya bahagia aku dan dia akan kekal.. InsyaAllah dengan izin dari-Nya.. (>___*)....

Tahun 2012 jugalah yang telah menemukan aku dengan ramai kawan baru yang datang nya dari setiap negeri kerana tahun 2012 merupakan tahun aku bekerja dalam bidang yang baru iaitu sebagai jurutol dan beralih arah pula ke bahagian admin sebagai kerani dalam syarikat yang sama... (>.<") Ramai kawan-kawan yang aku sayang antaranya Dila,kak Nur,Ika,Zana,Kamal,Haziq,Al-fiz nan,Aidil,Meon,Nas,Faiz (Bob) ni semua geng-geng gila karok.. Banyak kenangan aku dengan diaorang.. Tapi end 2012 ni jugak lah yang telah memisahkan kami kerana nasib tidak menyebelahi mereka dimana bahagian jurutol telah dibuang keseluruhan nya.. (-___-") Aku sangat simpati dengan nasib mereka semua.. Tak ada lagi gurau senda dari diaorang.. Tak ada lagi suara-suara karok diaorang.. Nasib aku di syarikat itu juga masih belum dapat dipastikan sama ada kekal atau mengikut nasib yang sama seperti mereka........ Aku buntu mengenagkan nasib aku lepas ni (>.<")!! Aku sayang kawan-kawan aku semua.. Aku akan rindu kat korang.. Hope kita masih lagi still contact.. Bila majlis kawen aku tiba aku akan jemput korang-korang semua k.. (Y____Y") Kenangan dengan korang tak mungkin aku lupakan selamanya... Sayang korang (-_____-')


Bagi aku untuk story tentang 2012 ni memang banyak nak shared.. Tapi bukan semua yang kita boleh shared kan... Biar lah yang lain-lain tu menjadi memori segar yang terpahat dalam ingatan aku.... (>.<")!!

SELAMAT TINGGAL 2012

SELAMAT DATANG 2013

Nota kaki :- Setiap kenangan yang hadir dalam diri kita simpan lah ia sebagai satu koleksi peribadi kita yang tak semudah a,b,c dan 1,2,3 untuk melupakannya dan melenyapkan nya dari memori kita kecuali ajal dan maut yang dapat memadamkan segala kenangan terindah milik kita.. (^_________^)


it's me
mass-naim



Sampaikan Salam Cintaku Padanya - Mohd Hafiz a.k.a Apet -



Sampaikanlah salam cintaku padanya
Walaupun terluka namunku merindu
Kerana cintaku tiada akhirnya
Walaupun kau telah menghancurkan

Sampaikanlah salam cintaku padanya
Walaupun sengsara namunku masih sayang
Kerana cintaku mewangi dan harum
Walau tercampak di mana jua

Andaiku tiada, andaiku pejam mata
Biarku abadi, cinta yang setia ini
Biarpun kau jauh, sambutlah salamku
Kerana aku masih menyayangi
Tidak pernah aku membenci dirimu

Nota kaki :- Lagu ni aku tujukan khas buat insan yang aku sayang Mohd Hafiz Bin Abdullah a.k.a Apet. Andai aku tiada lagi,,andai aku pejam mata ingat lah bahawa aku masih setia dan menyayangi kau sehingga ke akhir nafas ku. Tak pernah terdetik dalam hati aku untuk benci diri kau. B sayang abang.....


it's me
mass-naim

Sabtu, 22 Disember 2012

when i [s][m][i][l][e]




I automatically smile when you call & message me. (^_____________^)!!



it's me
mass-naim


Jumaat, 21 Disember 2012

cerita kedai kopi Vs kedai mamak




Dalam kekusutan dan kesibukan bekerja tiba lah waktu untuk melepak. Kata sepakat telah dibuat. Waktu telah ditetapkan. Tempat telah dipilih. Jadi tiba lah masa untuk me'relax'kan diri bersama kawan-kawan. Happy rasa bila ada kawan yang baik-baik belaka macam diaorang yang kat dalam gambar kat atas tu.

They are very nice person whom i know. Thanks coz being my friend and my housematte. 
Hope kita tak ada sebarang masalah.
Time dalam gambar ni we all melepak kan diri kat Sturbucks. After Starbucks tutup we all lari plak p lepak kat kedai mamak sampai lah mata dah nak tidur baru kami balik. 
Esok pagi bangun mata lebam especially si budak sweet yang pakai cap tu sebab dia kene kerja pagi tu. Manakala aku dan si cantik bertudung pula cuti. Public holiday la katakan. So kesian dekat budak sweet yang pakai cap tu. Tapi tak tipu,,budak sweet yang pakai cap tu sebenarnya dia seorang yang rajin bekerja dan tak pernah nak reti penat. Kredit kat dia (^__^).. Jangan marah yew (>.<) Peace yall!!

Apa-apa pon korang berdua the best.  


it's me
mass-naim

Khamis, 20 Disember 2012

weekend be together~~lalala

Seperti pasangan lain, aku tak terlepas untuk meluang kan sedikit masa aku untuk bersama dengan chenta hearty walaupun kami jauh. (Y_Y")! Jauh bagi kami tak semestinya ada jurang. Even jauh mana sekali pun kat perosok dunia we all still keep in touch. Walaupun kami tak ada handphone yang canggih berinternet siap whatApp, Viber, Line, Ym or BB tapi kami still ada messages dan call untuk berhubung. Setiap hari kami ber'message dan setiap hari juga lah chenta hearty akan call aku. We care each other. Chenta hearty tak boleh kalau tak message atau call aku dalam satu hari. Bagi dia kalau dia tak call dan dengar suara aku atau dia send message kat aku dan aku tak jawab bagi dia hidup dia tak lengkap. (ye kew???boleh caye kew??) Owh aku percaya tu semua. Aku kenal cara dia. Dia kan sayang aku. Cewah....(>.^") perasan pulak. Ehehe... =D

Last week chenta hearty dah meluangkan dan menghabiskan masa dia untuk bersama dengan aku. Kami jejalan bersama makan bersama bak kata semua aktiviti yang dilakukan dua hari berturut-turut tu kami lakukan bersama. Every month he would take leave and spend time for two days to come and see me. Maklum lah kan duduk berjauhan. Owh so sweet (^____^) weng***weng***

Dua hari aku bersama dengan dia terasa macam kat syurga. Ye kew??? Maybe sebab tak ada sesiapa yang ganggu kami. Kali ni dia datang untuk aku dan dia sama-sama pergi shopping. Shopping for barang hantaran. Maklumlah kan tinggal berapa bulan dari sekarang aku bakal menjadi yang sah untuk dia. Sungguh happy aku saat ni. (^_____*) lalalala!!!! Hati berbunga riang. Weehuuuu (^_____^) OMG!!! Aku berdoa semoga jodoh aku berpanjangan dan tiada dugaan dalam masa-masa macam ni. I really hope semoga Allah perkenan doa aku. Amin!! (>.<) InsyaAllah.

Tapi waktu kami berdua bersama dalam masa dua hari bagi aku sangat suntuk. Bagai masa mencemburui kami. Waktu dia nak balik masa di terminal bas aku terasa sangat sebak. Mungkin terpaksa berpisah sekali lagi dengan dia dalam jangka masa yang aku sendiri tidak boleh menduga. Ya Allah aku sedar itu hanya dugaan Mu kepada hamba yang naif macam aku. Kuat kan lah semangat aku. Sabarkan lah hati aku.(>.<")!!

Dua hari masa aku dengan dia sangat indah dan tak mudah untuk aku lupakan. Untuk chenta hearty ----->> Aku cinta kau sampai mati InsyaAllah kalau jodoh kita kuat. Kita bakal disatu kan. InsyaAllah. Aku sentiasa berdoa yang terbaik untuk kita berdua.

Nota kaki :- Biar berjauhan baru rasa kerinduan. Peace yalll !! (>.<")!!

it's me
mass-naim


Rabu, 19 Disember 2012

traitor (>.<")

Pagi ini aku terasa jari jemari aku terajin untuk menaip dan otak aku berputar ligat untuk mencari ayat yang sesuai untuk aku paparkan di blog aku nih. (^____*")

Orang kata kalau ikot hati mati...Ikot badan binasa....!!! Aku dah tak peduli dengan pepatah macam tu....Dia fikir diri dia cinderella ke yang perlu aku kesian pada dia....Sorry i'm not like who u think!!! Kalau dulu aku masih boleh berdiam....Kalau dulu aku masih lagi boleh tolak ansur dengan kau even kau buat cerita tentang aku,,aku masih lagi mampu tersenyum depan kau....Tapi tak lagi sekarang....Kau tak akan dapat kenal diri aku lagi lepas kau buat macam-macam pada aku....Dan aku tak mampu untuk jadi baik macam dulu lagi pada kau....(>____<")
Bagi aku kau ular yang sangat bisa dan merbahaya....Sekali kau buat aku....Hati aku masih lagi mampu untuk tersenyum sebab aku fikir kesian pada kau....Kerana akal fikiran aku yang waras ni lah menjadi ubat untuk aku terus senyum dan ikhlas berkawan dengan kau....Tapi bukan untuk yang kedua kali....Kali ke-2 kau buat aku....Hati aku terus mati tanpa ada sebarang dos ubatan bila bisa yang kau bagi dah mula menyelinap ke saluran darah sampai ke otak lalu menghentikan akal fikiran aku yang waras untuk terus berfikir secara rasional....Aku dah tak mampu untuk tersenyum pada kau lagi....Pandang muka kau juga aku dah tak nak....(>.<")!
Aku bukan kejam macam kakak tiri cinderella malah bawang merah yang suka membuli tanpa ada perasaan...Tapi aku cuma hanya mahu menghindar dari aku terus dipatuk ular yang berbisa dan merbahaya seperti kau.....(>.<)...Dan kau tak perlu untuk memaksa diri aku terima semula diri kau kerana kau sendiri yang rosakkan semuanya....Cukup sampai detik ini sahaja aku kenal diri kau yang sebenar....Dan bermula saat ini waktu ini aku dah tak nak kenal lagi siapa kau......(-______<")
Nota kaki :- Kepada yang berkenaan berubahlah.....Tak ada apa lagi aku nak cakap pasal kau.....Hati aku kecewa dengan sikap kau....(Y___Y")!
Not easy for me to believe a traitor like you!!!!
It's me
mass-naim

Jumaat, 14 Disember 2012

Someone make me shocked

Ok masa kat opis tadi ada someone tegur aku that time around 11.30 am something.....He told me "You should be careful with that girl" (>.<")....Owhhhh that sound buat aku rasa itu satu warning bagi aku.....Like he knows something about that girl.....OMG.......Buat aku cuak sey....Seyes.....(-_-")

Suddenly he asks me again....Dia tak nak aku marah-marah lagi......And he told me....I guess I do not know the story but I think you're right.......(^______^).....Owhhhh really i'm right.....That why aku bengang dengan si polan tu....If aku salah....For what aku nak marah si polan tu kan.....See.....People who knew me know who I am.................Ok.......Now I'm happy......Aku tak rugi apa-apa kalau aku buang kau sebagai kawan aku....Malah aku akan dapat lebih ramai kawan yang sememangnya bukan jenis macam kau manusia.......

Ok aku dah membebel panjang ni....So time nak balik ni.....Ada masa aku story mory lagi k....Bye ! (^________^)

Nota kaki :- Aku akan ingan pesanan that guy tu.....Thanks so much....

it's me
mass-naim 


I wanna be a good wife for u~~~

Ok one day aku diberitahu oleh housemate aku yang dia ada post one of the story kat blog dia dimana idea untuk post entry itu sangat suweett......Ok sangat suweettt.....(insyaAllah aku tak tipu..) (^_^') . Dia bacakan untuk aku entry tu masa tengah lepaking dengan dia kat rumah......Owhhhhh tak sangka dia tak tipu.....Entry tu memang best.....(^____________^) !

Esok masa kat opis aku berblog walking ke blog dia dan aku baca entry tu sendiri sebabnya aku nak sangat baca dengan feel aku sendiri......Sure lepas baca aku nak mintak copy paste entry ni masuk ke blog aku untuk aku shared bersama si chenta hearty aku..........Weeeeeee (>.<) seyes malu I sebab ambik idea dia untuk shared dengan si chenta hearty....Hope Miss Jenna-Hasim tak marah kat I sekarang ni macam dia tengah marah pada si polan tu dengan muka yang merah padam...Seyes I takut (-___-").....Ampun buk... (^___^)! . So.....Permission sudah diminta dan acceptable telah diluluskan.......Alright.....Thank fwen coz sudi re-post semula entry ni untuk I senang nak mencari.....Weeeeee :D !..Kalau korang-korang rajin singgah-singgah lah ke blog dia k...Blog dia memang best.....Aku tak jemu baca blog dia...Ayat-ayat yang digunakan pun sangat senang but sometimes agak mengelirukan I untuk memahami....Seyes jujur.....(^_*").....Kat sini I attach kan link nak ke blog dia.......http://jenna-hashim.blogspot.com/.......Mintak maaf lah ye Jenna....Blog I yang ini belum disempurnakan sepenuhnya...Still under construction...So belum ada apa-apa lagi yang nak di isi di dalam blog I ni.......Masih mencari ilham maybe......Ada masa nanti akan I cantik-cantik kan k.....Weng**Weng** (^^,).....K lah dah banyak aku membebel yang ntah apa-apa....Skang tiba masa nya kita layan ini kisah....Jommmmmmmmm........ (^_____________^)

I wanna be a good wife for u..re-post

Itu Hari reader I a.k.a housemate I yang juga gemar memblogging mintak entry ni,sebab sweet kata dia ..weeee :'D . Entry for someone ketika zaman purba,dah tak bermakna lagi dah kot sekarang ni,
eceh ( . _.)! Ok now..I re-post for her :)

I wanna be a good wife for u..

Assalammualaikum & selamat malam,tak jawab dose (-..-) .

Entri ni I dah pernah post dulu,DAHULU..dan i nak post jugak sekali lagi.tak kire..takde takde..nak post jugak.Sebab kawan I cakap post ini comel Onion Head Emoticons 34 .


Btw bukan senang nak bercakap hal diri sendiri.tak seperti if kau suruh aku mengomel hal kau atau hal orang yang takde kene mengene dengan aku,memang banyak je point aku list kat sini.Dah nama pun shoot orang kannnn.even ayat berterabur still teruja nak menaip pasal korang tak kire korang boleh mendalami atau tak ayat aku masa tu . nak gebang jee.

OK. I mulakan dengan Bismillahhirohmanirrahim. Semoga budak ni tak banyak merepek kat sini seperti selalu..
To my future husband .. firstly I nak cakap kat sini,tak kira pun siapa u if Allah dah tetap kan jodoh I dengan u,I wish I will love u until the end of my life .
I will be ur good wife and cute ^_^ .

I will cook for u,sanggup search ternet masak-masak just for u,sebab I kan Isteri u =)
u mesti bilang enak if enggak sebenarnya .okeh.at least I dah berusaha.sila hargai saya.
kemas rumah is my routine,bukan kemas ala kadar..I akan kemas sampai spender koyak u pun I buang even u sayang sangat-sangat.


Buat air untuk u time kite layan "cekerama",u balik keje,sarapan pagi,setiap masa lah .. tak termaksud if kite minum kat luar..minuman I tak sekejam without makanan, biskut Hup Seng bersama fav air u,yang penting I tak sediakan u air sejuk.I nak gak sumtimes minum kat luar dengan u sebab ade masa-masa I malas nak buat air. I nak Dating dengan Suami I. ngee.


kecuali breakfast u advance sikit,air bersama nasi goreng or sandwich,paling malas pun roti plus strawberry jam.Its ok for u right =)
tetapi sila puji I setiap kali I buat semua tu,"comelnye sayang saye" haha nak jugak.




As a good wife,I akan iron baju u setiap pagi before u pergi keje,then gantung so that u tinggal ambil je lepas keluar bilik air..I tak nak pakaikan baju untuk u sebab I dah penat sediakan sarapan.. I cium tangan u before u pergi keje,dan I nak terima hal yang sama and moreeeee sebab I Isteri cantik yang ada kat depan pintu,jangan nak abaikan I sangat dengan terus masuk kereta..Try me first my Husband.
Jangan expect I akan urut u bila u balik keje konon u penat.Noooo.sebab I nak baring kat riba U sambil layan Hindustand.Urut kaki I plss,sakit mop lantai tadi.

Bila keluar I akan jadi wallet u,bukan untuk keluarkan duit.tapi macam mana u akan bawa wallet u bila keluar u mesti bawak I jugak.Even just lepaking minum tea dengan kawan-kawan u kat mamak stall depan jalan sana tu..I tak nak stay rumah sorang,cukuplah sepanjang u pergi kerje I dah tergodang sorang-sorang kat rumah poco-poco depan TV.
Kalau I tak larat nak keluar ikut u,sila cancelkan plan melepax..biar LAH kawan-kawan u nak cakap ape pun,you kan milik I. hehe ..alaaaa bukan selalu pun tak bole ikut..so jangan nak emo sangat cakap tu kawan u bla bla..U dah kahwin kann .
Tapi bila I lepax dengan kawan-kawan I,I just mintak Izin dengan u.u takbole ikut. women talk. U tak kesah kannnn .. I kan Isteri comel u .. takmo amek hati taw taw.
I tak kacau u tengok bola dengan kawan-kawan u .. I ok. lala

Gambar kite berdua.Itu perlu .Dalam kereta,keychain kat HP,kunci rumah,sebelah Tv,atas fridge,dalam bilik mesti laa. I nak rindu suami I selalu.So if orang nampak akan terpacul sweet nye Isteri you.BERTUAH LA SUAMI DIA..kehkeh.

I akan bagitau u bila ade orang nak mintak number I kat shopping mall,so bile u jeles u akan temankan I selalu.."Tunggu I balik baru kite pergi shopping mall" ngeee.. ni yang I nakk..sila bayarkan sekali..Bertuah I suami berlanje.. kannnn?

Anniversary kite. mesti la I bagi hadiah..bab candle light dinner and cake tu I nak u yang buat.
I nak suami I romantik selalu dengan I.. dengan muke I bajet surprises,mulut ternganga terharu,tutup mata and ucap thanks.. konon tak tahu taktik u .. and u happy when I'm happy . baik kan Isteri you Onion Head Emoticons 47

Jangan Ingat I tak bekerja I akan biarkan u sara hidup I and everything. i mintak Mak. I tak kejam nak biarkan suami I pening kepala nak uruskan makan pakaian I yang memang kaki shopping.. I buat la side income yang sangat banyak dan rajin.. acehceh kau Jenna.. =.='
setakat duduk rumah,kemas,masak,buat air,poco-poco,.rugikan if I tak buat sumthing yang boleh tambah pendapatan u.. takkan nak biarkan u settlekan hal anak-anak debab kite jugak. "Comel pulak anak-anak debab saye >.<"

Bangga dengan diri u now sebab Isteri u kuat harimau..


Jangan lupa ajar I Mengaji,hal-hal agama,bila U off day.Biar I pandai dan tak jadi Isteri durhaka to u.OK!!


I akan selalu pegang tangan u,biar cucu cicit kite jelesssss . kat mana pun u tido,I tetap bawa bantal busuk I ikut u even kat ruang tamu. U kan hero I . always be with me until the end of my time .


The lastly. Bobok I please masa nak tidur.. I kan manjaaaa.. miowwww .. lala .


I still love you when Im old =)


I NEVER CHANGE Onion Head Emoticons 1


Goodnight alls Onion Head Emoticons 3

Khamis, 13 Disember 2012

ini manusia

Lidah memang tiada bertulang....Bermacam jenis lidah yang kita dengar hanya perlu berhati-hati.....Pandai menutur percakapan....Omong kosong tidak henti dengan imaginasi akal fikiran yang polos turun ke hati menentukan niat yang entah kan baik entahkan tidak....Lidah tajam umpama pisau yang menusuk ke hati menembusi jantung lalu mati tidak percaya lagi.....Kerana lidah banyak mengkucar kacirkan manusia zaman kini yang sememangnya bijak menggunakan akal untuk berfikir tetapi tewas di tangan lidah dan bodoh menggunakan akal....Hanya manusia yang mempunyai akal berfikir dengan waras mampu menepis dan menangkis omong kosong lidah yang tajam lagi bercabang...Mereka mampu menggunakan akal dan lidah ciptaan Tuhan yang indah dengan sempurna lalu mereka berjaya menggapai impian sendiri menongkah arus mengejar kejayaan demi masa depan keturunan anak bangsa....Tanpa mempedulikan omong kosong lidah tajam lagi bercabang yang acapkali memberi impak yang negative....Kita manusia yang mempunyai akal dan fikiran positive mampu membuat anjakan paradigma dan terus maju menempa kejayaan tanpa ada sedikit pun sekatan....

Zaman kini buat kita berwaspada...


it's me
mass-naim

Selasa, 11 Disember 2012

rindu kamu geng

Seyes memang aku rindu kan kau saat ni....Aku rindu ronda-ronda dengan kau waktu zaman sekolah dulu......Memang seyes tak boleh bla waktu dulu-dulu.....Aku dan kau memang sangat nakal....Nakal tahap gaban......Aku rindu kau suapkan aku makan....Aku rindu share makanan dengan kau......Yang paling aku rindu bila aku suka menyakat kau sampai kau marah kat aku.........
Zaman sekolah dah berlalu dulu lagi.....Pergi dan tak kan boleh di putar balik masa itu....Sangat menyedihkan.......Kini alam pekerjaan aku dan kau lalui bersama....Bekerja dalam satu bumbung yang sama.......Oh My God.......Zaman kerja memang buat kita sama-sama matang.....Aku hargai zaman kerja itu....Lantas suatu hari kau pergi meninggalkan aku bersendiri duduk terperuk di situ lagi sedangkan kau dah maju kehadapan meninggalkan aku keseorangan tanpa seorang sahabat suka dan duka seperti kau......Aku berjuang memajukan diri sendiri....Terima kasih pada kau kerana mampu untuk memberikan sokongan walaupun kau tiada di hadapan mata aku....Akhirnya aku berjaya meloloskan diri dari bangunan itu dan meninggalkan kau jauh untuk aku pergi mengejar cita-cita aku.....Tinggal lah pula kau disana dengan pekerjaan kau.....Sekarang kita dah sama....Kau ada kerjaya yang bagus dan aku juga mempunyai nya.....Kita sama-sama berjaya.....Tahniah untuk itu......Aku gembira untuk kejayaan kita........(^____________^)
Kita sama-sama telah dapat apa yang inginkan oleh diri kita.....Kini zaman untuk mendapatkan masa depan yang cerah dalam memperoleh kerjaya masing-masing....Kau menapak satu lagi langkah....Langkah alam berumah tangga....Aku sangat teruja untuk mendengar berita tersebut......Tahniah untuk itu pula........Saat detik itu tiba pada kau...Aku sangat gembira kerana kau telah mencapai impian yang kau bina sendiri...........Kini hidup kau bahagia dengan insan yang paling kau cinta.......Sedangkan aku masih lagi disini menanti dengan penuh harapan mengharap yang aku akan menyusul mengikut langkah kau yang satu itu.....Alam berumah tangga memang satu dari senarai impian aku........Akan aku tunggu detik itu wahai geng.......................(^__________^)
Seyes geng.....Aku rindu saat yang itu...........I hope one day we can hang out together as before.......Aku harap kau pun rindu zaman itu...Berdua bersama menikmati zaman sekolah satu waktu dulu................Rindu gila pada kau............................(^______________^)


it's me
mass-naim

apa itu kehidupan????

Kehidupan....

Bila bercakap tentang kehidupan...Apa sebenarnya tujuan setiap manusia yang wujud di alam ciptaan Tuhan yang maha cantik ini???? Adakah hidup untuk mencari kekayaan???Adakah hidup untuk mencari kesempurnaan???Adakah hidup untuk mencari pasangan semata???ATAU adakah hidup untuk menghamba kan diri pada Allah dengan melengkapkan diri dengan adanya pekerjaan,,pasangan hidup dan keluarga yang lengkap dengan penuh kasih dan sayang???

Terlalu banyak persepsi manusia-manusia di bumi ini tentang kehidupan...Bercakap tentang kehidupan ia memang sangat complicated.......Aku sendiri susah untuk mentafsirkan tentang apa itu kehidupan....Hari-hari yang aku lalui kadang kala buat aku rasa hidup itu terlalu indah dengan kecantikan alam ciptaan Tuhan...Ada kala aku terasa hidup itu sangat menyakit kan dengan kedatangan makhluk-makhluk yang suka memporak perandakan manusia-manusia lain......Bagaikan makhluk itu dengki dengan kebahagiaan dan kesenangan yang ada pada manusia-manusia lain yang hidupnya sememangnya sempurna dan penuh dengan kasih dan sayang....Sangat pelik untuk aku berjumpa dengan makhluk sebegitu.....Sangat mengerikan bagi aku sebagai manusia.....

Bagi makhluk-makhluk tersebut.....Tiada kata lain yang ingin aku sampaikan untuk menyedarkan kamu-kamu sekalian supaya behenti menganiaya manusia-manusia lain.....Kalau kamu ingin orang menyayangi kamu kerana diri kamu sendiri BERUBAH lah.....


Nota kaki :- LIFE IS BEAUTIFUL!!!!
it's me
mass-naim

Khamis, 6 Disember 2012

kerja luar......owhhh

Semalam pagi aku sampai opis bos cakap kat aku ade durian 1 lori...hehehe aku tau bos ada beli durian malam semalam.....sebab dia ada ajak aku p..konon nya lah sebab aku terdengar n aku yang nak ikot...tapi sesaja jerk xsiyes pon nak ikot....ermmmmmmmmm
Pagi 2 dapat sebiji durian opis mate bagi sebab d tau aku tau d n bos g beli durian malam 2....ermmmm baru bak bukak durian tetiba 1 panggilan masuk.....opis mate aku g sowg call soh antar kereta kat stesen minyak Permas Jaya sebab kereta bos KL yang d bawak breakdown kat sana sebab tersalah isi minyak.....minyak petrol d g isi diesel...ermmmmmm xkesah r aku pon gerak hantar kereta pada d...tetiba d call lagi bagi tau yang aku kene layan wife bos KL 2 g breakfast dengan anak-anak d n bawak dowg g Legoland....hurmmmmmmmmmm...sempat lagi......keje luar lah aku ari nih gantikan opis mate aku 2....adeiiiii bos-bos plak meeting dengan LLM.....amik kau.....
Balik dari bawak wife bos teros balik opis n p siap-siapkan resume suma utk g ke karnival kerjaya kat KSL.....kuar dalam pkol 1.30 ptg....g dengan member2 opis yang lain....balik da pukul 3.30 petang sebab tersangkut dalam banjir...huh...sampai opis bos panggil makan durian...seronok nya......makan-makan 2 tetiba dapat 1 ulas 2 biji d ade ukiran LOVE (^__________________^) owhhh very lucky lorhhhhh.......



lot of love
mass|apet

Rabu, 21 November 2012

riki-riki =)

Haluuuuuu.......
Aduhai tengah-tengah buhsan tambah lagi hujan kat luar tengah lebat nih...apa yang best nak buat ek?????ermmmmmmmm..........fikir-fikir cepat......
Ha....ada idea......baik punya.....memandangkan tarik perkahwinan aku bermula 6 / 7 bulan dari sekarang....aku nak try riki-riki koleksi busana pengantin lah...boley dapat ilham sikit-sikit kan...hurmmmmmmmmmm........jom layan gambar-gambar baju pengantin yang aku dah review....nampak cantik-cantik...hhuhuhu.... (^______^)

warna biru ni cantik...design pon boley tahan.... =)

baju yang ni kalau aku wat utk nikah pon ok gak kan design d..simple but nice..


yang ni pon ok gak design d...

yang ni paling aku berkenan....sangat nice.....warna pon cantik.....


Kredit 2 De Casa Impiana Johor Bahru sebab koleksi baju-baju kat butik d sangat cantik n memuaskan mata aku yang memandang......wahhhhhhh hope aku dapat r pakai baju yang aku idam-idam kan 2..........
Owhhhhhhhhh dreaming di siang hari di waktu hujan lebat....alangkah indahnya suasana macam nih....
Nota kaki :- hope dapat sama-sama dengan si chenta hearty g survey baju pengantin.....bilakah waktu dan masanya?????erkkkkkk.....tunggu dan lihat jerk.....
Persiapan yang lain-lain aku serahkan pada parents aku....sebab aku jauh so susah bagi aku untuk berbincang dengan parents aku apa yang patut buat apa yang x patut buat....so segala keputusan parents aku berkaitan majlis aku...insyaAllah aku terima dengan ikhlas...yang penting dowg sudi tolong aku.....hihihi
lot of love
mass|apet 

Selasa, 20 November 2012

aku ❦ dia


Untuk kali ke seratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?
Apa kau buta apa kau pura-pura suka
Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu
Dia mungkin bengis seperti singa
Tapi dia nangis tonton cerita Korea
Dia mungkin keras bila bersuara
Tapi dia jelas jujur apa adanya
Aku lagi kenal dia
Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku sambil berkata
Sayang mungkin baran tak kira masa
Tapi sayang tahan kalau yang salah saya
Sayang mungkin saja keras kepala
Tapi sayang manja bila kita berdua
Saya kenal sayang saya
Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata
Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada
Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada
Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja kau saja boleh rasa

Rahsia kita berdua
Pssstttt :- Aku lebih kenal siapa Mr.Apet selain daripada keluarga dia....&....Dia lebih kenal sayang dia (aku) selain daripada keluarga aku......
walau pun dia nampak macam bengis seperti singa...
walau pun dia nampak keras bila bersuara...
tapi dia jelas jujur apa adanya.....
DAN
aku lebih bengis dari sang naga..
suara keras tak berbahasa..
dan aku sengaja tunjuk keras kepala..
TAPI
aku punya manja dia sahaja boleh rasa..
BAHAGIANYA hanya aku dan dia yang boleh rasa...
lot of love
mass|apet

★ Biar Sampai Ke Bintang ☆

Biar mimpi mimpi kita
Jejak sampai ke bintang
Walau harus menggapai awan
Menongkah arus ini
Aku tahu bukan mudah
Tapi mimpi ini harus aku
Tiada gunung yang terlalu tinggi
Tiada laut yang terlalu luas
Tuk mereka memisahkan kita
Dari mimpi-mimpi kita ini
Jangan resah ini takdir
Tuhan mendengarnya
Tuk membawa mimpi-mimpi kita
Biar mimpi sampai ke bintang
Kerna kita semua tahu
Kerana ini impian
Setiap satu dari kita

Tiada gunung yang terlalu tinggi
Tiada laut yang terlalu luas
Tuk mereka memisahkan kita
Dari mimpi-mimpi kita ini
Jangan resah ini takdir
Tuhan mendengarnya
Tuk membawa mimpi-mimpi kita
Menuju ke bintang
Nota kaki :- Semoga impian n mimpi-mimpi kita bersama menjadi kenyataan abang.....amin....(^_______^)
lot of love
mass|apet

Isnin, 12 November 2012

~ hujan rintik-rintik ~

hai korang....
korang-korang aku nak tye cikit nih...korang ingat lagi x dengan lagu zaman kanak-kanak korang dulu pasal hujan rintik-rintik.......???

apa????masih ingat lagi?????
kk kalau masih ingat lagi jom kita nyanyi sesama nak x????

1,2,3...mula!!!!!!!!!

hujan rintik-rintik,
air bergelora,
emak bagi seposen, ayah bagi seposen,
adik pergi sekolah,
cikgu tanya 3 + 3,
adik jawab 6,
cikgu tanda right,
adik pun pulang...horayyyyyyy (^_^).....

k lah sekarang hari kat bumi Johor Bahru nih tengah hujan lebat actually.....so sementara tgh xde keje aku amik kesempatan r meng-update kan blog aku yang xseberapa nih....saje isi-isi mase kosong aku kat opis ni...since bos pon xde kan..welll....ehehehe.....(Boss mintak ampun ye.....)

keadaah hujan lebat di hadapat opis aku..kat jalan depan 2 lah highway aku..hehe (peransan plak)

since tengah hujan lebat nih perut pon terasa keroncong tetibe..padahal dah pelahap nasi ayam penyet dah td 1 pinggan mase lunch time.......

tengah-tengah lapar ni ada akk kat opis nih mcm tau2 jerk kan aku tgh nak mengunyah something...(agaknya d dengar kot bunyi perot aku nyanyikan lagu keroncong...ahahaha) d pon hulurkan kat aku kerepek sukun.....sebenarnya aku ada tye d ari 2 yang aku ngidam buah sukun n nak makan sukun goreng..d ckp kat kg d ada nanti d bawak kan....since d balik kg ri 2 d ckp d tgk buah sukun masih lagi comel2....so kebetulan mak d ada buat kerepek sukun ni....d pon amik bawak balik jb ni dan bg pada aku......hihi....

tak apa lah..xdapat makan buah sukun,dapat makan kerepek d pon jadi lah..yang penting ada rase buah sukun...xde r ngidam sangat kan...ngeeee :D

kerepek sukun pemberian kawan ku telah ku makan dgn staff yang len..tq ye kak


nota kaki :- jauh dari sudut hati ini berasa bersyukur kerana dia sentiasa berada disisi ku walau pon dia jauh dimata ku tetapi dia sentiasa berada dekat di dalam hati ku...i really miss him.....

lot of love
mass|apet

Isnin, 3 September 2012

Bufday Boy

Kat sini ade r 2-3 keping gambar mase bufday dia semalam...Dia belanje aku Secret Recipe kat Danga City Mall JB.......Jom layan !!!!!!!!!!!











Ok 2 jerk sebahagian gambar yang aku boleh share kat cini....Ermm mane gambar aku ek????hurmmmm gambar aku x de...

Kesian kat d....bufday d patotnya aku yang kene belanja d tapi ni d yang belanja aku plak...ngeee :D

Tak pe lorh nanti turn aku plak yang akan belanje d time aku balik kampong nanti.....

K daaaaaaaa........

mass|apet
lot of love


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Label

Our Stories (67) Segmen (64) Giveaway (63) Aku (39) Kesayangan (36) Soulmate (36) family (29) Miscellaneous (28) Jerit (24) Kelahiran (22) anugerah terindah (22) Diari Mengandung (21) Pregnancy Journal (20) Malaika Dhia Damia (18) Office (18) klinik (12) Hasil Giveaway & Segmen (11) Hospital (11) Lirik (11) Sahabat (11) kesihatan (9) Nuffnang (7) Raya (7) Kenangan Nostalgia (6) Birthday (5) HangOut (5) Kehidupan (5) My Recipe (5) Tips (5) Event (4) Ramadhan (4) Rapuh (4) Relax (4) Traitor (4) Anniversary (3) Bonus (3) Entrepreneurs (3) MH370 (3) Quotes (3) Resign (3) Wedding (3) vacation (3) Anak Syurga (2) Ayah (2) Counting Days (2) Eexercise Fitness Challenge (2) End 2012 (2) Fiesta Gema Santai (2) Full Moon Mega Sale (2) Gift (2) InstaBazar (2) Jalan-jalan Cari Makan (2) Keep Calm (2) Kerana Terpaksa Aku Relakan (2) Kerja (2) Khasiat (2) Liebster Award (2) Night Fest JB (2) Senarai Peserta Segmen & Giveaway (2) gugur (2) miscarriage (2) rezeki (2) 2nd pregnancy journal (1) Aidijuma (1) Bandung (1) Bukit Gambang Resort City (1) Curang (1) Desaru (1) E-Day (1) EOS & BBW Gel (1) Hamba (1) Hobi (1) Hotel Avillion Legacy Melaka (1) Ibu (1) Interview (1) Istanbul Aku Datang (1) Nuzul Al-Quran (1) Offer (1) PLUS HIGHWAY (1) Penjelasan Isu Maksud Nama DAMIA (1) Pu3 Outlet (1) Rumah Pr1ma (1) STALKER (1) Saudara (1) Seni Lukisan (1) Stress (1) Sukan Lebuhraya Wilayah Selatan (1) SupportGaza (1) Susu Segar Legend (1) Syafiq (1) Umrah (1) Unik (1) Wedding Shoes (1) baby bullet (1) food processor (1) hunting (1) kembar (1) magic baby bullet (1) pregnancy journey (1) redha (1)