Isnin, 13 Mei 2013

my birthday celebtarion

8 May seperti yang telah termatri..... Tarikh keramat ini tak akan dilupakan oleh seluruh famly aku kerana tarikh tersebut adalah tarikh dimana aku dilahirkan...... Alhamdulillah genap umur aku 26 tahun.... Actually aku sendiri kekadang terlupa berapa umur aku.... Sebab nya aku tak pernah fikir pun soal umur.... Bagi aku umur adalah satu angka sahaja..... Tak perlu rasenya aku ingat berapa umur aku sekarang... Hihi... Aku bukan nya apa cuma aku tak nak pening kan kepala aku dengan duduk ingat berapakah umur aku sekarang...... Macam buang masa,,,,, Yang aku tau aku nak terus kan hidup aku n menikmati kehidupan aku sebelom aku terima ajal...... Sebab aku tak fikir kan umur jugak lah yang buat kan aku tak terasa terdesak untuk berkahwin..... Sebab aku rasa aku masih lagi muda dan banyak benda yang aku harus belajar..... Dan aku tak pernah nak mendesak or memaksa mr.debab untuk cepat2 kahwin dengan aku... Even sekarang ni pun da genap 2 tahun bertunang dan dijangka akan berkahwin dalam tahun ni dan masa paling terdekat adalah bulan 6 ni... Tapi bayang kan 1 benda pun xready lagi.... Sebalik nya member2 aku dan kazen2 aku pulak yang beria-ia nak  tolong aku itu dan ini.... Diaorang pening tengok aku relax je padahal majlis yang nak berlangsung ni majlis aku.... Huh...... Tapi walaupun aku nampak relax tapi hati aku berdebar2 jugak tau.... Huh !!!!!!!!

Ok stop pasal umur ok aku da melalut panjang dah...... Ok back to the story sembena birthday aku yang ke-26 tahun ni... Aku nak ucapkan berbanak2 terima kasih atas usaha famly aku,,kawan-kawan ofis aku,, kawan serumah aku dan jugak pada si debab aku sebab dah bersusah payah buat majlis untuk aku.... This year adalah celebration aku ang paling happening sangat...... Sebab aku sambut bufday aku 4 kali..... Masing2 prenggggggg aku cukup2 this year...huh.... !!!!!

Ok 1st aku celebrate birthday aku dengan famly aku pada 4/5/2013 ari tu...... Sambut sekali dengan anak buah aku yang dah berumur 1 tahun this year pada 1/5/2013 dan juga sambut birthday ayahanda aku pada 20/5/19_ _ ..... Majlis kecil kecilan beserta doa selamat dibuat oleh ibunda dan ayahanda aku yang tercinta.... Ramai jugak yang datang masa tu.... Hihi terharu... Balik2 kampung jerk dapat suprise... Tak sangka...... Mass sayang ibu, ayah dan semua..... =) Muahhhhhh

Maaf picture untuk 1st celebration tak dapat di upload...... =)

Ok untuk yang 2nd celebration aku celebrate kat ofis aku..... Member2 ofis buat makan2 dan sambut sekali birthday aku dan campur sekali dengan birthday yang bulan 4 punya...... Meriah sangat..... Makan tak ingat dunia...... Time tu ada wat pot luck ( bawak makanan sendiri yang dimasak sendiri ) time tu tugak aku kene masak sambal sotong yang kembang tu...... Nasib baik sambal sotong tu menjadi..... Hasil air tangan aku sendiri... Alhamdulillah licin masing2 makan....... Ngeeeeee :D Overal aku happy masa tu......... Ok picture utk 2nd celebration ni sila tengok bawah ye..... =)


-2nd celebration wif EDL staff-

PP saya comot kene game dengan budak2 ofis yang suke menyakat saya ;(

Ok itu picture 2nd celebration aku....... Kali ketiga aku celebrate adalah dengan member 1 rumah dengan aku n bf dia ang dari s'pore tu....... Hari Jumaat 10/5/2013 diaorang celebrate utk aku.... Sebenarnya hari Jumaat tu aku cuti sempena nak buat HIV test utk kahwin kan..... Huhuhuhu!!!! Lepas tu baru celebrate itu pun dah petang tengah2 hujan turun kami lepak kat Subway Galeria Kota Raya....... Lepak situ dengan ada kek dan hadiah.... Betol2 surprise dia buat utk aku... Bayang kan hadiah yang dia beli tu depan2 aku masa dia pilih dan beli dia cakap untuk adik perempuan dia (cuma aku tak tau berapa harga hadiah tu)..... Tapi mase lepas aku tiup lilin tup tup dia hulur hadiah tu.... Hampeh..... !!!! But memang surprise..... Tak sangka..... Aku dapat beg duit BONIA dari dia.... Susah payah dia untuk aku.... Terharu sangat..... But Terima kasih banyak kat u Si Cantik Manis n The Handsome Boy..... =)

Ini lah surprise yang Si Cantik Manis & Handsome Boy dia buat untuk aku =)

Ok sambutan yang ke-4 pulak dari Si Debab,,,,, Dia buat kejutan jugak untuk aku dengan turun JB pada hari Sabtu 11/5/2013.... Dah keluar tol Skudai dia call aku yang masa tu tengah mamai baru bangun tidur..... Aku tengok jam dah pukul 12 lebih... Mak aiiiii... Lame nya aku tidur..... Dengan mamai2 tu aku cepat2 bangun mandi dan siap2 untuk jemput dia kat Larkin Sentral....... Lepas amik dia,,, Sebelom g makan dia ajak pegi beli tiket bola JDT Vs PKNS..... So apa lagi beli lah dan tengok sesama.... Dan balik dengan senyuman lebar sampai ke telinga sebab JDT menang malam tu 3-1..... Happy gila... Lepas tu singgah Bazar Karat cari hadiah untuk Mak n Ibu aku....Lepas tu g makan kat Marissa Chiken Chop TNB dekat dengan rumah aku..... Balik dah malam terus membongkang....... Esok pagi pegi cari cincin untuk si debab cincin untuk nikah..... Lepas cari cincin terus si debab ajak makan..... Dia suruh aku pilih tempat.... So aku pilih Johnny's Steamboat......
ondaway pergi tengok bola kat stadium larkin
THIS IS LARKIN !!!!

meraikan hari jadi aku
- Johnny's Steamboat & J.Co -
kami pakai baju couple c(=
Lepas tu jejalan dengan dia jap dan hantar dia ke larkin macam biasa...bas dia pukul 8 malam masa tu...... Hadiah apa yang dia bagi?????ermmmmmmm itu rahsia,,,,hanya aku dan dia jerk yang tau apakah adiah yang aku dapat dari si debab aku ni hihihi....k chowwwwww daaaaaa Peace !!!!
it's me
mass-naim

Isnin, 6 Mei 2013

Sekejap je

Dalam sedar atau tidak.... Ikatan pertunangan aku dan si debab lagi 2 hari nak mencecah 2 tahun... Iaitu 8 May ni.... Alhamdulillah syukur nikmat pada mu Ya Allah kerana telah memelihara ikatan hubungan antara aku dan dia sehingga ke hari ini... Dan aku harap sehingga ke hari-hari yang seterusnya..... Terasa masa begitu pantas berlalu.... Tak lama jek lagi aku akan jadi yang halal untuk dia.... Mudah-mudahan Allah permudahkan jalan bagi aku dan dia untuk mengecapi kehidupan yang lebih bahagia dan bermakna.... InsyaAllah..... 8 May itu jugak jatuh pada tarikh dimana aku dilahirkan didunia ini..... Sehingga hari ini aku masih lagi mampu untuk bernafas.... (^_______^) Alhamdulillah.....

Ok Sabtu 4/5/2013 ari tu aku balik kg.... Maklum lah kan orang sebuk balik mengundi... Aku jugak tak lepas kan peluang tu untuk balik ke kg.... Jumaat malam aku sampai,,,, Hari Sabtu ari tu aku dapat surprise dari famly aku.... Dowg wat majlis doa selamat sempena Hari Jadi aku, anak buah aku Mohd Ikhwan Izzudin dan juga ayahanda aku yang tercinta En. Naim Bajuri..... Sungguh terharu saat itu.... =) Anak buah aku dah pun mencapai umur 1 tahun pada 1 May ari tu... Alhamdulillah syukur....

Sebelah malam pergi uma si debab hantar lauk majlis tu sikit.... Memandangkan parents dia tak dapat datang masa majlis tu... So aku pegi hantar lah kat rumah dowg.... Lepak jap dengan mak dia n bual-bual tentang majlis aku dan si debab.... =) Lepas tu si debab dah panggil ajak keluar.... Nak ajak g Melaka katanya.... Dengan member dia Gemok.... So apa lagi angkat kaki lah aku dah orang ajak... Hihihihi.... Sampai Melaka sangkut pulak dengan jam sana-sini orang berkempen.... Adoiiiii..... Sabo jerk lah kan..... !!!!!! Kat Melaka g kat Uptown jerk sebab member dia nak g cari barang... Then terus g makan.... Aku dah kebulur lapo.... Huh (-__-")!! Masa makan ramai pulak mat-mat rempit yang usung bendera parti kehulur kehilir nak berkempen.... Kalau setakat lalu je xde hal... Tapi buat bingit telinga park kat depan kedai makan tu dengan preng sane preng sini..... Nak berkempen tu berkempen jerk lah... Tak payah lah nak tunjuk siapa hebat siap berlumba-lumba press minyak nak tunjuk kan moto siapa paling kuat bunyi.... Xde sape nak dengar lah buat sakit telinga adalah.... Adeiiiiii budak-budak.......... !!!!!!!!!!!!!!! ..... Macam dah tak ada akal..... Hurmmmmmmmmmmmmmmm (-____-")

Lepas makan kiteowg terus balik,,,, Si debab tak berani nak lepas kan aku balik sorang2... Takut apa-apa jadi nanti maklum lah kan risau...... Ermmmmmm sampai rumah dia,, Dia bagi member dia kunci kereta mintak tolong member dia follow kiteowg sampai Muar,,, Dia pulak drive kereta aku.... Dalam kereta kiteowg bincang banyak perkara.... Bincang pasal wedding kami,,,,, Rasa macam tak percaya.... Sungguh sekejap masa berlalu,,,, 2 Tahun ikatan pertunangan dah pun semakin hampir..... Dup dap dup dap rase jantung ni..... Aisyhhhhhhhhhhhhhhhh...... Bual punya bual dah pun sampai Muar...... Macam tak puas pulak berbual dengan si debab tu...... Malam tu dia sangat banyak mulut.... Ada jerk cerita yang nak di kongsi dengan aku..... Erkkkkkkkkkkkkkkkk...... Lepas dia hantar aku dia pun gerak dengan member dia balik Tangkak n aku terus balik rumah.... Terus membongkang.... Keletihan... Hahahahaha..... !!!!!

Ahad nya semalam aku jumpa dia lagi.... Rindu katanya.... Boley gitu???? Jejalan dengan dia... Ronda-ronda tengok orang mengundi.... Lepas tu dia ada bagi kat aku 1 barang yang dia beli dari Pulau Redang ari tu.... Lama kot dia balik dari Redang baru ni dia bagi aku... Selama ni asyik terlupa nak bawak jerk bila dia turun JB jumpa aku... Huh.... But aku suka barang tu... Nice..... Pandai dia pilih..... Hihihihihi..... Ok lah... Sampai sini jerk.... Len kali aku update lagi... Banyak benda nak story..... Ok daaaaaa =) PEACE YAWNNNNNNN !!!!!!!!!!!!!!!!!!

-bahagia kami hanya kami yang rasa-


it's me
mass-naim
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Label

Our Stories (66) Segmen (64) Giveaway (63) Aku (38) Kesayangan (35) Soulmate (35) Miscellaneous (28) family (28) Jerit (24) Kelahiran (21) anugerah terindah (21) Diari Mengandung (20) Pregnancy Journal (20) Malaika Dhia Damia (18) Office (18) klinik (12) Hasil Giveaway & Segmen (11) Hospital (11) Lirik (11) Sahabat (11) kesihatan (9) Nuffnang (7) Raya (7) Kenangan Nostalgia (6) Birthday (5) HangOut (5) Kehidupan (5) My Recipe (5) Tips (5) Event (4) Ramadhan (4) Rapuh (4) Relax (4) Traitor (4) Anniversary (3) Bonus (3) Entrepreneurs (3) MH370 (3) Quotes (3) Resign (3) Wedding (3) vacation (3) Anak Syurga (2) Ayah (2) Counting Days (2) Eexercise Fitness Challenge (2) End 2012 (2) Fiesta Gema Santai (2) Full Moon Mega Sale (2) Gift (2) InstaBazar (2) Jalan-jalan Cari Makan (2) Keep Calm (2) Kerana Terpaksa Aku Relakan (2) Kerja (2) Khasiat (2) Liebster Award (2) Night Fest JB (2) Senarai Peserta Segmen & Giveaway (2) gugur (2) miscarriage (2) rezeki (2) Aidijuma (1) Bandung (1) Bukit Gambang Resort City (1) Curang (1) Desaru (1) E-Day (1) EOS & BBW Gel (1) Hamba (1) Hobi (1) Hotel Avillion Legacy Melaka (1) Ibu (1) Interview (1) Istanbul Aku Datang (1) Nuzul Al-Quran (1) Offer (1) PLUS HIGHWAY (1) Penjelasan Isu Maksud Nama DAMIA (1) Pu3 Outlet (1) Rumah Pr1ma (1) STALKER (1) Saudara (1) Seni Lukisan (1) Stress (1) Sukan Lebuhraya Wilayah Selatan (1) SupportGaza (1) Susu Segar Legend (1) Syafiq (1) Umrah (1) Unik (1) Wedding Shoes (1) baby bullet (1) food processor (1) hunting (1) kembar (1) magic baby bullet (1) redha (1)