Jumaat, 22 Februari 2013

makan saje :^)

Ok now the story for this entry is juz for relaxed... Untuk hari ini kat office aku ada buat makan-makan sikit.... Siape sponsor???? Owhhhh kali ini tiada sponsor ok..... Untuk perhatian kali ini makan-makan perlu disediakan sendiri oleh semua staff.... Tujuan makan-makan ni untuk lebih mengeratkan silaturrahim sesama staff tanpa mengira pangkat...!!! Seronok :^)

Macam-macam makanan dan lauk pauk yang kami bawa.... Jam dah menunjukkan pukul 12 t/ari.. Perut masing-masing dah mula memainkan lagu "Gun N' Roses" dan berbagai rentak Rock lain menandakan yang masing-masing dah kelaparan.... (^_^) !!!

Time dah on... Pukul 1 dah tiba.... Apa lagi semua serbu kat bilik meeting..... Bau makanan sangat menyelerakan..... Sesi makan-makan ni di mulakan dengan berkumpulnya semua staff daripada bahagian ronda, kawalan trafik sehinggalah ke bahagian admin.... Bila semua dah lengkap... Bacaan doa selamat dimulakan dan suasana dari riuh menjadi sunyi kerana menghormati doa yang dibaca.... :) Amin !!!!!!! Selesai doa, sesi makan-makan dimulakan dengan perasmian oleh bos dahulu dan diikuti oleh staff-staff yang lain..... SERBU!!!!!!!!! Seronok bila dapat berkumpul beramai-ramai.... (^_______________________^)!!!!!!!!!!!!


Lepas makan-makan kami santai-santai pula..... =) Dan tiba lah pula satu sesi yang dicadangkan oleh bos aku..... One by one kene bercakap... Means masing-masing kene luahkan perasaan tentang majlis yang berlangsung tu..... Dan after semua suara dah didengar,, time bos pulak buat announce untuk mengadakan family day kat Pulau Sibu.... Yahoooooo !!!!!! Terlihat wajah-wajah masing-masing nampak ceria jerk bila announce di buat..... Yeahhhhhhhh Sibu Island here we come!!!!! So excited.... =)

it's me
mass-naim

Rabu, 20 Februari 2013

purple itu sweet ;)



Owh purple...... I like it.... So sweet (^_____________^) !!!!

it's me
mass-naim

Selasa, 19 Februari 2013

hari minggu aku ~~~

Hari minggu ari tu turn aku tak balik kampung sebab nya masa raya cina dan masa-masa sebelum tu aku dah 3 kali berturut-turut balik.... So tiba time minggu ni aku stay kat JB.... Penat lah asyik nak balik kg jerk kan.... Hehehehe !!!! (^________________^)

So ari minggu aku banyak menghabiskan masa bersama dengan kawan aku si cantik manis bertudung,,,,,, =) Kebetulan memang tinggal kami berdua jerk kat rumah tu that time.... Apa lagi....chill lah sampai rabak mata balik subuh-subuh..... Ngek betulkan wat keje gila tak ingat nak balik rumah...!!!!! (~,~")!!!! G 2 lah jadi nya..... Kebetulan Debab i pun keluar hang out dengan member-member dia.....(^__________^) Even kami keluar dengan kawan masing-masing tak semestinya kami sama-sama diam membisu 1000 bahasa... Sepanjang melepak tu aku dan si debab still care each others... Kami WhatsApp sepanjang malam bawa lah ke subuh (Ahad subuh).... Fuhhhhh!!!!! Agak2 lah kan.... Bebual dalam WhatsApp sampai tak ingat nak tidor..... Grrrrr !!!!!!!
- Aku dan si cantik manis bertudung -
Nota kaki :- Ok...... Tu jerk nak update sebagai memori...... (^__^) Nanti update lagi k... XOXO da............... (^____________________^) Peace yallllllllll !!!!!!!!!!!!!!


its me
mass-naim

Isnin, 18 Februari 2013

Offer

Think for a moment.... Offer macam ni bukan nya selalu kita dapat..... Owhhhh !!!!!! I need help please (-____-") aku buntu..... Otak mula terasa beku saat ni... Pekkkkkkk.......!!! Grrrrrrr !!!!!!

Last week SM ada offer kat semua staff dalam bidang aku ni.... Dia offer job kat Segambut (KL)... Dia tanya sorang-sorang... Sampai turn aku dan sorang lagi member... Dia sebut nama aku dan nama member aku tu.... Dia suruh antara aku or member aku yang pergi sebab mostly staff kat tempat aku ni dah berkeluarga... So dia attack kat aku dan member aku... Because of our status... Dia cakap kitaorang single so boley lah pergi ke sana.... Ekkkkkkkkkkkk!!!!! Kenapa pilih aku??? Aku pun dalam perancangan juga ni.... Ayooooo (6_9") Weng**Weng**Weng**

Terus aku cakap aku perlukan masa untuk berfikir..... Tapi masa yang aku perlukan tu tak boleh makan masa yang panjang... Aku kene bagi keputusan secepat yang boley.... Terus aku text si debab aku... Dia mintak aku fikir kan dulu dan discuss dengan parents aku..... Erm aku terima pandangan dia.... Bagi dia, dia tak kisah kalau aku accept offer tu.... Tujuan nya untuk aku menimba pengalaman dan untuk masa depan aku more better dari sekarang.... Tambah-tambah lagi aku sekarang dalam proses untuk melangsungkan majlis raja sehari... (^_____^) Tak lame jerk lagi.... Doakan yang terbaik untuk aku ye keng kawan.... =)

Ermmmmm back to the top story.... Aku belum lagi pasti sama ada aku perlu accept atau tidak offer tu.... Peluang datang sekali jerk kan... (^___-")!! Ermmm esok pun ada interview.... Dia offer aku sebagai kerani kawalan kredit... Tak jauh pun dari rumah aku kat JB ni... Tak sampai lima minit pon nak ke situ dari rumah aku.... Tentang ini pun aku masih berfikir lagi.... Hati macam berbelah bagi antara kerja aku sekarang ni dengan offer dari SM aku dan jugak offer interview yang berlangsung pada esok hari..... (-_-")!! Aku sayang dengan kerja aku sekarang ni... Acane tuh??!!!!
Pape pon aku kene Istikharah jugak mintak diberi petunjuk.... Dalam hati masih berbelah bagi macam ni...Mane lah tau tetiba dapat petunjuk dari DIA yang Esa.... =) Alhamdulillah kan....(^__^)




  
Psst : Mana satu pilihan yang perlu aku pilih????? InsyaAllah aku akan buat pilihan yang terbaik.... Untuk masa depan aku keputusan aku amat penting.... (^_____________^) Peace yalllll !!!!!!!!
   
it's me
mass-naim

Jumaat, 8 Februari 2013

Bagaimana perasaan cinta itu bermula??

 
"Tiba-tiba, terlihat wajah kekasih,
Tiada sepatah kata yang terucap daripada lidah,
Cinta mula membara daripada pandangan pertama."
 
Bila bercakap soal cinta mesti terasa indah belaka kan?? (^___^) Time tu mesti tergambar dalam fikiran tentang perasaan kasih dan sayang antara dua insan, tentang si suami dan si isteri, tentang anak-anak dan juga tentang ibu bapa kita... Betapa bahagianya mereka kan??!!! Ermmmmm tapi cinta ni sangat luas pengertiannya.... Setiap individu ada definisinya yang tersendiri tentang apa itu C.I.N.T.A.....

C.I.N.T.A secara umum nya menjelaskan tentang perasaan sayang yang tersimpan di dalam hati yang ingin dikongsikan bersama insan yang kita suka...=)

"Manusia pasti ada cinta,
Cinta melengkapkan hidup,
Dunia tandus tanpa cinta,
Hati pun beku dan mati"

Bagi aku cinta itu dapat mendorong dan memberikan kita semangat untuk menjadi insan yang baik kepada yang terbaik.. Besar kuasa cinta.. Dengan cinta manusia macam aku dan semua yang ada di luar sana akan menjadi lebih sempurna dan bijaksana apabila kita mencintai orang yang mempunyai kesempurnaan..... Dan kekurangan yang ada kita sama-sama perbaikinya demi mencari kebahagiaan dalam hubungan... (^________^)

Aku percaya yang cinta itu hadir atas kehendakNya.... Saat kita bertemu, maka Allah yang telah mempertemukan kita.. Saat kau memilih diriku.. Allah juga telah memilihkanku untuk dirimu dan saat aku menerimamu Allah juga lah yang megatur hatiku untuk setia kepadamu... Kerana semuanya telah diaturkan oleh Allah dan telah tercatat di dalam "Loh Mahfuz" andai kau adalah jodoh ku, aku terima seadanya dan sekiranya kau bukan jodoh untuk ku aku redha atas segala ketentuannya... Dan aku tidak boleh menolak takdir dari Allah... Kerana aku insan biasa.. =)

Nota kaki : - Untuk Mohd Hafiz @ Apet.. Aku berusaha dan berdoa agar jodoh kita kekal sehingga hujung nyawa sampai ke syurga.... InsyaAllah dengan izin dariNya.... Kita hanya mampu merancang.... hanya DIA yang menentukan segalanya...... Amin......


Pssttsssss :- Kepada yang sedang mencari cinta.... Carilah insan yang boleh membahagiakan anda dunia dan akhirat... Jangan terlalu mengejar cinta kerana cinta itu akan hadir tanpa kita sedari... Dan jangan memaksa cinta kerana itu tidak akan mendatangkan kebahagiaan.... Peace yalllllll !!!!!!!!! Salam semuanya..... (^________^)
 
 
it's me
mass-naim  

Rabu, 6 Februari 2013

kau sahabat kau teman

 


Kau ada dikala ku suka
Dikala ku duka
setiap tangisan dan juga ketawa
Kau ada dikala ku perlu
setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Ku tahu ku kan selalu ada
Pada dirimu
Dan ku harap kau juga rasa begitu

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Sahabatku.
 
Nota kaki : - Aku berasa bersyukur sangat dengan diri dia kerana selama ini dia lah yang menjadi sahabat dikala aku susah dan senang, dikala aku runsing, sedih, kecewa, marah dan macam-macam lagi lah... Dia sangat memahami aku dan tahan dengan sikap dan karenah aku... Syukur sangat aku kerana adanya dia dalam hidup aku selain famly aku yang sanggup menjadi pendengar yang setia dan peneman yang setia... Dia bukan sahaja sahabat malah teman yang paling aku sayang...
Dia lah sahabat dia juga lah teman aku.... B sayang abang =) Peace yalllllll !!!!!!!!!!!!!!
 
 
it's me
mass-naim

Isnin, 4 Februari 2013

untuk debab i yang suweett tu ~~~~

Ada satu malam aku tak boleh tidur ntah kenapa aku sendiri tak tau.. Padahal dah msg sesama say gud nite n miss U dengan si chenta hearty.. Tapi mate still tak boleh nak lelap... Tergolek sane tergolek sini jam da pukul 2pagi.... Ergghhhhhhhh stress sebab esok nak kene keje.... Huh !!!!!!!! (-.-")

Disebab kan tak boleh nak lelap lah kan aku send satu msg kat si chenta hearty :-
"Miss U lah debab.....ngantuk dan susah mau tidur asyik ingat kan U jerk debab.... Debab-debab U pon... U ada lesung pipit.... Suweetttt sangat... Makin buat I suka tenung muka U bila U senyum.... Tapi one day bila U berubah wajah jadi Hulk dan siyes jerk macam Predator... I kekadang curi-curi nak pandang U sebab nak tengok muka U yang suweett berlesung pipit tu..... Really I rindu kan U.... Boleh x U (^^,) ??"
Itu lah msg yang aku send kat dia.... Tapi dia tak jawab pun maybe dia dah tidur kot.... Tapi esok pagi dia jawab msg aku say I Miss U to..... Owhhhhh time tu on da way nak g keje terasa macam di awang-awangan..... Hahahaha...... Gila bayang sudah...... (^____^) !!!!!!!!!


= Ini dia Si Debab I yang I rindu kan tu =


Nota kaki :- 
kubilang miss you pada dirimu
agar kau tahu isi hatiku
yang selalu menunggu disetiap waktu
karena i miss you....
Peace yallllllll !!!!!!!!!


it's me
mass-naim





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Label

Our Stories (67) Segmen (64) Giveaway (63) Aku (39) Kesayangan (36) Soulmate (36) family (29) Miscellaneous (28) Jerit (24) Kelahiran (22) anugerah terindah (22) Diari Mengandung (21) Pregnancy Journal (20) Malaika Dhia Damia (18) Office (18) klinik (12) Hasil Giveaway & Segmen (11) Hospital (11) Lirik (11) Sahabat (11) kesihatan (9) Nuffnang (7) Raya (7) Kenangan Nostalgia (6) Birthday (5) HangOut (5) Kehidupan (5) My Recipe (5) Tips (5) Event (4) Ramadhan (4) Rapuh (4) Relax (4) Traitor (4) Anniversary (3) Bonus (3) Entrepreneurs (3) MH370 (3) Quotes (3) Resign (3) Wedding (3) vacation (3) Anak Syurga (2) Ayah (2) Counting Days (2) Eexercise Fitness Challenge (2) End 2012 (2) Fiesta Gema Santai (2) Full Moon Mega Sale (2) Gift (2) InstaBazar (2) Jalan-jalan Cari Makan (2) Keep Calm (2) Kerana Terpaksa Aku Relakan (2) Kerja (2) Khasiat (2) Liebster Award (2) Night Fest JB (2) Senarai Peserta Segmen & Giveaway (2) gugur (2) miscarriage (2) rezeki (2) 2nd pregnancy journal (1) Aidijuma (1) Bandung (1) Bukit Gambang Resort City (1) Curang (1) Desaru (1) E-Day (1) EOS & BBW Gel (1) Hamba (1) Hobi (1) Hotel Avillion Legacy Melaka (1) Ibu (1) Interview (1) Istanbul Aku Datang (1) Nuzul Al-Quran (1) Offer (1) PLUS HIGHWAY (1) Penjelasan Isu Maksud Nama DAMIA (1) Pu3 Outlet (1) Rumah Pr1ma (1) STALKER (1) Saudara (1) Seni Lukisan (1) Stress (1) Sukan Lebuhraya Wilayah Selatan (1) SupportGaza (1) Susu Segar Legend (1) Syafiq (1) Umrah (1) Unik (1) Wedding Shoes (1) baby bullet (1) food processor (1) hunting (1) kembar (1) magic baby bullet (1) pregnancy journey (1) redha (1)