Isnin, 25 Ogos 2014

Collage template by Kapas Putih


Nice...... Dapat Collage Template ni dari KAPAS PUTIH dalam Segmen Magikkan Duniaku.....
Ha !!!!! magik tak....???? Hikhik =) Tq ye awak.... (^___^)

its me
mass-naim

SEGMEN: Kami sayang MALAYSIA by kapas putih

we love MALAYSIA
- P.E.A.C.E -
its me
mass-naim

Kerang Masak Hijau

Demam-demam macam ni tetibe tekak aku rasa macam nak makan lauk kerang masak hijau lah pulak...... Harus masak hujung minggu nih... Memandangkan hujung minggu ni cuti agak lama sikit lah sebab 31 Ogos jatuh pada hari Ahad... Hikhik... Boleh stay lama sikit kat kampung..... Wahhhhhh Excited sungguh aku nih....

Kerang masak hijau ni aku pernah kongsikan entry nya dulu kat sini.... Tapi entry tu masa tu aku takda taip pasal resepi pun..... Hikhik.... So memandangkan hujung minggu ni aku nak masak lauk Kerang Masak Hijau tu.... So aku kongsikan kat sini resepinya ok.... Ni resepi aku sendiri tau.... =) Jom usha ===>>

GIVEAWAY: JUBAH DRESS CANTIK BY ARIESCAPE SHOPPE

Mengapa anda rasa layak menang dress dari Ariescape Shoppe ????

Sebab dress yang ada di Ariescape Shoppe semua cantik-cantik.... Harga pun berpatutan mampu milik orang cakap... Hikhik... Lagi pun sekarang ni saya tengah gigih berusaha mengumpul dress.... Setakat ni saya dah ada 5 helai dress.... Dan kalau saya dapat hadiah dari Ariescape Shoppe ni so dapatlah saya tambahkan koleksi saya yang sedia ada... Hikhik.... =)

its me
mass-naim

Ahad, 24 Ogos 2014

GIVEAWAY MERDEKA : PENANG MARI BAQ ANG BY SITI YANG MENAIP

tekan banner

Last minutes aku join.... Hope ada lah luck untuk aku... Hikhik... Hari ni last day Giveaway ni berlangsung... Warghhhhhh,,,,, =)

its me
mass-naim

Segmen Blogwalking Pink Ladies 2# : 48 Hour Marathon

tekan banner untuk join

Mengapa wanita sering dikaitkan dengan warna PINK????

Warna pink sering dikaitkan dengan wanita kerana dikatakan berunsur kelembutan dan feminin... Warna ini jugak mendorong kepada sifat kepasrahan, penyerahan, kesempurnaan, keayuan dan kesempurnaan.... Orang yang gemar PINK kebanyakkan nya inginkan perhatian dan kasih sayang serta inginkan belaian.... Tegar untuk dapatkan sesuatu sehinggakan tidah pedulikan orang sekeliling.... 

Teringat aku pada office mate yang duduk depan aku nih... Hikhik.... Dia memang gila pink... Naik juling mata aku pandang dia.... Kalau pergi kerja pakai sut pakaian warna pink tak sah kalau tak pakai jam warna pink sekali... Sampai handbeg pun nak pink jugak.... Hikhik... Tapi dia comel.... =)

Bagi aku warna pink bukan warna kegemaran aku... Hihi... Tapi untuk aku personaly warna pink ni ok ok jerk.... Kalau ada barang aku yang warna pink macam baju ke tudung ke aku pakai jerk... Hihi.... Ok daaaaaa..... 

Jommm pada yang belom join segmen blogwalking ni sila lah join dengan click pada banner sahaja ok.... Ada hadiah untuk korang tau... Dan korang akan dipilih sebagai bloglist oleh admin blog tersebut.... Daaaaa....

its me
mass-naim

Buddies. Outing

Kami buddies.... Kami tak kan terpisah.... Ecehhhh..... Ahahahah tak kan terpisah lah sangat..... Tapikan kalau dah ketentuan persahabatan kami yang terjalin ni kekal selamanya Alhamdulillah..... Syukur dapat kawan-kawan macam mereka-mereka ni.... Hikhik

Baru-baru ni sebelum majlis tunang zura ingat tak entry ini  sehari sebelum majliskami pergi open house rumah staff sama-sama.... Nadia sampai petang terus ke rumah staff yang buat open house.... Hubby aku pulak sampai malam nya.... Sebelum hubby sampai aku nadia dan fifie ke pasar borong pandan nak mencari shawl untuk akmi pakai masa majlis zura tu.... Tapi tak de yang berkenan kat hati.... Hubby pulak dah msg bagi tau dah keluar toll... Terus pergi amik hubby kat sentral dan terus ke bazar karat.... Hubby jadi bodyguard kami malam tu.... Hubby-hubby member aku tak da masa tu masing-masing ada kerja yang kene settlekan... Hikhik.... Lepas dah dapat shawl kami terus ke kedai makan..... Nadia dan fifie pergi pickup hubby masing-masing.... Zura dan bakal tunang nya pulak ondaway ke kedai makan... Hikhik.... Seronok kali ni.... masing-masing berpasangan.... Buat pertama kali lengkap semua ada..... Hikhik.... Berborak kat situ macam kedai makan tu kami punya... Suara kami jerk yang kuat aku rasa.... Jom usha gambar yang ada... Hihi.... Tak banyak gambar yang aku ada... Banyak gambar ada dalam hp nadia.... Huhuhu...

Dari kiri :-
Fifie, Nadia, Aku, Kak Lina

Ok... meh aku kenal kan 1 per 1 ye...
Abg botak - Farid
Tudung hitam corak - Nadia (wife abg botak)
Baju kelabu - Zura
Baju purple - Isa (Tunang zura)
Baju hitam - itu aku mass naim
Baju kuning - itu hubby aku hafiz apet
Baju putih - Mamat (suami fifie)
Tudung turquoise - Fifie 

Itu lah kami....... Hikhik.... Daaaaaa....

its me
mass-naim


Sakit Itu Penghapus Dosa


Setiap segala sakit yang datang adalah ujian dari Allah untuk setiap hambanya..... Harini aku diuji dengan demam batuk dan selsema tekak pun rasa perit badan pun rasa macam gelisah.... Tadi dah pergi klinik dengan 3 orang staff yang lain.... Semua demam batuk dan selsema.... Dah dapat ubat hope semua cepat sembuh..... Amin.... 

"Sesungguhnya sakit itu penghapus segala dosa"

Apabila seorang hamba Allah jatuh sakit, Allah akan mengutus 4 malaikat :-

1. Malaikat Pertama akan mengambil SELERA MAKANNYA
2. Malaikat Kedua akan mengambil REZEKINYA
3. Malaikat Ketiga akan mengambil KECANTIKAN / KETAMPANAN WAJAH (pucat)
4. Malaikat Keempat akan mengambil DOSANYA

Apabila telah sampai waktu yang Allah tetapkan untuk hambanNya kembali sihat, Allah akan menyuruh Malaikat Pertama, Malaikat Kedua dan Malaikat Ketiga agar mengembalikan apa yang telah diambil oleh mereka. Akan tetapi Allah tidak menyuruh Malaikat Keempat mengembalikan dosa hambaNya tersebut.

Subhanalla, betapa Mulia dan Baiknya Allah terhadap kita. Janganlah kita bersangka buruk terhadap Allah ketika kita sakit, bersyukurlah dan ucaplah Alhamdulillah ke atasNya. Sesungguhnya setiap kesakitan itu adalah penghapus segala dosa.

Rasulullah S.W.T bersabda, "Tidaklah seorang muslim menderita sakit kerana suatu penyakit melainkan allah menggugurkan kesalahan-kesalahannya dengan penyakit itu, sebagaimana pohon menggugurkan daun-daunnya". (HR Bukhari, Muslim)

its me
mass-naim

Rabu, 20 Ogos 2014

Tahniah - Zura E-Day

Baru dapat update cerita ni hari ni.... 

Last week on 16 August aku pergi 1 majlis pertunangan member 1 office.... Sangat meriah majlis nya..... =)
Tahniah aku ucap kan semoga tempoh ikatan pertunangan yang terjalin dapat dilalui dengan sempurna hingga ke akad nikah nanti... InsyaAllah.... 

Suka tengok dia cantik sangat..... Orang tak pernah make-up... Bila make-up nampak cantik.... (macam aku lah kot tak pernah make-up sekali tu tetiba kene make-up  masa kahwin nampak cantik... Hahahahah Dah perasan pulak aku
Make-up dia by Nadia Elle (Make-up Artis) Nadia ni pernah make-up kan aku masa majlis nikah dan sanding aku..... Dia make-up memang cun... Aku suka..... Nak tau Nadia yang mana satu??? Haaaa dia ada dalam gambar di bawah ni.... 1 lagi buat aku suka is dress yang aku pakai tu.... Cantik.... Kami pakai sedondon.... Hihihi..... Jom tak nak cerita panjang... Biar gambar berbicara....










Dhiya's First Giveaway

KLIK BANNER UNTUK JOIN
Tempoh kempen 18 Ogos 2014 - 31 Ogos 2014
Ada hadiah menarik untuk 7 orang pemenang bertuah.... Mungkinkah anda pemenang yang bertuah tu???? Jommm join Giveaway ni....

its me
mass-naim

Selasa, 19 Ogos 2014

SEGMEN: Magikkan duniaku by kapas-putih.blogspot.com

http://kapas-putih.blogspot.com/2014/08/segmen-magikkan-duniaku-by-kapas.html
klik banner untuk join

Dia my darling husband & my biggest support system...
Tanpa dia aku akan lebih pecah.... Aku cinta kau suami.. =)

Pilihan saya No.2

Segmen ini berlangsung selama 24 Jam bermula 8.00 Pagi, 19 August 2014 - 8.00 Pagi 20 August 2014


its me
mass-naim

Isnin, 18 Ogos 2014

Segmen 12 Jam Bloglist #10 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan September dan Oktober 2014 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 18 Ogos 2014, iaitu tepat jam 10.30 pagi sehingga 10.30 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #10 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Ogos 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...


its me
mass-naim

Rabu, 13 Ogos 2014

Let's Celebrate! 4th Anniversary www.duniashida.com

klik banner untuk join

DuniaShida buat mini giveaway lah..... Jom join.... Mana tau luck kan...

Anyway happy anniversary shida...... Semoga ikatan yang terjalin kekal bahagia hingga ke Jannah..... Amin...

its me
mass-naim

1st Giveaway by Melangkau Garisan with love


klik banner untuk join

Syarat penyertaan semudah ABC :-

1. copy gambar kat atas ni then backlink kat blog MG (macam biasa)
2. Be MG beloved follower
3. like my fanpage --->> ekinrazalli da tailor
4. follow Instagram --->> ekinrazalli da tailor
5. tinggalkan link kat komen

Hadiah yang bakal korang menang :-

1. perfume bvlgari jasmine nor x 1 pemenang
2. babies blink biasa x 1 pemenang
3. face serum by SAVEE x 1 pemenang
4. pink urban tshirt x 1 pemenang

tarikh tutup penyertaan :- 13 September 2014

its me
mass-naim

Buah Nona dan Khasiatnya

Gambar : ihsan dari pok cik google
Buah Nona.... Last week balik kampung rumah mertua.... Tengah-tengah duduk kat dapur tolong mak mertua masak.... Tetiba mak mertua bagi aku buah yang macam gambar kat atas tu.... Aku tau tu buah nona tapi aku tak pernah terasa nak makan.... Mak mertua bagi buah tu kat aku... Dia suruh makan bila aku cakap gusi bawah aku bengkak kanan dan kiri sejak sebelum raya hari tu.... Aku jadi orang jakun kejap masa tu sebab tak reti nak kopek macam mana dan nak makan macam mana.... Last-last mak mertua cakap kopek je macam kopek manggis tu... Dah masak dah buah tu lembut.... Aku pun kopek.... 1st impression aku pasal buah tu... Bila aku kopek aku tengok isi nya macam buah durian belanda and aku pun try rasa... Wow sedap jugak rasa buah ni manis... Macam rasa manggis pun ada jugak.... Hikhik.... Tu lah 1st time aku try makan buah tu... Aku makan sampai habis sebiji... Lepas tu macam tak cukup jerk rasa nya... Macam nak lagi... Hakhakhak... Selama ni tengok jerk tak pernah cuit langsung.... Jakun kejap... Hahaha !!!! Malu depan mak mertua (^_^") !!!

Actually buah nona ni banyak kat rumah mertua aku... Kat tepi rumah jerk... Pokok nya ada berapa banyak aku xsure lah... Huhu....

Hubby balik kerja aku terus cakap mak bagi makan buah nona 2 dan 1st time i makan... Hubby terus cakap buah tu banyak khasiatnya... Bagus makan buah tu.... =) Aku try usha-usha jugak khasiat buah nona ni kat pok cik google.... So kat bawah ni apa yang aku dapat tentang khasiatnya,,,,, (^___^)

Invitation Nuffnang - Mari Beraya ke #NNRaya Open House 2014!

Wahhhhh...... Bukak Nuffnang tadi terus terpandang iklan dari Nuffnang...... Nuffnang nak buat open house lah..... Hikhik....
Tapi kan tapi kan korang harus kene join contest yang Nuffnang anjurkan.... Syarat nya korang mesti ada instagram..... =)

Dah tak nak panjang cerita.... Korang baca sendiri kat bawah ni ye..... lets go -->>

v
v

Hello all dan Salam Sejahtera!

Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin kepada para Nuffnanger!
Harap anda semua sihat, ceria dan bahagia!

Sempena bulan Syawal ini, we would like to invite you to come join us at the #NNRaya Open House 2014 for some makan, minum, laughter and games with our Nuffies! Feel free to ajak fellow bloggers yang lain to meet up during the event and to have some fun bersama-sama!

Here are the details for the event:


#NNRaya Open House 2014
Date: 23 August 2014 (Saturday)
Time: 3pm – 8pm
Place: Wanaka the Bungalow, Damansara Heights

Get ready for some fun! Bring along your cameras for the different exciting activities supported by our official partners Ambi Pur and U Mobile. Here is a sneak peak to what we have in store for you!

The #NNRaya Open House 2014 is an invite-only event and we will be giving out 120 pairs of exclusive invites to you awesome Nuffnangers. All you need to do is:

1. Follow us on instagram.


2. Share the image above on Instagram.Include in your caption “Mari Beraya ke Rumah Terbuka Aidilfitri Nuffnang!
Tell us why you would like to join us, and remember to tag us @nuffnang and include the hashtag #NNRaya.
The best 120 Instagram post captions will win a pair of invites to #NNRaya Open House 2014.

2. Fill in the form below. Don’t forget to include your Instagram post permalink.
3. The deadline to submit your entry is by 17 August 2014 (Sunday).

We would like to thank our official partners, Ambi Pur and U Mobile for their support.
Last but not least, jangan lupa untuk tengok video Nuffnang Raya kami kalau you belum lagi!

Ha..... Apa tunggu lagi..... Jom lah join beramai-ramai.... Masih ada masa lagi ni..... Jom jom... Hihi.....

its me
mass-naim

Selasa, 12 Ogos 2014

Perlukan masa memanjakan diri di SPA


Best nya kalau dapat pergi SPA kan...!!!

Ermmmmmmm sejak-sejak naik kerja lepas cuti raya ni aku rasa masa kerja aku terlalu meletihkan.... Sampai satu tahap aku malas nak buat apa-apa dan aku rasa nak menangis..... Buat kerja terkejar-kejar sana sini..... Kerja sendiri nak kene buat.... Nak kene backup kerja orang lain lagi.... Tu belum yang lain-lain panggil mintak tolong itu ini belum lagi HQ call mintak itu ini.... Huh....!!!! Memang aku tak larat sangat..... Kerja-kerja bahagian operation yang tak ada kene mengena dengan aku pun aku kene cover..... But is ok lah mana yang mampu aku tolong aku tolong..... Tapi memang lah tiap kali balik kerja sejak-sejak ni petang or malam terus tak da nak landing-landing macam selalu ada masa tengok tv ada masa nak relax2 dalam bilik memang tak ada masa langsung untuk aktiviti tu.... Lately ni balik kerja iron baju mandi terus cari bantal dan tilam.... Terus berlayar sampai ke pagi.... Jenis memang tidur mati punya.... Sampai aku rasa letak bom kat sebelah pun tak bangun-bangun lagi.... Sampai tahap macam tu sekali.... Bangun pagi pun malas rasanya..... Huhuhu.... Makan??? Bab makan lagi lah hai tunggang langgang dibuatnya.... Sabar lah selagi boleh.... Sementara waktu jerk ni.... InsyaAllah.... Bila operation dah normal kerja aku pun akan kembali normal insyaAllah harap-harap..... Dah tak larat sangat.... Keletihan (-_-")

Kalau dapat pergi SPA ke pergi urut kaki ke pergi Manicure Pedicure ke buat treatment rambut dapat sekali urut-urut kepala ke.... Syokkkk nyaaaa... Bahagia dunia..... Huhuhu!!!! 

 

Ok bye.... Nak sambung buat kerja nih.... Huhu.... 

its me
mass-naim

Isnin, 11 Ogos 2014

Segmen Mencari 20 Bloglist Bertuah


klik banner untuk join

Jom ramai-ramai memeriahkan lagi Segmen Mencari 20 Bloglist Bertuah ni.... Peace =)

its me
mass-naim

1st Raya as Husband and Wife

Hari ni dah masuk raya ke-15.... Sekejap je masa berlalu kan.... =) 

Untuk raya tahun ni is 1st year aku beraya as husband & wife..... Rasa seronok dan teruja tau..... Hikhik.... Aku balik kampung hari Sabtu sehari sebelum raya.... Macam tahun-tahun lalu hubby akan turun JB jemput aku.... Dia sampai JB Jumaat malam..... Terus bawak dia pergi makan... Kesian dia berbuka dalam bas waktu dalam perjalanan... Huhu.... After that terus pergi Bazar Karat cuci-cuci mata.... Esok pagi sebelum gerak balik kampung baru kami shopping-shopping apa yang patut..... Sampai kampung dah petang konon nak berbuka umah mertua tapi dalam perjalanan ayah aku call suruh singgah kejap amik lauk diaorang masak ketupat untuk bagi pada mertua =) Tapi tak sempat... Sampai rumah mertua dah lepas waktu berbuka.... Tak pasal-pasal kami berbuka dalam kereta jerk waktu tu... Hukhuk...... Kenangan jugak tau sebab dah lama tak berbuka dalam kereta..... Weeee...... Dah jommmmmm kita #throwback....



> Masa ni kami dalam perjalanan nak balik kampung..... Member hubby ada follow kiteorang kat belakang.... Dia nak saing katanya..... Tapi sampai exit Pagoh kami keluar highway dulu.... Member hubby terus kan perjalanan sendiri sampai ke Tangkak..... =)






 > Gambar ni pulak adalah gambar pagi raya kami...... Tema 1st raya kami aku pilih hijau.... Untuk baju hubby kami beli kat Angsana jerk.... Untuk tunaikan permintaan hubby untuk pakai ala-ala jubah dan kain pelikat pagi raya.... Aku tunaikan lah... Kebetulan memang aku pun nak pakai jubah jugak raya tahun ni... So niat kami sama.... (nampak tak ada persamaan antara kami) Weeee perasan..... So, hajat dia nak pakai jubah dah pun tertunai.... Next year tak tau pulak gaya apa yang dia nak pakai.... Aishhhhhh ~~~~ Ahahaha.... Masa pagi raya ni aku raya sebelah hubby dulu.... Sebab aku kene gilir-gilir jugak dengan adik aku.... Untuk raya kali ni diaorang raya rumah parents aku.... Kalau semua nak beraya 1st raya kat rumah parents aku,, nampaknya next year rumah parents aku sunyi sepi lah kan... Hukhuk.... So kene lah bagi-bagi kalau this year aku tak beraya dengan parents aku atleast adik-adik aku ada beraya dengan diaorang... Sama jugak dengan next year giliran aku pulak beraya dengan parents aku adik aku pulak beraya dengan mertua dia.... Kan fair macam tu.... Tak ada lah berat sebelah kan... Hikhik....



 > Gambar ni aku dapat dari wasap adik aku.... Ayah aku tengah melayan cucu dia main pop pop.... Hahahaha.... Cucu sulung kan.... So segala-galanya untuk dia.... =) Geram je dengan dia.... Alahai Ikhwan..... - Gambar sebelah family aku belum dapat lagi dari adik bujang aku... This year pagi raya diaorang kat Muar.... Lepas tu mereka berlepas ke Batu Pahat rumah atok... Kat sana meriah gila... Rugi aku tak ada... Hakhak....



 > 2nd raya kami..... Sebelah petang baru gerak beraya... Konon nya nak balik beraya ke Batu Pahat dengan family aku pulak... Sekali tu call ayah aku dia cakap tengah on the way ke Kluang.... Huhu.... Terus jerk hubby masuk highway menghala ke Kluang rumah Pak Uda aku..... Family aku gerak konvoi dengan adik beradik ibu serta sepupu sepapat aku.... Lebih 10 kereta kot yang pergi... Best.... Aku sampai lewat sikit lepas maghrib,,,, Sampai-sampai rumah padat... Huhuhu.... Dah lah tersesat.... Maklumlah aku daerah Kluang xberapa reti nak jalan... Hikhik..... Tapi alhamdulillah sampai jugak akhirnya,,,, =)

segmen blogwalking MERDEKA bersama ayuinsyirah

> klik banner untuk join <
Jom kawan-kawan kita sama-sama meriahkan segmen ni... Boleh tambah-tambah kenalan.... =)
Syarat semudah ABC (^____^)

its me
mass-naim

Khamis, 7 Ogos 2014

Kesayangan

Hari tu masa dalam perjalanan nak beraya tetiba hubby cakap kat aku yang aku ni anak kesayangan ibu dan ayah aku.... Antara adik beradik aku aku yang paling dia orang sayang.... Aku terdiam bila hubby cakap macam tu.... Lepas 5 minit diam baru aku tanya dia balik semula kenapa dia cakap macam tu.... So, dia cakap memang aku ni anak kesayangan ibu dan ayah aku bcoz of aku yang paling manja antara adik beradik.... Dalam family aku nampak macam anak bungsu walaupun aku anak yang sulung.... Adik no.2 aku orang akan cakap dia kakak aku dan adik bongsu aku orang akan cakap dia abang aku.... 

So tadi luch sekali lagi aku terkedu..... Aku cite kat kawan-kawan office aku yang hubby tetibe jerk ada cakap yang aku ni anak kesayangan parents aku.... Then member baik aku cakap ko memang anak kesayangan parents kau... Even kat office pun semua orang sangka yang kau ni anak bongsu..... Orang tak pernah terfikir yang kau ni anak sulung..... Kata-kata member baik aku tu di sokong oleh member aku sorang lagi,,,, Dia cakap "a'a akak pun ingat kau ni anak bongsu... Sekali diorang cakap kau anak sulong akak terperanjat..." Uhhhhh !!!! sekali lagi aku terdiam kejap.... Then baru aku tanya KENAPA????? After that member baik aku cakap kau memang manja.... Cuma kau je yang tak perasan.... What??? aduiihhhh aku tak pernah perasan pun yang aku ni manja pada mata diorang.... Setau aku kat office nih aku memang suka kacau orang...... Sakat orang..... Usik-usik orang... Hukhuk... !!!!

Hurmmmmmm tak kisah lah aku ni anak manja ke kawan yang manja ke atleast aku tau yang aku sayang kesayangan-kesayangan aku ibu, ayah, adik-adik, husband dan jugak kawan-kawan aku dan semua yang ada kaitan dengan aku.... Dan cukup sekadar aku tau yang aku jugak disayang oleh mereka-mereka semua dan aku tidak keseorangan...... Peace !!!!!!!!!


Ayah
Ibu
Adik No. 2 & Permata Hati
Adik Bongsu
My Kesayangan ku
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Label

Our Stories (66) Segmen (64) Giveaway (63) Aku (38) Kesayangan (35) Soulmate (35) Miscellaneous (28) family (28) Jerit (24) Kelahiran (21) anugerah terindah (21) Diari Mengandung (20) Pregnancy Journal (20) Malaika Dhia Damia (18) Office (18) klinik (12) Hasil Giveaway & Segmen (11) Hospital (11) Lirik (11) Sahabat (11) kesihatan (9) Nuffnang (7) Raya (7) Kenangan Nostalgia (6) Birthday (5) HangOut (5) Kehidupan (5) My Recipe (5) Tips (5) Event (4) Ramadhan (4) Rapuh (4) Relax (4) Traitor (4) Anniversary (3) Bonus (3) Entrepreneurs (3) MH370 (3) Quotes (3) Resign (3) Wedding (3) vacation (3) Anak Syurga (2) Ayah (2) Counting Days (2) Eexercise Fitness Challenge (2) End 2012 (2) Fiesta Gema Santai (2) Full Moon Mega Sale (2) Gift (2) InstaBazar (2) Jalan-jalan Cari Makan (2) Keep Calm (2) Kerana Terpaksa Aku Relakan (2) Kerja (2) Khasiat (2) Liebster Award (2) Night Fest JB (2) Senarai Peserta Segmen & Giveaway (2) gugur (2) miscarriage (2) rezeki (2) Aidijuma (1) Bandung (1) Bukit Gambang Resort City (1) Curang (1) Desaru (1) E-Day (1) EOS & BBW Gel (1) Hamba (1) Hobi (1) Hotel Avillion Legacy Melaka (1) Ibu (1) Interview (1) Istanbul Aku Datang (1) Nuzul Al-Quran (1) Offer (1) PLUS HIGHWAY (1) Penjelasan Isu Maksud Nama DAMIA (1) Pu3 Outlet (1) Rumah Pr1ma (1) STALKER (1) Saudara (1) Seni Lukisan (1) Stress (1) Sukan Lebuhraya Wilayah Selatan (1) SupportGaza (1) Susu Segar Legend (1) Syafiq (1) Umrah (1) Unik (1) Wedding Shoes (1) baby bullet (1) food processor (1) hunting (1) kembar (1) magic baby bullet (1) redha (1)