Selasa, 31 Disember 2013

2013 in Memories...Welcome 2014


2013 in memories..... 

Berkat sabar dan doa tak putus-putus, penghujung 2013 alhamdulillah kita disatukan... Banyak kenangan kita bersama dalam tahun 2013 tak kan dapat I lupakan dan akan menjadi memori terindah untuk kita bersama.... Tanggal 01/01/2006 - 01/01/2014 tempoh kita saling mengenali hati budi masing-masing.... 25/12/2013 kita menjadi yang HALAL..... Amin.... Hope 2014 ni menjadi detik indah bersama selamanya kita sebagai Husband & Wife.... Sentiasa berdoa bersama semoga bahagia milik kita hingga ke Jannah... Amin Ya Rabb....

Thanks sayang kerana sudi menjadikan I sebagai suri hidup U.... Yang terima I seadanya diri I dari dulu hingga sekarang.... Hope I dapat jadi seorang Isteri yang sempurna untuk U sampai bila-bila..... I akan setia dengan U hingga ke Hujung Nyawa... I'll try my best walaupun kita berjauhan In Sya Allah miracle will happen...... 

Goodbye 2013 & Welcome 2014

it's me
mass-naim

Jumaat, 20 Disember 2013

Empat Hari Lagi


Dalam tak sedar.... Tinggal 4 hari lagi akan berlangsung sebuah majlis yang besar buat aku.... Sebuah majlis yang selama ini aku nantikan....
Pejam celik pejam celik 4 hari lagi status aku bertukar dari seorang bujang menjadi seorang yang dah berkahwin secara automatik aku bergelar "PUAN"..... Ya Allah kuat kan lah hati aku.... Sesungguhnya hanya Engkau yang dapat mengetahui debaran yang hadir dalam diri aku..... Macam-macam perasaan timbul saat ni..... Aku dah nak berkahwin ke???? Betul ke aku akan jadi isteri kepada dia???? Boleh ke aku jalankan tanggungjawab yang baik lepas berkahwin nanti???? Semua persoalan tu ada kat minda aku sekarang..... Ya Allah tabahkan hati aku agar semua yang dirancang berlangsung dengan rapi tanpa sebarang masalah.......
Hari ini jerk aku dah terasa nak demam xde mood nak bercakap... Diam 1000 bahasa.... Sampai member ofis suma tye kenapa aku diam???? Diorang risau..... Thanks kat diorang sebab risaukan aku,,,, Aku xde pape.... =) Sekarang ni pun aku masih bekerja.....
Ramai yang tanya aku bila aku start cuti???? Actually hari ni hari last aku bekerja..... Aku amik cuti untuk majlis ni selama 2 minggu campur dengan cuti kahwin yang company bagi.... Panjang kan cuti aku...??? Nampak panjang cuti aku ni sebab majlis aku bukan hari Sabtu or Ahad.... Majlis aku berlangsung pada hari biasa... Lain dari yang lain... Jarang orang buat kan.... Hihihihi......
Persiapan???? Persiapan almost 95% dah siap..... Alhamdulillah.... Thanks banyak-banyak pada parents aku n adik beradik aku...... Diorang yang banyak mengerah tenaga untuk pastikan majlis aku ni lengkap..... Jasa diorang aku tak akan pernah lupa....... Sayang korang semua..... =)
Aku tak banyak involve dalam persiapan majlis aku sendiri sebab aku kat JB.... Nak balik uma parents pon depents on cuti n Sabtu & Ahad jerk..... Walaupun aku tak involve sangat dengan persiapan majlis aku bukan bermaksud aku serahkan 100% pada famly aku untuk uruskan... Ada yang aku boley uruskan sendiri aku akan uruskan......
Aku harap sangat hari yang ditunggu tu nanti semuanya lancar..... Berdebar dalam hati ni hanya Tuhan yang tau..... Saat ni aku terasa nak menangis sangat....... Ya Allah.... Kau permudahkan lah segalanya..... Amin....

it's me
mass-naim

Rabu, 18 Disember 2013

Pre-Wedding Photo

Hye all.... Ha baru hari ni aku nak update pasal Pre Wedding.... Ingat lagi tak dengan 1 entry yang pernah aku update  dengan tajuk nya Pre Wedding Photoshoot ..... Dalam entry tu aku ada cakap nak update hasil gambar masa photoshoot tu kan.... Now tiba masa aku nak update dalam blog aku ni....
 
Jommmm layan gambar..... (^___^) Tapi sebelum tu aku nak bg info dimana photoshoot aku berlangsung ye...
 
Tarikh : 14/10/2013 (Isnin sehari sebelum Raya Haji)
Masa : 3.00 Petang 
Tempat : Daerah Tangkak & Tasik Chin Chin Melaka


 
 

 
 


 
 








 









Ok tu jerk lah sebahagian gambar yang dapat aku share kan kat sini.... Nak masuk kan banyak-banyak nanti bosan pulak kan nak tengok..... Hihihi...
 
By the way overall hasil photoshoot ni aku memang puas hati... Tak sia-sia aku amik dengan photographer ni.... Superb... Ramai yang tengok album aku pun puji dengan hasil kerja photographer ni..... Ok bagi yang nak amik photographer ni, aku ada bagi link facebook dia kat sini Aminur Rasyid atau page facebook dia disini Ar Studio .... Studio dia terletak di Arked Mara Tangkak..... Package yang diberikan pun sangat berpatutan dengan hasil kerja dan komitmen yang diberikan...... Untuk majlis kawin aku pun aku hire dia jerk..... Senang malas nak fikir banyak dan pening kepala nak cari photographer lain.... Hikhikhik...... (^_^) !!!!!!!!!!!!!
 
Ok lah.... Sampai sini jerk aku nak story...... Selamat mencuci mata dengan gambar-gambar yang disajikan..... =) Daaaaaaaa.....

Info : Gambar-gambar tersebut semuanya adalah gambar original tanpa edit ye.........

it's me
mass-naim
 
 

Khamis, 28 November 2013

Wedding CheckList

Hai,,,, Salam pada semua yang sudi singgah kat blog ni..... Hope anda semua sihat-sihat belaka lah ye (^_____^) !!!!
 
Kali ni aku nak story sikit about my wedding preparations...... Tapi sebelum tu nak story tentang hari Isnin yang lepas punya cerita.....
 
Ok hari isnin yang lepas aku amik cuti semata-mata untuk hadirkan diri ke Pejabat Agama Daerah Muar untuk di interview kan oleh Ustaz kat situ.... Interview yang aku hadir tu ialah interview nikah... Di Negeri Johor memang WAJIB kene pergi baik lelaki ataupun perempuan yang nak mendirikan rumah tangga..... =)  Alhamdulillah turn aku hari tu dah pun selesai dengan jayanya,,,, Hihihihi..... Lega terus hati aku lepas interview tu.... (^___^).... Result nya aku LULUS..... Senyum lebar aku  kat Mr. Debab yang tunggu aku dalam kereta  masa tu bila selesai semuanya,,,, Alhamdulillah.......... (^__________^) !!!
 
Ok now nak buat checklist pulak apa yang dah siap dan apa yang masih belum selesai lagi untuk majlis aku tu.... Jommmmm here we gooooooo..... !!!!!!!!!
 
1. sanding date
- nikah & sanding : 25 Dec 2013
- time : 09.30 am & 02.30 pm to 05.00 pm

2. kursus kahwin & legal docs
- kursus kahwin: done
- hiv test: done
- kebenaran berkahwin: done

3. venue
- nikah  & sanding : Masjid Jamek & Dewan Sultan Ibrahim 

4. catering
done : by brother-in-law family
 
5. dewan
- booked (deposit paid)

6. pelamin & decor
- done (tinggal nak deco jerk)

7. photographer
- photographer : booked, 50% deposit paid.
 
8. persalinan
- bride : done
- groom : done

9. makeup
booked by make up artis (Nadia Elle) my member
 
10. hantaran
- for him : done
- for her : done
- decorator : both DIY

11. cincin
- his : done
- hers : done

12. kad jemputan
- design : done
 
13. door gift
- untuk side lelaki : done
- untuk para jemputan : done

14. tok kadi-  done (serah pada ayah)

15. handbouquet
- nikah : done DIY

16. senarai tetamu
-  menjemput semua ahli keluarga dan rakan-rakan yang terdekat

17. dresses for family
- nikah/sanding : done

18. wedding shoes
- nikah & sanding : done

19. jadual acara majlis
- confirmed

20. henna
- pending
 
Wahhhhhhh tuuu haaaa diaaaaaa Nampak tak checklist aku... Nampak gaya nya hampir 100% dah nak siap..... Hope xde lah yang tertinggal yeeee..... Hihhihihi.... K daaaaaaa..... Nanti aku hupppdateeee lagi yerk.... Byeeeeee.......!!!!!!!!
 
 
 
it's me
mass-naim

Isnin, 28 Oktober 2013

EOS Lip Balm + Bath & Body Work (BBW) Hand Sanitizer Gel

Ha............ Tu dia EOS Lip Balm & Hand Sanitizer Gel from Bath & Body Work (BBW) aku dah sampai..... Sangat teruja dapat dua barang ini..... Seyesly jatuh cinta sangat-sangat..... (^__^)

Actually aku dah dapat barang2 ni untuk hand sanitizer pada awal bulan ni manakala EOS lip balm pulak dapat after raya haji hari tu.... Memang berbaloi tak menyesal order dan beli..... Barang ni aku order dari member aku punya member direct from US.... Thanks kak Nadia =)

Untuk hand sanitizer aku beli sekali 2 iaitu Aspen Autumn Day & Pumpkin Caramel Latte.... Bau dia sangat sedap macam nak telan-telan jerk.... Teruja gila dengan bau dia..... Bila aku dapat hand sanitizer ni by hand oleh kak Nadia waktu dia turun JB sebab kerja,, Member-member opis aku pon pelik tengok benda tu n start tanya apakah benda alah 2???? And diaorang amik bau terus tanya kak Nadia ada stock lagi tak... Kebetulan kak Nadia bawak lebih so dapat lah kat diaorang sorang satu.... Berebut masing-masing pilih bau... Huhuhuhu.... !!!!



Hand sanitizer aku ni xde holder dia... Holder dia aku order tapi belum dapat lagi... Holder dia pun comel-comel semuanya..... Ni kat bawah ada gambar holder dia... =)


Comelkan holder dia... Actually ada banyak lagi corak holder dia... Ada yang plain ada yang bling-bling ada yang glitter n yang gambar kat atas tu yang paling cute..... Macam-macam corak ada.... =)

Untuk EOS lip balm pulak,, aku dapat after raya haji.... Pun sama sangat teruja dapat EOS lip balm tu... Once dah dapat terus snap gambar.... Member-member pon ada order jugak.. Masing-masing terus upload pic on insta... Hihihihihi... =) After that try bukak bau n pakai.... Perghhhhhh pun sama rasa nak makan jerk lip balm tu..... Actually aku order summer fruit tapi da abis tinggal 1 jerk yang dapat member aku since dia pun dah pay awal so dapat pada dia.... And aku diberi dua pilihan jerk sama ada nak Lemon Drop or Sweet Mint... So aku pilih sweet mint.... Bila pakai rasa nak kunyah-kunyah lip balm tu.. Sebab rasa macam gula-gula getah.... Bau memang menyegarkan.... Best... =)


Ni lah antara pilihan-pilihan nya.... Puas hati gila... =) Nak order lagi...

Ok ni kat bawah ada gambar aku punya sendiri..... =)


This is mine.... =)

Sweet Mint

Macam ni lah rupanya EOS Lip Balm......

Comel kan.... Campur dengan member-member punya... =)

Sweet sangat.... =)

Overall sangat puas ati dengan barang-barang ni..... Lain kali nak order lagi.... After this nak order Body Mist,, Body Lotion and Room Spray and all this item ofcoz from Bath & Body Work..... K daaaaaa.... Kbaiiiii


it's me
mass-naim

Rabu, 23 Oktober 2013

Pre-Wedding Photoshoot

Ok cun..... Internet dah boleh guna.... Cool.... Almost 2 weeks Internet kat office ni down.... Gila semua kerja tertangguh... Print x boleh.. Scan x boleh.. Email pon tak boleh.... Hysssshhh....
 
Ok lets talk about Pre-Wedding Photoshoot.... Kalau nak di ikot kan tarikh untuk buat photoshoot ni pada 6/10/2013 (ahad),, hari 2 means dalam awal bulan la.... Tapi last minutes cancle bcoz of sebelom date 2 sampai aku kene attend 1 urgent meeting... Dalam meeting tu aku kene kerja on that weekend day and no excuse..... OMG..... Kepala dah start serabut sebab dah buat appointment dengan photographer tu.... BLURRRR jap that time.... Sebab kerja tu sangat penting dan akan start keesokkan harinya sampai lah weekend day....
 
Naik office terus call photogrepher mintak tunda... And aku request untuk dia pilihkan date follow on they're schedule..... So dia pilih 14/10/2013 (Isnin) on 2.30pm before Raya Haji.... Ok set.... Jumaat Mr. Debab sampai JB follow bos dia... Then dia stay JB sampai ahad.... Sabtu teman dia tempah cincin.... And alhamdulillah bab cincin dia dah settle and terus pergi karaoke.... Ahad pulak survey barang-barang lain for our wedding.... And ahad malam after isyak kami gerak balik Muar... Ikotkan jadual kami perlu balik pada Isnin tengah hari the same date with our photoshoot after aku balik kerja... Tapi Mr. Debab nak sangat balik malam tu.... So,,layankan jerk lah....
 
Hari photoshoot dah tiba.... Aku sampai lewat sikit dari jam yang ditetapkan sebab ada masalah sikit.... Sampai Tangkak terus jemput Mr. Debab kat rumah.... Then terus ke studio yang jugak berada di Tangkak.... Sebab deal dengan photographer memang jumpa kat studio...
 
Dah sampai studio kami dihidangkan dengan bermacam-macam konsep, album, package wedding dan macam-macam lah.... Siyesly aku jatuh cinta.. Wahahaha....
 
Untuk photoshoot tu aku pakai outfit yang sama dengan MR. Debab... Tema yang aku pilih adalah tema santai memandangkan aku n Mr. Debab sangat gila-gila punya kepala tak ada istilah romantik pada kami.... Weeeee...... Bagi aku tema santai yang aku pilih sangat simple dan aku n Mr. Debab bebas untuk posing dengan apa cara sekali pun tanpa rasa kekok or what ever....
 
Mekap aku pulak.... Sebenarnya aku tak suka nak mekap-mekap ni... Untuk aku sendiri natural beauty is more better daripada muka penuh dengan mekap..... Sangat merimaskan.... Aku juz pakai lipstick n eyeliner jerk untuk lengkapkan penampilan aku.... Simple jerk kan....

Venue pulak tak jaoh pun still kat Tangkak jugak.... Pandai photographer tu pilih tempat... Sangat menarik perhatian aku..... Maybe dah memang kerja dia kan so x mustahil lah untuk dia cari mana venue yang sesuai untuk shoot petang tu kan....
 
Ok jom layan pic sebelum photoshoot start..... Weeeeeee ****



 
 
 

Itu lah kami.... Hope hasilnya menjadi lah dan pic yang photographer shoot tu cun lah semuanya.... Siyesly masa shoot aku n Mr. Debab banyak ketawa..... Photograpger pun puas hati dengan mood kami..... Dia siap cakap lagi biar ketawa jerk selagi boleh ketawa sebab ketawa tu semua melibatkan mood dan menyenangkan kerja dia.... Dan dia cakp senang bekerja dengan kami berdua... Mana taknya belum apa-apa start lagi jerk aku dah ketawa dulu.. Padahal photographer baru suruh posing jerk belum lagi action.... Dia sendiri cakap kami kelakar... Adoiiii..... Tapi memang mood shoot hari tu sangat cun....
 
After photoshoot kiteorang terus ke Melaka pulak.... Survey barang lagi dan makan sekali.... Sebab dah kebulur gila.... Hihihihihihi..... Tapi tak boleh balik lambat sangat sebab esok kan nak raya haji... So dalam pukul 10mlm aku dah sampai rumah..... Feeling seronok sangat.......
 
Ok lah nanti bila pic dah dapat aku story n share ye....Kbaiiiiiiiiiiiiiii..... =)
 
it's me
mass-naim

Khamis, 10 Oktober 2013

Detik waktu Ini

Detik waktu ini-- kosong
Berputar ligat membelah hari
Aku masih lagi disini
Menunggu yang belum pasti
Mengenang nasib sesudah ini

Detik waktu ini -- kosong - Dulu kini dan selamanya mungkinkah begini??


it's me
mass-naim

Rabu, 9 Oktober 2013

Aku bangkit

Dari sebuah kegagalan aku bangkit
Bangkit aku dengan satu tujuan
Bangkit aku mengejar impian

it's me
mass-naim

Senyum --

Senyum itu cantik
Senyum itu indah
Senyum itu menawan

Aku senyum dan senyum lagi--

Terkadang hati terluka
Terkadang kecewa dan berduka
Terkadang gembira tak terkata

Aku masih senyum dan senyum lagi--

Senyum itulah senjata ku...

it's me
mass-naim

Rabu, 25 September 2013

Cik => Puan Mastura

Merujuk pada tajuk entry kat atas tu agak macam sukar untuk ditafsirkan kan.... Tapi ianya bakal menjadi kenyataan dalam masa terdekat ini.... Amat sukar untuk aku percaya bahawa ia nya benar-benar akan berlaku....

Dengan siapakah aku bakal dijadikan "Puan"???

Tentulah dengan insan yang dah lama aku impikan untuk bersama dengan dia.... Dia insan yang sangat istimewa yang sentiasa ada dalam hati aku dari sejak awal perkenalan sehingga ke hari ini.... InsyaAllah untuk selama-lamanya hanya dia seorang.....

Dah lama sangat aku tunggu saat ini.... Tempoh yang bagi aku sendiri macam-macam boleh berlaku..... Kadang-kadang kusut aku fikirkan sampai bila perhubungan aku dan dia... Apakah pengakhiran hubungan kami.... Itu semua amat merisau dan merunsingkan aku.... Takut kalau kehilangan dia.... Orang nampak aku macam biasa relax takde fikir apa-apa.... Tapi dalam otak aku Tuhan je yang tau apa yang aku fikir.... Tapi aku tak dapat buat apa-apa... Aku hanya mampu sabar dan terus bersabar sehingga ke hari ini....

Tapi betul lah apa orang tua-tua cakap.... Kalau kita sabar insyaAllah miracle will happen..... Berkat kesabaran dan iringan doa yang tak putus-putus finally answered.... Jodoh kami kuat walaupun macam-macam terjadi dalam tempoh 2 tahun 4 bulan pertunangan kami... Alhamdulillah syukur keatas mu ya rabb kerana kau telah memanjangkan jodoh kami untuk kami bersatu insyaAllah untuk selamanya....

Kini hati aku berbunga riang.... Darah manis orang cakap.... Hope majlis tu nanti bejalan lancar seperti yang dirancang dan diatur.... InsyaAllah dengan izin dari-Nya... Amin....




Ku Pilih Hatimu Mohd Hafiz Abdullah
it's me
mass-naim



Selasa, 27 Ogos 2013

Just For You MR. B

 
 

Dengarlah bintang hatiku
Aku akan menjagamu
Dalam hidup dan matiku
Hanya kaulah yang ku tuju

Dan teringat janjiku padamu
Suatu hari pasti akan tepati    
     
Aku akan menjagamu
Semampuku dan sebisaku
Walau ku tahu ragamu tak utuh
Ku terima kekuranganmu
Dan ku takkan mengeluh
Karena bagiku engkaulah nyawaku  

Aku akan menjagamu
Semampuku dan sebisaku
Walau ku tahu ragamu tak utuh
Ku terima kekuranganmu
Dan ku takkan mengeluh
Karena bagiku engkaulah nyawaku

Karena bagiku….
Engkaulah nyawaku
 
**** Abang adalah nyawa B.... Love You More
 
 
it's me
mass-naim

Ahad, 18 Ogos 2013

Cerita Raya

Salam,

Baru kali ni berkesempatan nak update pasal RAYA.... Maklum lah kan naik cuti raya ari tu terus busy memanjang kalah Perdana Menteri.... =) Cuti raya aku tak lama aku cuti cuma 1 hari 1/2 jerk... Itu pun cuti sebelum raya dan naik keje pada hari raya yang ke-5...

Ok tak mau cite panjang lebar... Jom layan gambar... Biar gambar yang menceritakan segalanya.... Letssssss goooooo !!!!


Malam hari-hari terakhir puasa En. Tunang datang jemput kat JB untuk balik kg... Sebelum balik tu berjimba dulu..hihi
Our 1st raya.... kami Orange + Choclate Gold
kat rumah atok.....famly x lengkap lagi 3 orang.. adik perempuan g beraya side seben dia bersama anak dia
sebahagian daripada
wif ayah tersayang

wif ibu tersayang
wif adik tersayang
wif tunang tersayang...walaupun raya berasingan tapi kami tetap Orange + Choclate Gold
En. Tunang tercinta
wif sepupu sepapat... ada ramai lagi tapi lom sampai
wif sepupu

malam raya ke-2...berjimba tengok movie beramai2 "The Conjuring" n lepak sampai mata lebam kat kedai mamak untill 6.00am

malam raya ke-3 big family bowling tournaments + football game Malaysia Vs Barcelona live
Chillexxxx bersama.. Peace !!!
Peace yallllll.... anda semua memang sporting habis...... Cool
Singgah Open House jap masa OTW balik ke JB raya ke-11....
Itu lah cerita raya aku for this year..... Happy gila.... Since masing2 da besar panjang dah ada kerjaya masing-masing so waktu untuk berkumpul beramai2 memang susah nak dapat... So Raya Time kali ni berjimba wif sepupu2 sampai tak ingat dunia.... Hihihihi..... So raya ke-5 aku dah naik keje,,,, Sedih nak tinggalkan semua,,,,, Masa nak balik JB raya ke-4 malam tu Mr. Debab yang hantar n esok petang raya ke-5 dia pulak balik tangkak naik bas..... Thanks sayang sebab amik berat pasal saya n jaga saya sebaik nya....
Ok lah cerita raya aku sampai sini jerk ye....
Selamat Hari Raya,,
Hari untuk kita bersuka ria...
Lalalalalalala
RAYAAAAAAAA !!!!!!!!
it's me
mass-naim 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Label

Our Stories (67) Segmen (64) Giveaway (63) Aku (39) Kesayangan (36) Soulmate (36) family (29) Miscellaneous (28) Jerit (24) Kelahiran (22) anugerah terindah (22) Diari Mengandung (21) Pregnancy Journal (20) Malaika Dhia Damia (18) Office (18) klinik (12) Hasil Giveaway & Segmen (11) Hospital (11) Lirik (11) Sahabat (11) kesihatan (9) Nuffnang (7) Raya (7) Kenangan Nostalgia (6) Birthday (5) HangOut (5) Kehidupan (5) My Recipe (5) Tips (5) Event (4) Ramadhan (4) Rapuh (4) Relax (4) Traitor (4) Anniversary (3) Bonus (3) Entrepreneurs (3) MH370 (3) Quotes (3) Resign (3) Wedding (3) vacation (3) Anak Syurga (2) Ayah (2) Counting Days (2) Eexercise Fitness Challenge (2) End 2012 (2) Fiesta Gema Santai (2) Full Moon Mega Sale (2) Gift (2) InstaBazar (2) Jalan-jalan Cari Makan (2) Keep Calm (2) Kerana Terpaksa Aku Relakan (2) Kerja (2) Khasiat (2) Liebster Award (2) Night Fest JB (2) Senarai Peserta Segmen & Giveaway (2) gugur (2) miscarriage (2) rezeki (2) 2nd pregnancy journal (1) Aidijuma (1) Bandung (1) Bukit Gambang Resort City (1) Curang (1) Desaru (1) E-Day (1) EOS & BBW Gel (1) Hamba (1) Hobi (1) Hotel Avillion Legacy Melaka (1) Ibu (1) Interview (1) Istanbul Aku Datang (1) Nuzul Al-Quran (1) Offer (1) PLUS HIGHWAY (1) Penjelasan Isu Maksud Nama DAMIA (1) Pu3 Outlet (1) Rumah Pr1ma (1) STALKER (1) Saudara (1) Seni Lukisan (1) Stress (1) Sukan Lebuhraya Wilayah Selatan (1) SupportGaza (1) Susu Segar Legend (1) Syafiq (1) Umrah (1) Unik (1) Wedding Shoes (1) baby bullet (1) food processor (1) hunting (1) kembar (1) magic baby bullet (1) pregnancy journey (1) redha (1)