Isnin, 29 September 2014

Next Aim



big rushmore Jack Purcell LP L/S
Nampak tak kasut tu.... Next aim aku lepas ni is sandal Birkenstock wajib untuk gantikan Birkenstock warna merah aku tu.... Hihihi..... dan New Balance or Jack Purcell... Aku minat kasut-kasut ni sebab keselesaan aku menggunakannya.... =) Macam Birkenstock yang aku ada sekarang ni sangat-sangat selesakan aku untuk berjalan sana sini..... Bagi aku biar mahal sikit asal aku selesa dan satu lagi tahan lama dan tahan lasak.... Macam Birkenstock merah aku dalam gambar tuh aku pakai dah lama.... Quality still dalam condition yang baik =) Hikhik..... Macam Jack Purcell pulak boleh mengingatkan aku pada zaman aku sekolah dulu... Itu lah kasut yang aku pakai untuk pergi sekolah sampai lah menurun ke zaman adik-adik aku hihi... Sangat tahan lasak.... Untuk New Balance aku pilih tersenarai dalam next aim aku sebab kasut nya sangat ringan.... Hihi.... Bagi aku harga tak jadi masalah insyaAllah aku akan dapat apa yang aku nak... =) 

Ok End.....

its me
mass-naim

Shawl | Skull


Nampak tak gambar skull atas tu.... Hihihi..... Itu cuma sehelai shawl, gift dari Pn. Fifie.... Shawl ni hasil carian semalam punya pasal pergi teman budak bujang kat office ni nak cari kasut New Balance semata-mata..... So Pn. Fifie jumpa shawl ni kat JBCC... Terus rembat 2 helai.... Tetiba dia dah bayar terus bagi kat aku 1 paper beg yang ada kat tangan dia huhuhu.... So, 1 helai untuk aku,, 1 helai untuk dia... Hihihi....

So pagi ni pergi office dah janji dengan Pn. Fifie nak pakai shawl yang dia beli dan bagi kat aku tu..... Hihihi.....

Masuk yang ini aku dah ada 4 helai dah shawl corak skull dalam koleksi peribadi aku... Hikhik...

Pakai shawl ni sangat selesa dan tak panas =) Hihi



Thanks Fie..

its me
mass-naim

Ahad, 28 September 2014

CPUV Nuffnang : SENHENG Online Store One

Tergerak hati tadi nak cek akaun nuffnang..... Sekali tu Alhamdulillah masuk 1 lagi iklan CPUV dimana ini kali ke tiga iklan CPUV by Nuffnang yang aku terima.... Syukur hihihi..... Kalini CPUV datang dari SENHENG Oneline Store One......



Senheng 25th Anniversary Youtube Ads

So,, pada siapa-siapa yang berminat dengan tawaran istimewa iklan SENHENG ini boleh lah usha dengan klik kat sini ye.... =)

Selain dari tu aku mohon jasa baik daripada korang jemput-jemput lah terjah banner Nuffnang di dalam blog ini ye hihi.... =)

its me
mass-naim

Konjac Sponge


Hari tu member ada perkenalkan satu product dari hasil semula jadi.... Dia cakap konjac sponge.... Dia tanya nak order tak... Aku fikir-fikir lah nak order ke tak sebab memandangkan kulit muka aku xpernah ada masalah.... Jerawat lagi lah tak pernah timbul setakat ni alhamdulillah.... Tapi pasal member kan so aku order lah satu untuk cuba-cuba hihihi..... So aku mula lah google pasal benda alah ni.... 
So hasil google macam kat bawah ni...

Entah Kenapa......


Gambar atas tu untuk stock hari ni... Ntah kenapa tekak ni rasa nak makan asam dan minum susu choclate... Huhuhu... Pelik kejap.... Kbaiiiii !!!!!

its me
mass-naim

Sabtu, 27 September 2014

Paris Souvenirs Giveaway by Me!

Best nya Paris... Angan-angan nak pergi kesana tu memang ada.... Hikhik.... Tapi entah bila lah dapat jejak kat sana tu..... Hikhikhik..... =)

So kali ni nampak giveaway ni..... Menarik.... Hadiahnya pun menarik..... Pada siapa-siapa nak join sila join click pada banner kat bawah tu jerk ye.... Mana tau korang terpilih untuk dapatkan hadiah dari Paris ni kan... =)

3 blogger yang aku pilih untuk tag is :-


So jommm support member...


click sini untuk join

Hadiah nya seperti dibawah... Jom usha.... =)

Hadiah Utama          : 20 x keychain Eiffel Tower

Hadiah Sampingan  : 3 x poskad Eiffel Tower

Hadiah Saguhati      : 3 x maps Paris 2014

its me
mass-naim

Jumaat, 26 September 2014

tayar oh tayar



Tayar ohhh tayar.... Time-time macam ni lah kau nak buat hal.... Bengkak sana bengkak sini.... Huh..... Aku tau lah ari ni gaji keluar..... Macam tau-tau jerk kan... Haiii sabar jerk lah..... 

Dah tiba masa nya tayar ni nak kene tukar.... Pagi tadi baru perasan tayar dah bengkak tepi... Boleh meletop kalau lenjan kan jugak kehulur kehilir..... Huhuhu.... Lepas raya hari tu baru jerk tukar 2 biji tayar baru sebelah belakang.... Kopak duit.... Ni pun nak kene kopak kan duit lagi... Aishhhhh tapi tak pe kereta ni dah banyak berjasa.... So memang dah tiba masa dia untuk mintak tukar baru... Huhuhuhu...

Nasib baik perasan masa datang kerja buat OT pagi tadi huh.... So xde lah risau nak tukar tayar ke apa kan... Boleh jerk tukar sendiri... Aku memang expert bab tukar-tukar tayar nih... Tapi Exec bahagian ronda aku suruh aku mintak tolong kat budak-budak ronda EDL Highway..... Hihhi..... Terima kasih kawan-kawan... =)
Nasib baik ada korang... Kihkihkih....




So jap lagi kene cari kedai tayar... Harus tukar tayar..... Hihihi..... Ok end

Bye.....

its me
mass-naim

kerja di hari cuti


Hari ni aku rajin nak pergi office nak siapkan kerja aku... Hohoho hope yang tengah ada dalam meeting operation sekarang ni pun tak ganggu kerja aku kali ni..... Dan harap-harap aku dapat settle kan... Kalau tak settle,,, memang mati lah aku.... Huishhh.... 

Memandangkan hubby pun pergi kerja pagi tadi... Lepas hantar hubby kat tempat penginapan budak-budak dia terus pergi sarapan dan terus ke office.... Malas nak balik rumah dan keluar balik.... Hihi...

Sebelum start kerja amik mood dulu layan FB layan game... Kikih..... Dalam FB tadi ternampak gambar anak buah kesayangan aku... =)


Aunty Oya rindu kamu dik..... =) 

Kejap jerk kamu dah besar... Nak jadi abang dah... Entah esok ke lusa ke minggu depan ke atau raya haji ni adik kamu keluar dari perut ibu kamu.... Harap kamu jadi abang yang baik ye...... Sayang kamu..... =)

End.

its me
mass-naim

Khamis, 25 September 2014

Mood Happy =)


Hari ni hubby turun JB..... Seminggu katanya dia kat JB sebab kerja.... Hihi
Tak sabarnya nak tunggu dia sampai petang ni.... lalalalal
So untuk this week aku x balik kampung.....
Hurmmm memandangkan hubby dah ada kat JB, so boleh lah aku masak kan untuk dia hari-hari.... Hihihi.....
Before this masak kan jugak untuk hubby tapi weekend jerk lah time aku balik kampung or hubby turun JB... Huhuhu
Tapi untuk kali ni selama mana hubby ada dengan aku, aku akan & cuba pastikan untuk masak hari-hari untuk dia.... 
Nak kene ajak hubby pergi beli barang dapur sikit nih..... Hoyeayyyy....

Because I'm happy
Clap along if you feel like a room without a roof
Because I'm happy
Clap along if you feel like happiness is the truth
Because I'm happy
Clap along if you know what happiness is to you
Because I'm happy
Clap along if you feel like that's what you wanna do

~~~ lalalalalal

Tetibe pulak keluar lagu HAPPY by Pharrell Williams hihi

its me
mass-naim

Selasa, 23 September 2014

Stress


Fedup dah..... Call HQ dari pagi tadi sampai la ni xjawab-jawab.... 
Rase macam ada pisau tertanam kat dada ni.... Huh !!!!!
Fedup fedup....
Ya Allah sabarkan lah hati ni....

its me
mass-naim


Isnin, 22 September 2014

Liebster Award #2


Dapat lagi Liebster Award... Kali ni di tag oleh blogger KLA.... Saya jawab kat bawah ni ye....

Bismillah 


1- Sejak bila anda mula ber blogger?
Sejak tahun 2010....

2- Dari Negeri mana anda berasal?
Negeri Johor... Ale ale...... Ahahahaha 

3- Sudahkan anda menjana pendapatan dari ber blogger?Nyatakan dari mana,nuffnang,8share,jualan produk?
Alhamdulillah setakat ni daripada Mr. Nuffnang dan jualan produk kecil kecilan.... =)

4- Nyatakan 1 Segmen/giveaway yang terkini anda sertai?
Setakat ni yang paling terkini update pasal Giveaway 2014 MiaLiana.Com ..... Jommmm ramai-ramai join..... =)

5- Tinggalkan link post entri terkini di blog anda?
http://mass-naim.blogspot.com/2014/09/rindu-ikhwan.html

6- Nyatakan berapa jumlah follower anda terkini.
Hurmmmmmm jumlah follower skg ni 196 jerk....

7- Apa lagu kegemaran anda dan kenapa menyukainya?
1) Rude by Magic
2) Untukmu by Fynn Jamal @ Kok Ping & Tri Hadzir
Sebab menyukainya hurmmmmm rentak music dia best kot relax dan tak memberatkan kepala..... =) 

8- Apa nama Facebook anda?
Mass Apet

9- Anda seorang pengumpul?apa barang yang sudah dikumpul dan berapa jumlah yang ada. 
Hurmmmmm yupppp suka kumpul shawl ada berapa helai ntah xkira pulak... Hihihi... Lagi 1 suka kumpul pen jenama PILOT tengok kat entry aku kat >>SINI<<

10- Apa impian yang sangat nak capai tapi belum capai?
Impian aku ea...??? Hurmmmm aku nak sangat bukak butik aku sendiri yang ada jenama aku sendiri tapi masih belum tercapai..... InsyaAllah satu hari nanti maybe =)

11- 3 perkataan mengambarkan anda
Sempoi, slumber,simple 


Blog-blog yang terpilih :-

1. http://naalisaa.blogspot.com
2. http://miss-fatyn.blogspot.com
3. http://famf-tower.blogspot.com
4. http://nurulhidayahpeace.blogspot.com
5. http://83zaza.blogspot.com
6. http://cahayaalammaya.blogspot.com
7. http://syazdanny2329.blogspot.com
8. http://mimbarhatiku.blogspot.com
9. http://cikgufaizcute.blogspot.com
10. http://adnan-daughter.blogspot.com
11. http://acikidah.blogspot.com


Ok soalan saya untuk blogger yang saya pilih pulak....

1. Perkenalkan diri anda secara ringkas.
2. Nyatakan 3 tajuk novel yang pernak anda baca.
3. Apa yang anda suka/sering lakukan pada masa lapang??
4. Apa motif utama anda menjadi blogger??
5. Siapa orang yang pertama dan terakhir yang ada dalam hati anda??
6. Berikan nama negeri yang anda sedang duduki dan berapa buah daerah yang terdapat di dalam negeri tersebut.
7. Apa wishlist anda sepanjang tahun 2014 yang masih belum tercapai??
8. Siapakah yang anda fikirkan di saat ni? Mohon dijawab dengan jujur ya!
9. Perkara pertama yang anda buat selepas bangun dari tidur?
10. Pandai memasak?? Lauk apa yang paling korang suka masak??
11. Pendapat anda tentang blog ini?

Selamat menjawab.... =)

its me
mass-naim

Rindu Ikhwan

Last week aku balik kampung tumpang ayah aku yang ada meeting kat JB masa tu..... Adik ipar aku pun tumpang sekali.... Maklumlah adik ipar aku pun kerja kat JB jugak... Huhuhu....


Sampai area Pagoh ayah aku cakap kat driver dia mintak singgah umah besan dia sebab nak amik cucu.... Hikhik.... Sampai rumah family adik ipar aku nampak anak buah aku tengah main-main kat luar kacau makcik dia baru balik.... Lepas tu baru dia nampak kitaorang.... Dia punya suka kemain lagi..... Lepas tu nampak handphone aku terus nak mintak amik gambar.... Kerlassss anak buah aku dah reti nak selfie-selfie nih... Hikhik.... Tengok lah gambar kat bawah ni... Aishhhh..... Buat muka comel jerk....

Khasiat Kaki Ayam


Lunch tadi aku pergi makan ramai2 dengan budak2 office,,, Makan tak jauh pun dari office dekat gerai Mak Ton Bakar Batu jerk...

Tetiba tekak rasa nak makan sup kaki ayam.... Hikhik.... =) So aku order lah 1 mangkok.... Aku ni jenis tak reti nak makan sup... Kalau aku makan sup aku juz makan isi yang ada dalam sup sahaja... Kihkih....Taaaapiiii kalau sup soto memang aku suka.... =)

Ok sekarang aku nak kongsi kat korang khasiat sup kaki ayam,,,, Aku tau ramai yang dah tau tentang khasiat kaki ayam ni tapi aku tak kira,,, Aku nak kongsikan jugak dalam blog aku ni... Wakakaka.... (^___^) degil kau mass !!!!!!


Kaki ayam bantu cegah reput tulang

Betul ke???

New York: Kajian terbaru mendapati pengambilan kaki ayam dikatakan mampu mencegah berlakunya ‘osteoporosis’ iaitu sejenis penyakit tulang rapuh, mudah retak dan patah. Masalah tulang ini biasanya tidak menunjukkan sebarang gejala di mana ia berlaku tanpa disedari.

Bagi mencegah osteoporosis seseorang biasanya dinasihatkan mengurangkan faktor risiko dengan meningkatkan pengambilan nutrisi dan bersukan secara teratur.

Pengambilan minuman atau makanan yang mengandungi kalsium tinggi adalah satu cara mengelak serangan osteoporosis.

Elak tulang rapuh

Tanda disedari, kaki ayam juga dikatakan memainkan peranan penting mengelak tulang rapuh disebabkan ia dikatakan kaya dengan sejumlah nutrisi yang berfungsi untuk menjaga tulang dalam tubuh manusia.

Laman web firma produk dan penyedia perkhidmatan kesihatan Bl Health menyatakan hydroxyapatite adalah makanan untuk tulang yang berasal dari tulang makanan. Secara logiknya, makanan tepat untuk tulang adalah tulang.

“Kaki ayam dikatakan satu daripada makanan yang kaya dengan zat itu,” kata laman web itu.

Kita tidak perlu lagi memperkecilkan kaki ayam kerana ia kaya dengan khasiat protein yang ada pada kulit, otot, tulang dan kolagen iaitu sejenis protein jaringan ikatan liat dan bening berwarna kekuningan. 


So,,, semoga info ni berguna untuk korang-korang semua..... =)

its me
mass-naim

Ahad, 21 September 2014

Giveaway 2014 Mialiana.com



Giveaway 2014 Mialiana.com bermula pada jam 8.30 pagi 20 September 2014 hingga 11.59 malam 30 September 2014. Menawarkan hadiah yang bernilai RM1,495.80 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI.

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.

Syarat-syaratnya :

1. Wajib Follow Blog Sponsor

2. Wajib Like Fanpage Sponsor

3. Buat entri bertajuk Giveaway 2014 Mialiana.com
4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

40 pemenang bertuah akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 10 Oktober 2014.

Good luck!

klik pada banner untuk join....

its me
mass-naim

Menang Segmen : Mega Giveaway Anak Merdeka Malaysia!

Alhamdulillah rezeki lagi hari ini..... 

Nombor peserta aku bertuah.... 

No.23 aku menang topup RM5 dari segmen Mega Giveaway Anak Merdeka Malaysia! 

Click banner untuk semak senarai pemenang =)

Tahniah juga pada semua para pemenang yang lain ye =)

its me
mass-naim

Khamis, 18 September 2014

Segmen Blogwalking Lestari

 click banner untuk join
Click Banner Untuk Join


saya join sini..... sapa-sapa nak join senang jerk click kat banner ye... =)

its me
mass-naim

Menang Segmen : Nak Blog URL by Macam-Macam Cerita

Senyum lebar tadi bila bace comment dari HANIEZA .... hikhik.... (^_^)

Tahniah !!! Anda adalah peserta bertuah,,,, Jengjengjeng..... 

Alhamdulillah jadi peserta bertuah dalam Segmen "Nak Blog URL by Macam-macam Cerita" ...

Rezeki hari ini.... Tak ku sangka tak ku duga.... Eceh macam lirik lagu lah pulak... =) Tak sangka no. peserta aku no.69 naik.... (^____^)




Berdebar-debar masa baca macam tengah tunggu cabutan bertuah... Tapi no tu memang bertuah pun... Hihi Hoyeahhhhhh dapat hadiah berupa simple gift dari hanieza..... Tq hanieza..... =)

Kalau nak cek anda bertuah atau tidak cek lah KAT SINI ye.... Daaaa..

BTW details saya dah email kan ye... Hikhik 

its me
mass-naim


Rabu, 17 September 2014

Sweet September Giveaway by Mellya


Jom support kawan... =)

Hadiah menarik menanti.... Nak tengok hadiah KAT SINI ye..... Daaa...

its me
mass-naim

Isnin, 15 September 2014

LIEBSTER Award

Aku di tag... Thanks Dhiya sebab sudi tag saya.... Bukak-bukak jerk blog baca comment tetiba dapat komen diTag... Huhuhu.... Thanks ye sudi ingat blog mass.... Kalau Dhiya tak tag mass dan mentioned mass dalam comment,, Mass pun xtau pasal award ni... Hihihi 


Peraturan Liebster Award : 

> Mention blogger yang calonkan anda & letakkan link blog beliau ke dalam post anda.
> Jawab 11 soalan yang ditanya oleh beliau.
> Calonkan 11 bloggers lain yang anda tengok followers kurang dari 1000.
> Buat 11 soalan untuk ditanya kepada 11 bloggers tersebut.
> Maklumkan kepada those bloggers.

So, kat sini aku cuba jawab soalan yang Dhiya ajukan pada aku dan blogger-blogger lain yang Dhiya tag ye...

Bismillah

1. Tiga perkataan yang menghuraikan diri anda?
- Simple, manja dan banyak cakap kalau dah kenal.

2. Sumber inspirasi dan motivasi anda?
- Ibu ayah sudah semestinya kerana beliau tak pernah putus-putus beri kata-kata semangat dan nasihat serta motivasi pada aku.... 

3. Gajet yang mesti ada dalam poket anda?
- Harus lah my tablet 7.0 my nyawa tatkala kebosanan.

4. Apps yang paling penting dalam gajet anda?
- WhatsApp, Instagram & Games

5. Apa yang anda impikan buat masa sekarang?
- Nak ada butik sendiri.. InsyaAllah suatu hari nanti kalau diizinkan oleh-Nya... Amin..

6. Hobi waktu senggang?
- Baca novel & memasak...

7. Menonton TV atau mendengar radio?
- Kedua-duanya sekali bila kat rumah menonton TV dan bila didalam kereta harus lah mendengar radio.

8. Destinasi pelancongan yang anda ingin pergi?
- Dalam Malaysia -->> Pulau Mabul & Terengganu
- Luar negara -->> Krabi & Istanbul 

9. Bakat terpendam/ kebolehan anda yang tidak ramai orang tahu?
- Melukis kot

10. Situasi yang buat anda tertekan?
- Bila buat kerja last minutes dan kelam kabut lepas tu cari dokumen tak jumpa

11. Komen anda tentang blog Dhiya Dahlia?
- Blog Dhiya sangat simple dan teratur.. Saya suka yang simple.. =)

Berikut merupakan rakan-rakan yang saya tag :-


Soalan-soalannya adalah :-


1. Apa benda yang perlu ada dalam bag korang sebelum nak keluar rumah ?
2. Pengalaman travel paling best dalam hidup ?
3. Fast food favourite korang ?
4. Cita cita / Impian / Keinginan ?
5. Film apa yang paling korang suka?
6. Apa situasi yang buat kan korang rasa bahagia?
7. Apa hobi korang?
8. Siapa cikgu kesayangan korang masa zaman sekolah dulu?
9. Apa warna kegemaran korang?
10. Apa yang harus/wajib ada dalam handbeg / beg  korang?
11. Jujur punya opinion tentang blog aku ini ? Kenapa?

Ok kawan-kawan selamat menjawab.... =)


its me
mass-naim

Jumaat, 12 September 2014

Throwback | Selamat Hari Lahir Sayang


Ha..... Ari tu aku ada update pasal birthday hubby KAT SINI... Aku ada cakap pasal nak update hadiah apa yang aku bagi kat dia this year kan... So,,, Ari ni baru ada kesempatan.... Hahahaha....

Ok malam yang aku sampai kampung dari JB Khamis malam Jumaat tu aku terus buat kejutan untuk hubby suruh dia amik barang dalam bonet kereta aku..... 

Hubby   :  apa ni B??

Aku       : tak ada apa-apa amik jerk bawak turun.....

Hubby   : Kan abang dah agak dah mesti b beli punya bukan abang tak kenal b... Abang dah kenal sangat dah... 

Aku       : Sengeh-sengeh jerk.... Hehehe

Masok rumah terus masuk bilik tak tunggu lama terus dia bukak hadiah yang aku bagi tu..... Excited lah tu kan.... Mana tak nya dapat hadiah 4 hari awal sebelum birthday..... (^______^)

This year aku bagi dia sneakers jerk.... Actually sebenarnya pening fikir nak bagi apa sebab seminggu sebelum birthday baru aku teringat pasal birthday dia tambah dengan keadaan aku demam waktu tu ahahah... Teruk aku ni kan... Mula-mula fikir nak belikan dia wallet dah pergi survey dah tapi dalam masa survey tu tetibe teringat yang dia ada cakap yang dia nak pakai sneakers converse... So, tak banyak fikir terus masuk butik converse terus pilih dan terus bayar,,,, Kihkih..... Kemudian hari Ahad hari aku nak balik JB dengan adik ipar aku,, Aku hantar hubby dulu ke rumah family dia,,, Tengah aku duduk-duduk tu tetiba dia amik semula beg baju dia terus masukkan dalam kereta,,, Pelik jugak aku,, Tetiba dia cakap nak follow aku balik JB... Aku senyum jerk lah.... =) Hihihi


Doa saya sentiasa mengiringi awak sayang....

I Love You

its me
mass-naim

Khamis, 11 September 2014

CPUV Nuffnang : Sanofi Lactacyd Phase 2

CPUV datang lagi..... =)
Alhamdulillah nuffnang tak lupa dengan blog aku.... Tq nuffnang atas ingatan anda...
Campaign CPUV tu tentang product apa ek???
Ha!!! kali ni campaign CPUV datang dengan product penjagaan intim wanita "Safoni Lactacyd Phase 2"



Kalau korang nak tau lebih lanjut berkenaan product lactacyd ni,, Jika korang semua nampak iklan lactacyd ni bertepek berlegar-legar dalam ruang iklan kat blog aku sudi-sudi lah click-click sambil menabung kat blog aku ye.... Jangan risau,,, Aku pun akan buat yang sama juga nanti untuk blog korang semua.... Hihihihi.... =)
Tolong menolong tu amalan mulia.... Ye tak hihi (^____^)


its me
mass-naim

Rabu, 10 September 2014

otak tepu


Otak aku tepu..... Dah xdapat nak refresh semula.... Ini semua gara-gara last minutes dapat info pasal internal audit esok.... (>.<")

Hope esok mereka-mereka datang cuma untuk side visit tengok apa yang patut dan briefing jerk lah..

Cuakkk nya..... Errrrrrrrr

its me
mass-naim


Its time to AUDIT !!!!!!!


Dengar jerk pasal audit dah terus pening kepala..... Hurmmmmm memang lah aku busy lepas ni sampai end november maybe.... Dapat tau last minutes semalam yang internal audit nak datang esok.... Memang aku tak tau lah apa nak jadi..... Banyak benda nak kene complete kan.... Aishhhhh....... Ntah sempat ntah tak nak update semua benda dalam masa satu hari hari ni..... Dah lah esok memang hari busy sebab sebelah petang nak kene tolong setup pasal majlis kesyukuran dan doa selamat kat sini...... So tadah dan hadap jerk lah kan.... Apa boleh buat..... Hurmmmm..... Audit SIRIM pulak maybe dalam hujung bulan october or awal november..... Tu tak sure..... Semua bergantung pada HQ tunggu jerk lah email dari diaorang...... Kene lah bersiap sedia dari sekarang....... Uuuuuuuuuuu (-o-")

Pening-pening (~,~")!!!!!

Ok lah aku stop dulu ea nak settlekan dulu mana yang patut..... Nanti aku curi-curi masa lagi ea untuk menaip, membebel dan menjerit macam biasa.... Hihihi..... =)

Daaaa.....

its me
mass-naim

Selasa, 9 September 2014

Nostalgia Zaman Sekolah


Hari tu balik kampung ternampak pencil box dalam bilik aku..... Aku terus bukak pencil box tu dan keluarkan segala apa yang ada dalam tu..... Bila imbas semula masa zaman sekolah dulu tahun 2000-2006 dari form 1 sampai form 6 ayah aku suka belikan aku pen jenama PILOT ni..... Pen dia bila guna sangat best..... Dakwat siap boleh refill...... Aku suka kumpul pen PILOT ni..... Dakwat pen yang dah abis aku tak buang tapi aku simpan sekali dalam pencil box aku tu...... Kekadang ada masa kalau malas nak beli refill aku beli sebatang terus yang baru..... Hihi...... Pensil dan pemadam pon aku guna jenama yang sama..... Pensil tekan-tekan yang shaker tu..... Hihihi.... Dulu aku ada 2 set pensil tekan-tekan jenama sama yang ubat pensilnya berwarna... 1 warna pink 1 lagi warna biru.... Siyes itu pensil bukan pen.... Tapi member aku curi pensil aku tu.... Sedih yang amat.....Huhuhu..... Ubat pensil pon aku akan cari jenama yang sama..... Pon sama setiap ubat pensil yang dah abis aku suka simpan dalam pencil box.... Aku tak tau kenapa aku suka guna pen dan pensil jenama ni.... Apa yang aku tau sangat best guna jenama ni sebab dakwat tak putus-putus..... Tak macam sesetengah jenama pen lain.... Pakai sekejap dakwat belum habis dah tak boleh guna sudahnya kene beli baru.... Huhuhuhu..... (-_-")

Isnin, 8 September 2014

Segmen: Kenal Ke Kita??

tekan sini kalau nak join

Ok aku tertarik dengan segmen ni,,,, Menarik bagi aku..... 

10 FACT ABOUT ME

1) Nama aku Mastura Binti Naim. Maksudnya dalam islam is "TERATUR" kata mak ayah aku lah.... Arwah atok aku yang bagi....

2) Aku anak Pertama dalam 3 orang adik beradik... Tapi nampak macam aku yang adik dalam keluarga tu sebab aku manja..... (bukan aku yang cakap tapi orang lain yang cakap)

3) Merupakan anak jati Negeri Johor (Daerah Batu Pahat) tapi membesar di Johor Bahru

4) Seorang isteri kepada Mohd Hafiz Bin Abdullah alaaaaa si kembar tu.

5) Warna kegemaran aku ialah Biru, Hitam dan Merah

6) Aku seorang yang keras kepala, degil, blur dan tegas.... Keras hati pun ye jugak tapi kalau dipujuk insyaAllah lembut jugak.... Aku juga jenis tak amik kisah apa orang sekeliling aku nak bercakap pasal aku..... Bagi aku diaorang ada mulut bagi diaorang bercakap.... Bila dah penat nanti diam lah depa2 tu semua... Hihi....

7) Seorang yang pendiam..... Tapi kalau dah kenal dan berbual memang panjang lebar lah benda nak cerita.... dan aku jugak seorang yang simple,,sempoi dan very open minded......

8) Minat memasak sejak dari zaman sekolah lagi....

9) Aku suka tolong orang..... Tapi ikot kemampuan aku lah.....

10) Last but not least.... hihihi aku takut dengan segala binatang dengan kucing sekali.... Ahahaha..... Sanggup kalau makan kat luar tu nampak kucing datang kat meja terus jadi kaku kejung... Kalau keluar makan dengan hubby bagi hubby abis makan dulu sebab nak suruh dia khayalkan kucing layan kucing baru aku boleh makan dengan aman.... hikhik.....

So.... Itu lah serba sedikit tentang aku..... =) Hikhik..... Ok da....... Jom kenal-kenal =)

its me
mass-naim





Ahad, 7 September 2014

Mini GA September Cash RM300 by Emas Putih

As-Salam

[Siapa nak join sila tekan banner di atas]

Mini GA September Cash RM300 ini di anjurkan oeh Emas Putih dan disponser oleh Emas Putih ,  Anagurls , Aimisyafiqah , Julia , Dyba , Tarmizi Mizi , Angah Judin , Amir Zahari , Nisa Ahmad , Halim Brothers 

its me
mass-naim

Menang Segmen 12 Jam Bloglist #10 by Mia Liana

Hoyehhhh sekarang baru nak update hikhik.... Ampun ya...... =) And yess aku antara dalam senarai pemenang Segmen 12 Jam Bloglist #10 yang dianjurkan oleh Mia Liana.... Dan aku antara yang layak menjadi penyeri bloglist dlam blog Mia Liana selama dua bulan September & Oktober..... So tahniah juga pada semua penyeri-penyeri yang menang ye.... =)  





InsyaAllah aku akan sentiasa menaip,membebel,menjerit dalam blog ni setiap hari.... Hihihihi...... Peace !! 

TQ Mia Liana.... =)

its me
mass-naim

Segmen : Nak Blog URL By Macam-Macam Cerita


ok aku nak join segmen ni.... sapa-sapa nak join masih sempat lagi.... date last 12 September 2014 hokayyyy .... (^____^)

support kawan-kawan kan.... =) 
sambil tu boleh kenal kawan-kawan baru.... hoyeahhh hoyeahhh

lagi 1 segmen ni siap ada 15 pemenang bertuah tau... sape lah gerangan nya tu kan... =) 
so selamat bersegmen.... (^^_^^)

its me
mass-naim

Rabu, 3 September 2014

Jaga Dia Untuk Ku By Siti Nurhaliza

Pinjam anak orang kejap =)
Anak sedara hubby punya baby (^__^)
Kebetulan semua tema hijau....


Jaga Dia Untuk Ku

Mahu ku bersama
Mahu ku ke sana diriku tak disini lagi
Waktu tak bicara
Lama terasa seakan terhenti mengiringiku

Tenanglah duhai jiwa 
Tebarlah tulus doa 
Ku kepadanya saatku tiada

(Korus)
Tuhan Jaga dia untukku
Kala ku masih jauh
Bagai menghitung resah berkepingan berderaian

Tuhan Jaga dia untukku 
Selamanya ku ada
Mencipta syurga bersama
Menyayangi mendampingi dia

Terbangkan diriku
Bersayap seribu biar detik menjadi laju
Langit pun mendengar
Jadi penawar mengusir debar jatuh ke dasar

Tenanglah duhai jiwa
Tebarkan tulus doa 
Ku kepadanya saatku tiada

(Korus)
Tuhan jaga dia untukku
Kala ku masih jauh 
Bagai menghitung resah berkepingan berderaian

Tuhan Jaga dia untukku 
Selamanya ku ada
Mencipta syurga bersama
Menyayangi mendampingi

Mungkinkah ini menguatkan kita
Lambang cinta ku dan dia
(Ulang Korus)

its me
mass-naim

Segmen Blogwalking By Rrsya Eyrdina


Jom Blogwalking !!!

Tamat pada 5 September 2014

its me
mass-naim
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Label

Our Stories (67) Segmen (64) Giveaway (63) Aku (39) Kesayangan (36) Soulmate (36) family (29) Miscellaneous (28) Jerit (24) Kelahiran (22) anugerah terindah (22) Diari Mengandung (21) Pregnancy Journal (20) Malaika Dhia Damia (18) Office (18) klinik (12) Hasil Giveaway & Segmen (11) Hospital (11) Lirik (11) kesihatan (9) Sahabat (8) Nuffnang (7) Raya (7) Kenangan Nostalgia (6) Birthday (5) Kehidupan (5) My Recipe (5) Tips (5) Event (4) HangOut (4) Ramadhan (4) Rapuh (4) Relax (4) Traitor (4) Anniversary (3) Bonus (3) Entrepreneurs (3) MH370 (3) Quotes (3) Resign (3) Wedding (3) vacation (3) Anak Syurga (2) Ayah (2) Counting Days (2) Eexercise Fitness Challenge (2) End 2012 (2) Fiesta Gema Santai (2) Full Moon Mega Sale (2) Gift (2) InstaBazar (2) Jalan-jalan Cari Makan (2) Keep Calm (2) Kerana Terpaksa Aku Relakan (2) Kerja (2) Khasiat (2) Liebster Award (2) Night Fest JB (2) Senarai Peserta Segmen & Giveaway (2) gugur (2) miscarriage (2) rezeki (2) 2nd pregnancy journal (1) Aidijuma (1) Bandung (1) Bukit Gambang Resort City (1) Curang (1) Desaru (1) E-Day (1) EOS & BBW Gel (1) Hamba (1) Hobi (1) Hotel Avillion Legacy Melaka (1) Ibu (1) Interview (1) Istanbul Aku Datang (1) Nuzul Al-Quran (1) Offer (1) PLUS HIGHWAY (1) Penjelasan Isu Maksud Nama DAMIA (1) Pu3 Outlet (1) Rumah Pr1ma (1) STALKER (1) Saudara (1) Seni Lukisan (1) Stress (1) Sukan Lebuhraya Wilayah Selatan (1) SupportGaza (1) Susu Segar Legend (1) Syafiq (1) Umrah (1) Unik (1) Wedding Shoes (1) baby bullet (1) food processor (1) hunting (1) kembar (1) magic baby bullet (1) pregnancy journey (1) redha (1)