Jumaat, 26 April 2013

Update

Alhamdulillah dah hampir sebulan aku berkecimpung dalam dunia business... So far feed back sangat memuas kan.... Mula2 nak start tu agak takut sikit lah kan... Macam-macam yang aku fikir..... Tapi atas sokongan famly dan si debab aku yakin kan diri untuk teruskan niat aku.... Bagi aku adat dunia perniagaan ada naik ada turun itu lah lumrah yang aku kene hadap... Maklum lah berdepan dengan customer kene lah kuat kan.... Sebab customer-customer ni ada perlbagai ragam dan karenah... Kalau dapat yang customer cerewet tu aku kene pandai tackle lah kan agar dia berpuas hati dengan jawapan-jawapan yang aku.... =)
But so far sekarang ni sangat-sangat bersyukur kerana aku ada buyer aku sendiri..... Dan aku harap 1 day business aku berjaya....Amin sangat-sangat.... Buat masa ni aku masih lagi study selok belok business... Orang cakap perlahan-perlahan kayuh biar sampai ke puncak... (^______^)
Cuma aku terkilan dengan someone ni lah yang cara dia macam nak menjatuhkan semangat aku untuk aku ber-business mengumpat aku sana sini...Mengata aku itu n ini konon nak meniru dia... Maklum lah kan dia pun ada business dia sendiri... Tapi bagi aku itu mungkin cara dia untuk aku stopkan niat aku untuk improve kan diri aku dalam dunia business ni.... Terpulang lah pada dia yang empunya diri dan orang-orang dia... Bagi aku,,, aku business dengan cara aku dan aku ada buyer aku sendiri dan aku xganggu periok nasi dia..... Dan bagi aku,, aku nak kan persaingan dengan cara  yang sihat.... Itu lebih membuat kan aku rasa berpuas hati dengan usaha aku sendiri..... Sebab dia ada rezeki dia sendiri dan aku pun ada rezeki aku sendiri... Allah maha adil... Aku percaya selagi niat kita ikhlas buat sesuatu benda dengan niat untuk memajukan diri sendiri insyaAllah Allah akan tolong kita.... Itu prinsip aku....
Ok lah panjang lebar cakap pun tak da guna... Aku cuma boley doakan semoga dia bahagia dengan hidup dia dan semoga dia juga dimurah kan rezeki.....amin.... !!!! (Kalau dia terbaca status ni terpulang lah pada dia nak menilai aku dengan cara apa sekali pun.... Setiap manusia ada azam dn tujuan hidup.....)
Upssssss : Sebelum terlupa,,,,, Jom lah ramai-ramai berkunjung ke page saya untuk support page saya sambil cuci-cuci mata melihat barang-barang yang saya jual dengan harga-harga promosi yang anda sendiri mampu milik.......
Jom lawati laman Pu3 Outlet ramai-ramai,,,,,,, (^_______^) Ok happy shopping semua,,,,,,,, Peace (^______^)!!!!

it's me
mass-naim

Isnin, 22 April 2013

Detik Waktu

Detik Lampau
Menangis merengek
Meminta makanan ketika lapar sewaktu bayi
Didokong,dikendong,diusung kesana kemari
Tak mahu dilepaskan

Detik Kini
Masa berputar seperti bumi berputar alam
Siang berganti malam begitu sebaliknya
Manusia juga ingin berubah
Dari kecil menjadi besar
Berjinak-jinak memijak tanah disaluti lumpur bermain dilopak air
Tatkala sang mentari susut tenggelam dimakan awan beralih arah
Manusia-manusia ini berlari anak pulang ke perteduhan

Detik Dewasa Kini
Manusia mengenal erti berakal
Berdikari melawan arus kehidupan
Jerit perih manusia ini bangkit sendiri
Bukti dia tidak pernah kenal erti mengalah
Pedulikan cakap unggas pedulikan cakap lalang
Dia bangkit tanpa mengalah

Detik lampau, kini dan dewasa ini
Masa dan waktu telah merubah segalanya..


it's me
mass-naim

Isnin, 8 April 2013

Bola Sepak,, Sepak Bola (",)

Rasenya baru last week aku update tentang si debab turun JB kan... Tapi untuk kali ni sekali lagi si debab aku turun untuk menyaksikan perlawanan bola antara JDT Vs Selangor... Si debab bagi tau kat aku Khamis malam yang dia nak turun Jb nak tengok game Sabtu ni... Aku apa lagi... Peluang tu aku tunggu dah agak lama untuk saksikan game2 macam tu secara live dengan dia... Aku tak akan lepaskan peluang yang ada,,,, Esoknya Jumaat aku terus cuba dapatkan tiket.. Hanya aku saja yang belum dapat tiket lagi.... Si debab dah ada dah sebab dia beli sekali dengan member2 dia then baru ckp dengan aku... Huh.. !!! Hampeh kan... Tapi tak pe.. Aku usaha dapatkan juga 1 tiket untuk Grand Stand  sama macam tiket si debab tapi sayang Grand Stand da sold out... Stress mula datang... Aduhhhh!!!! Ah lantak lah si debab cakap kalau tak ada Grand Stand dia suh amik yang Open.... So Open memang lah senang nak dapat kan.... Ok Jumaat pagi aku pergi stadium cari tiket tapi kaunter tiket tutup.... Hampa sangat.... Last2 singgah kedai baju n aku beli jersi jerk.... Lain yang nak beli lain plak yang aku beli... Mak cik kedai baju tu bagi tau yang kaunter tiket bukak pada hari perlawanan means esok pagi.... Aduhhhh itu bermakna esok pagi (Sabtu) aku kene bangun awal pagi untuk beratur dapatkan tiket..... Semak kepala aku dah.... !!!! Tapi untuk JDT aku sanggup beratur panjang dapat kan tiket.... (^___^) !!!!
Esok pagi (Sabtu) aku bangun awal pagi naik motor dengan member pergi beratur beli tiket..... Sampai2 jerk mak aihhhhhhh panjang nak mati lah... Gila best penyokong JDT ni... Semangat untuk sokong pasukan JDT sangat kuat dalam hati mereka... Ok alhamdulillah aku tak beratur lama sangat sebab nya member aku ade selit kat baris depan sekali dan aku pulak just jaga barisan belakang.... Bila kaunter dah bukak member aku terus wassap aku soh pergi depan... Cantik!!!! Aku terus ke depan... Akhirnya tak lama aku beratur turn aku pulak untuk bayar tiket.... Hihihihihi..... Tapi kesian kat orang-orang belakang yang masih berbaris untuk dapat kan tiket tu..... =) Bila dah dapat terus balik n g breakfast.... Kami g breakfast kat Hua Mui.... Antara kopitiam yang old skool kat bandaraya JB ni.... Sentiasa padat dengan orang.... =)
Balik breakfast aku terus siap2 untuk hadir kan diri dalam 1 temu janji kat Giant Skudai.... Si debab dah aku maklumkan awal dan dia sebenarnya yang aturkan temu janji tu.... Sementara nak tunggu si debab sampai aku tak buang masa.... Aku follow temu janji yang si debab atur kan untuk aku pada hari itu dengan mendapat good result... Thanks sayang sebab atur kan temu janji tu.... Kita tak rugi apa2.... B puas hati dengan result yang dia bagi..... =)
Lepas temu janji aku dah settle dalam pukul 5 petang tu si debab pun dah sampai JB..... Dia inform yang dia terus ke stadium..... Dan aku balik ke rumah dulu mandi dan siap2 untuk ke larkin.... Si debab tunggu aku kat sana.... Lagi pun aku tak perlu risau... Even jalan jam tapi aku tau jalan mana yang tak jam untuk aku ke sana daripada rumah aku... Maklum lah rumah aku ke stadium tak jauh mana pun.... Hihihihi.... So far aku sampai n terus dapat parking...... Si debab dapat kan parking untuk aku..... =)
Lepas parking terus masuk stadium dan amik tempat.... Aku duduk kat bahagian open atas sekali bersebelah penyokong sorak JDT.... Sangat meriah dan rasa terharu dengan kehadiran para penyokong JDT yang dangat ramai... Aku anggarkan ada lah dalam 40K yang datang pada game malam tu..... Tapi untuk game malam tu walaupun JDT kalah dengan Selangor 2-1... Walaupun aku rasa agak kecewa sikit malam tu dengan keputusan 2-1 tapi aku rasa sangat enjoy dan happy... Lebih-lebih lagi aku datang dengan si debab cinta hearty aku tu.... Dia jual tiket Grand Stand dia semata-mata nak follow aku kat bahagian open.... Lagi pun aku memang beli 2 tiket open ari tu...Ehehehehe...... =)

kami di Stadium Larkin
-We love JDT-

So far aku enjoy sangat... Abis game si debab x ikot member-member dia balik Tangkak terus tapi dia stay kat JB malam tu...... Esok pagi aku wat aktiviti santai dengan dia dan member aku n jugak bf dia daripada S'pore..... Kami makan-makan,, tengok movie G.I.Joe dan after that makan lagi dan aku dan dia ada beli sepasang baju yang sama...... So sweet..... Hihihihihi........ (^____^) Petang tu time si debab nak balik n aku send dia kat Larkin untuk dia beli tiket... Sampai Larkin tepat 6.30 petang bas dia nak naik baru jerk gerak so tak sempat dia nak beli tiket 6.30... So dia amik paling last pukul 8.00 malam...... Lepas beli tiket kami g makan lagi..... Si debab mengidam nak makan mee rebus dan kacang pool kat Plaza Larkin..... Kami lepak situ sampai nak dekat pukul 7.45 terus gerak ke Larkin Sentral.... Bas dah sedia menunggu dan dia terus naik bas.... Sebelum bas gerak aku dan dia sempat ber weChat time tu aku kat luar bas dan dia kat dalam bas.... Sweet kan... Ahahahaha... Sebenarnya hati sayu nak biarkan dia balik... Kihkih... Tapi nak wat cane kan.... Hihi !!!!!!!!!! Peace Yalllll !!!!!!!!

Santai-santai,,Makan-makan,,Shopping-shopping

Ermmmmmm aku rasa memandangkan aku dah panjang lebar membebel nya yang ntah apa2.... Better aku stop sampai cini jerk dulu k.... Len kali aku post lagi...... Ok chawwwwww!!! XoXo n publish........ :D
Opssssss lupa pulak.... Untuk si debab..... I rindu kat U sekarang ni...... Acane tuh????? Erkkkkkkkk!!!!! Peace !!!!!!!!!
it's me
mass-naim

Isnin, 1 April 2013

hari minggu

Jumaat aku balik keje terus ke CS jumpa housematte aku n BF dia sambil-sambil tunggu Mr. Debab aku sampai dari Tangkak.... Tak sabar nak jumpa dengan Mr. Debab..... Ngeeeee :D

Mr. Debab sampai JB dalam pukul 11 lebih malam... Terus bawak dia g makan kat bubur Sentosa dengan housematte aku dan boyfriend dia.... Tapi malam tu aku x boley nak makan sangat.... Aku makan pun tak habis.... Yang habis kan makanan aku adalah Mr. Debab... Memang dah jadi kebiasaan yang aku makan memang tak pernah habis dan Mr. Debab jadi mangsa untuk menghabiskan makanan aku.... Ngeeeeeeeee (^___^")!!!!

Lepak kat kedai tu jerk dah sampai pukul 1 lebih dekat pukul 2 pagi..... Terus ke Dangan Bay... Kat situ pun masing-masing lepak2... Yang lelaki hisap rokok tak habis-habis aku dan member aku pulak g masuk game dan main game... So kiteowg keluar dari game tu bawak sorang satu hadiah teddy bear... Seronok sangat.... Mr. Debab dan bf member tu sengeh dan geleng kepala jerk.... Sebab kenangkan perangai aku n member aku macam budak kecik siap men game dapat teddy bear.... Ahahahaha.... =)

Keesokkan hari kami gerak ke Batu Pahat.. Ada wedding day BFF member aku tu.... Dia bawak bf dia sekali sebab dia nak bagi bf dia rasa suasana wedding day kat Malaysia ni dengan suasana kampung..... Dan dia nak bf dia rasa ada perbezaan wedding day kat Malaysia dan kat S'pore... Maklum pah bf dia orang S'pore... =)

Balik dari Batu Pahat sampai JB dalam kol 8 malam dengan suasana  hujan dan terus g makan... Memandangkan masing-masing kelaparan... So apa lagi..... Serbu lah kedai makan..... Nyummmmm nyummmmm..... After makan malam terus g karaoke kat DIVA.... Melalak sampai dua jam.... Berbaloi.... Aku dengantak ada suara sebab batuk-batuk pun lenjan jugak terpekik terlolong menyanyi..... Banyak lagu Duet yang aku pilih untuk Duet dengan Mr. Debab..... Hihihihi =)

Dah penat melalak balik rumah membongkang.... Esok nya pulak aktiviti santai.... Dan sebelom Mr. Debab balik tangkak pukul 8 malam aku sempat bawak dia dan member n bf d g makan dulu..... Johnny's Steamboat jadi pilihan kami semua..... Lazat nya....... Ermmmmmmmmmmmmmmm !!!!

makan makan makan !!!
meraikan Mr. B yang aku dapat bersama dengan chenta hearty dan member-member....
Alhamduillah

Minggu kali ini adalah minggu yang paling happening..... Gelagat masing-masing memang gila..... Penat nak melayan..... Adeiiii.......... Overall aku rasa happy kali ini..... Hope dapat lagi sekali macam ini sebelum majlis aku sampai.... Mr. Debab pun cakap dia maybe akan turun JB lagi bila waktu dia lapang.... Terharu sangat dengan Mr. Debab sebab dia rajin jenguk aku kat JB ni.... Lagi-lagi bulan 6 makin hampir tak lama lagi..... Terima kasih kat Mr. Debab kerana jaga diri saya dari dulu hingga kini n hope untuk selamanya..... =)  XoXo !!!!! Publish :D


it's me
mass-naim
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Label

Our Stories (67) Segmen (64) Giveaway (63) Aku (39) Kesayangan (36) Soulmate (36) family (29) Miscellaneous (28) Jerit (24) Kelahiran (22) anugerah terindah (22) Diari Mengandung (21) Pregnancy Journal (20) Malaika Dhia Damia (18) Office (18) klinik (12) Hasil Giveaway & Segmen (11) Hospital (11) Lirik (11) Sahabat (11) kesihatan (9) Nuffnang (7) Raya (7) Kenangan Nostalgia (6) Birthday (5) HangOut (5) Kehidupan (5) My Recipe (5) Tips (5) Event (4) Ramadhan (4) Rapuh (4) Relax (4) Traitor (4) Anniversary (3) Bonus (3) Entrepreneurs (3) MH370 (3) Quotes (3) Resign (3) Wedding (3) vacation (3) Anak Syurga (2) Ayah (2) Counting Days (2) Eexercise Fitness Challenge (2) End 2012 (2) Fiesta Gema Santai (2) Full Moon Mega Sale (2) Gift (2) InstaBazar (2) Jalan-jalan Cari Makan (2) Keep Calm (2) Kerana Terpaksa Aku Relakan (2) Kerja (2) Khasiat (2) Liebster Award (2) Night Fest JB (2) Senarai Peserta Segmen & Giveaway (2) gugur (2) miscarriage (2) rezeki (2) 2nd pregnancy journal (1) Aidijuma (1) Bandung (1) Bukit Gambang Resort City (1) Curang (1) Desaru (1) E-Day (1) EOS & BBW Gel (1) Hamba (1) Hobi (1) Hotel Avillion Legacy Melaka (1) Ibu (1) Interview (1) Istanbul Aku Datang (1) Nuzul Al-Quran (1) Offer (1) PLUS HIGHWAY (1) Penjelasan Isu Maksud Nama DAMIA (1) Pu3 Outlet (1) Rumah Pr1ma (1) STALKER (1) Saudara (1) Seni Lukisan (1) Stress (1) Sukan Lebuhraya Wilayah Selatan (1) SupportGaza (1) Susu Segar Legend (1) Syafiq (1) Umrah (1) Unik (1) Wedding Shoes (1) baby bullet (1) food processor (1) hunting (1) kembar (1) magic baby bullet (1) pregnancy journey (1) redha (1)