Selasa, 29 April 2014

Makan dan santai di BIGFOOD

Hokayyyyy last week hubby ada kat JB sampai Ahad..... So Ahad aku kerja tinggal dia sorang kat rumah tu..... Petang nak balik kerja member opis ajak try makan kat 1 tempat baru ni.... Kat BIGFOOD...... So memandangkan hubby ada masa lagi sebelum dia naik bas pukul 8 malam aku on jerk lah... Balik kerja terus pickup hubby kat rumah then terus ke destinasi yang dituju..... Member-member semua dah tunggu kat dalam.... Ahahahahaha......

Sampai sana jumpa dowg then discuss nak makan menu apa..... Tengok menu dia aduihhhhhhhh...... Baru tengok menu dah pening kepala belum lagi nampak pinggan nya lagi..... Tengah-tengah pilih menu tetiba staff kat situ bawak 1 pinggan untuk serve kat customer..... Bila tengok portion dia penuh satu pinggan..... Senang kata 1 pinggan boleh kongsi dua orang..... Ahahahaha...... Tema BIGFOOD ni sangat santai..... Boleh lepak-lepak hokayyyyyy...............

Ok bawah ni menu yang kiteorang pilih...... 

1. Sloppy Jane (RM12)
2. Mee Hoon Goreng Tom Yam (RM18) (rasanya lah terlupa pulak harga)
3. Nasi Goreng Blackpaper Carpaccio (RM20)
4. Nasi Gorang Ham Mali (RM12)
5. Chiken Chop (RM15)
6. Coney Dog (RM12)
7. Air segelas (RM4 x 6 orang)


Gift dari seorang yang bernama S.A.H.A.B.A.T

Ihikihikihik...... 1st nak say thanks kat S.A.H.A.B.A.T yang sorang nih Nadia Sazali...... Dia lah make-up artis yang make-up kan aku waktu majlis kahwin aku dulu..... Ihihihihi.... Terima kasih kak ngah sebab sudi bagi saya sehelai shawl dan skull pin yang comel tuh...... =) Ihihihihihihi..........

Shawl pemberian kak ngah =)
Skull pin yang comel......
Ha tu dia shawl yang kat gambar cantik tak????? Yang gambar bawah tu skull pin aku pakai kat tepi tudung aku.... Nampak tak yang warna pink tu..??? Comel kan... Skull pin tu lama dah aku cari tapi susah nak jumpa.... Katanya dia beli kat overseas..... So skull pin dan shawl tu bukan aku sorang jerk yang dapat.... Semua kawan-kawan aku pun dapat jugak...... Ihihihihi...... Aku sayang gila kat skull pin tu..... =) Erkkkkkkkk...... Abaikan muka aku yang pucat dan berminyak tu yerk.... Hikhik...... =)

Ermmmmmmm k lah.... Nak story tu jerk lain tak de dah...... Ok bye.....

its me
mass-naim

Tuhan Jagakan Dia


Motif Band : TUHAN JAGAKAN DIA

Hanya dirimu yang kucinta
Takkan membuat aku jatuh cinta lagi
Aku merasa kau yang terbaik untuk diriku

Walau ku tahu kau tak sempurna
Takkan membuat aku jauh darimu
Apa adanya ku kan tetap setia kepadamu

Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku

Walau ku tahu kau takkan sempurna
Takkan membuat aku jauh darimu
Apa adanya ku kan tetap setia kepadamu

Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku

Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku

its me
mass-naim

Isnin, 28 April 2014

Bodoh Tak Boleh Diajar, Sombong Tak Boleh Ditegur !!!

BODOH TAK BOLEH DIAJAR, SOMBONG TAK BOLEH DITEGUR!!!!!!!!! Sesuai sangat peribahasa ni pada orang yang tak boleh nak ditegur oleh orang lain....... Bunyi macam BODOH SOMBONG..... Geram aku dah ni....... Kita tegur dia kita kene balik...... Buat kerja setakat apa jerk pun..... Kerja yang simple just angkat fon dan transfer or received barang dan pas pada yang sepatutnya terima barang tu........ Bukan kerja yang kene perah otak pun..... Itu pun terasa macam susah kan..... Kau kat bawah tu buat apa jerk ek????? Mengular lepas tu asyik-asyik hilang.... Bila call bunyi tak sempat nak pickup..... What the hell....????? Lepas tu mula lah orang cakap kita tak da kat opis kita itu kita ini.... Lagi-lagi bila bos yang call nak cari orang tetiba call x pickup...... Yang kene balik semula dengan bos ni kita-kita yang kat atas tak pasal2 kene tuduh tak masuk kerja mengular macam-macam lah........ Yang kene hadap semua orang-orang atas..... Kau?????? Eiiiiiiiii GERAMMMMMMMMM........!!! Ko sebenarnya nak kerja ke tak nak..... Bila kene tegur ehhhhhhhh kita pulak yang kene balik..... Alasan kau konon yang boleh tegur kau cuma bos sorang je..... KAU SIAPA????? BESAR PANGKAT KAU EK...... Yang monitor ko bukan bos..... Kau tu banyak berurusan dengan staff lain2.... Senang cakap kau ni orang tengah antara staff dan orang luar..... So kerja tu kene lah alert......

Dulu masa nak dapat kerja kemain lagi kau janji itu janji ini.... Cerita macam banyak sangat pengalaman kerja yang kau ada...... Bila dapat jawatan yang kau ada sekarang ni mula kau cerita "alaaahhhhh kerja ni senang da biasa da berurusan dengan orang just pickup fon je pun"....... So ..... Bila dah dapat kerja tu... Kerja lah dengan betul....... Bila orang tegur tu terima jerk lah...... Ni tak... Bila kene tegur kau sound orang yang tegur kau balik...... Apa cerita..... Mulut kau kalau bab cerita pengalaman mengalahkan kau dah hidup 50 tahun.... Padahal kau baru 30++ ........ Tolong lah weiiiiii terima lah teguran orang untuk perbaiki mutu kerja kau....... Bila orang cakap kau salah... Kau terima jerk lah dengan ikhlas...... Ini tak kau nak tegak kan benang yang basah jugak...... Nak bertikam lidah nak tunjuk cara kau betul....... Minah minah...... Kalau cara kau betul tak ada lah orang nak tegur kau itu dan ini...... Kalau cara kerja kau tip top kat bawah tu...... Orang pun tak bising...... Sebab cara kerja kau tak betul lah orang tegur...... Ada OTAK letak kat kepala jangan ada OTAK LETAK KAT LUTUT..... Belajar lah dari kesilapan..... Jangan jadi BODOH SOMBONG....... Aisssssssshhhhhhhhhhh ....... Sabar jerk lah aku..... Lantak kau lah minah oiiiii...... Diri kau sendiri nak terlungkup ke nak terbongkang ke lantak kau..... Malas nak kerja dengan orang macam kau ni.... Wat sakit ati aku jerk..... Tegur banyak kali pun ko tak alert kau sound balik ada lah..... Haaaa lepas ni lantak kau........ Orang macam kau tegur 1000x pun xguna.... Kau jerk yang betul dalam segala hal....... Susah orang macam ni...... Lepas ni kalau BOS yang tegur kau jangan pulak kau cakap kita orang tak ada cakap or tegur kau sebelum-sebelum ni ye puan minah...... Hidup sendiri lagi baik lah kalau orang jenis yang macam ni..... Tak payah campur orang lain kali....... Erghhhhhhhhhhhhhh ni semua gara-gara geram punya pasal lah ni....... Aku taip pun ntah apa-apa...... Laju jerk aku menaip nih...... K lah aku nak balik dah....... Nak cari makan lapar dah ni perut dah berkeroncong macam-macam..... Astaghfirullahhal'azim...Istighfar banyak-banyak....... Mintak dijauhkan lah perangai macam minah tu kat diri aku..... 


its me
mass-naim

Rabu, 23 April 2014

Curang

Tadi aku dapat call dari member baik aku..... Berbual panjang sangat tadi...... Dengar suara sayu jerk di hujung talian...... Bunyi macam tengah bersedih...... Tak tunggu mukadimah lagi terus dia cakap yang husband dia curang.... KANTOI BODOH TAHAP BANGANG dengan isteri sendiri.... Orang cakap doa isteri yang teraniaya selalu dimakbulkan Allah..... 

Kesian dengar kisah member aku tu... Aku yang dengar pun sama-sama rasa nak menitis air mata..... Sungguh tak sangka suami dia sanggup buat dia sampai tahap macam tu sekali...... Dalam isteri sarat mengandung tengah tunggu hari je tak lama lagi untuk melahirkan permata hati yang pertama.... Suami buat hal....... Sanggup curang belakang isteri.... Bukan sorang tapi dua orang sekali dia simpan belakang isteri dia....... HP sentiasa pegang dan berpassword..... One day isteri member aku ni tergerak hati nak bukak jugak hp suami dia masa suami dia tgh tidur....Then try punya try sekali 2 dapat bukak...... Bila check one by one memang betul sangkaan dia selama ni..... Suami dia bermsg2 dengan orang lain siap bersayang i love u bagai.... Yang jadi lebih sakit tu bila member ni try msg kat perempuan tu guna hp suami dia konon menyamar jadi si "suami" dan member aku ada tujukan beberapa soalan dan dia telah pun dapat jawapan dari soalan-soalan 2...... Suami dia sanggup bawak perempuan lain balik rumah bila isteri tak ada...... How dare kan....????!!! Terasa sakit pulak hati kita dengar..... Kalau dah sampai tahap bawak perempuan lain balik rumah apa jadi kan lepas tu..... Yess pengakuan dari perempuan tu sendiri pada member masa member aku menyamar guna hp suami dia..... Perempuan tu konon yakin kan kat "suami" samaran ni yang dia tak akan bg tau isteri dia yang dowg pernah tidur sama..... Aku yang dengar ni terkejut bukan main lagi.... Tak sangka suami dia ni boleh buat kawan baik aku macam 2...... 

Itu baru 1 perempuan..... Yang 1 lagi perempuan pulak text suami dia say hello menggedixxxx bagai..... So member ni jawablah msg tu ckp 'JANGAN GANGGU SUAMI SAYA' then si perempuan ni ingat yang suami member ni main2 kan dia.... Sampai member aku kene call sendiri that girl bgtau jangan ganggu suami saya lagi saya ni isteri dia.... So baru lah that girl 2 percaya..... And girl tu fhm kenapa suami member ni susah nak ajak keluar bila ada masa free.... Macam2 alasan bagi rupanya dah ada bini... So that girls say sorry kat member sebab dia kene tipu dengan husband member ni yang konon berlagak bujang sedangkan dah berkahwin dan bakal jadi ayah soon..... See dalam masa yang sama boleh layan 2 orang perempuan..... Memang aku tak akan respect lelaki macam ni.....  

Siyes aku simpati dengan nasib yang datang dalam rumah tangga member aku nih...... Aku respect kat member aku ni.... Walaupun hati dia dah berkali2 disakiti oleh suami, dia masih mampu bertahan lagi bersabar selagi boleh..... Sampai suami dia buat dia tahap macam ni pun dia masih boleh bersabar...... Kuat sangat dugaan dia yang Allah bagi pada dia.... Kalau aku ada kat tempat dia aku rasa aku dah hilang sabar..... Tahap kesabaran aku ada limit..... 

Tapi aku tak boleh nak buat apa-apa untuk rumahtangga dowg... Lagi pun aku hanya pendengar.... Hal rumahtangga dowg biar lah dowg settlekan sendiri..... Cuma aku boleh ada bila member aku perlukan pertolongan... In sya Allah mana yang mampu aku tolong aku akan cuba tolong..... Doa aku untuk rumahtangga dowg hope dowg akan lebih jadi matang dan belajar dari kesilapan.... Harap rumahtangga dowg kekal dan hope suami dia dapat berubah demi anak yang bakal member aku lahirkan tak lama lagi..... Aku harap sangat yang suami dia boleh jaga kawan baik aku ni baik2....

Dengar kisah member aku ni... Aku harap tak akan berlaku dalam rumahtangga aku..... In sya Allah... Dan aku harap suami aku masih kekal jujur dengan kasih sayang yang ada dan tak akan curang belakang aku.....

AKU SAYANG SUAMI AKU HINGGA HUJUNG NYAWA.....

Isnin, 7 April 2014

Keguguran : Aku REDHA kerana ini bukan rezeki aku.....

Allah hu akbar,,,,

Saat ni aku masih lagi bersedih atas kehilangan zuriat yang baru saja aku kandung kan selama 7 minggu di dalam rahim ku....

Kisah ni bermula pada hari rabu malam 26/3/2014 aku mula sakit perut terasa macam angin macam senggugut pun ada.... Yang pelik sakit tu hanya sebelah bahagian saja iaitu sebelah kanan bawa sehingga ke belakang pinggang aku.... Terasa macam nak tercabut pinggang waktu tu.... Aku tak boleh nak tahan sakit... Maklum lah aku sorang diri kat JB ni tanpa husband disisi,,,, Malam tu aku sempat pergi klinik... Doc cakap angin jerk... In sya Allah xde pape dan dia bg aku buscopan and syrup mmt jerk utk kurangkan sakit perut n angin utk preggy boleh makan.... Balik rumah aku makan lah jugak sebab dah tak tahan sakit sangat kan.... Malam tu aku tak boleh nak tidur.... Sakit nya nauzubillah hanya Allah yang tau.... :'(

Sakit aku berlarutan sehingga esoknya 27/03/2014.... Tapi aku still pergi kerja macam biasa sebab kat office mase tu ada nak kene ukur baju untuk buat uniform.... So terpaksa lah jugak datang.... Nasib baik aku that time keje half day jerk sebab nak balik kampung.... Sampai lah ke petang sakit still x kurang2.... Seingat aku dalam pukul 4.30 ptg baru lah aku rasa lega kat perut.... Terus siap2 packing barang2 utk bawak balik kampung,,,, Around 5 ptg aku gerak drive balik kampung,,,, Sepanjang perjalanan dah xde masalah dan dah xde terasa sakit2 kat perut.... Alhamdilillah aku fikir tak ada apa2 lah berlaku kat aku dan baby aku.... Aku sampai rumah mak mertua dalam pukul 7.30... Time tu singgah amik husband jerk untuk balik ke rumah aku... Memang malam tu nak balik ke rumah parents aku sebab hubby ada kursus pagi esok kat Muar.... So kalau dari uma parents aku dah senang lah dekat sikit nak balik rehat ke apa ke... Huhuhu... Malam tu hubby bawak pergi makan... Aku terasa nak makan sup panas2 untuk relaxkan perut aku.... Sebab aku terasa loya sangat2.... Hubby layan kan jerk kehendak aku,,,, Malam tu aku balik uma parents aku macam biasa cuma aku terasa sangat letih......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Label

Our Stories (66) Segmen (64) Giveaway (63) Aku (38) Kesayangan (35) Soulmate (35) Miscellaneous (28) family (28) Jerit (24) Kelahiran (21) anugerah terindah (21) Diari Mengandung (20) Pregnancy Journal (20) Malaika Dhia Damia (18) Office (18) klinik (12) Hasil Giveaway & Segmen (11) Hospital (11) Lirik (11) Sahabat (11) kesihatan (9) Nuffnang (7) Raya (7) Kenangan Nostalgia (6) Birthday (5) HangOut (5) Kehidupan (5) My Recipe (5) Tips (5) Event (4) Ramadhan (4) Rapuh (4) Relax (4) Traitor (4) Anniversary (3) Bonus (3) Entrepreneurs (3) MH370 (3) Quotes (3) Resign (3) Wedding (3) vacation (3) Anak Syurga (2) Ayah (2) Counting Days (2) Eexercise Fitness Challenge (2) End 2012 (2) Fiesta Gema Santai (2) Full Moon Mega Sale (2) Gift (2) InstaBazar (2) Jalan-jalan Cari Makan (2) Keep Calm (2) Kerana Terpaksa Aku Relakan (2) Kerja (2) Khasiat (2) Liebster Award (2) Night Fest JB (2) Senarai Peserta Segmen & Giveaway (2) gugur (2) miscarriage (2) rezeki (2) Aidijuma (1) Bandung (1) Bukit Gambang Resort City (1) Curang (1) Desaru (1) E-Day (1) EOS & BBW Gel (1) Hamba (1) Hobi (1) Hotel Avillion Legacy Melaka (1) Ibu (1) Interview (1) Istanbul Aku Datang (1) Nuzul Al-Quran (1) Offer (1) PLUS HIGHWAY (1) Penjelasan Isu Maksud Nama DAMIA (1) Pu3 Outlet (1) Rumah Pr1ma (1) STALKER (1) Saudara (1) Seni Lukisan (1) Stress (1) Sukan Lebuhraya Wilayah Selatan (1) SupportGaza (1) Susu Segar Legend (1) Syafiq (1) Umrah (1) Unik (1) Wedding Shoes (1) baby bullet (1) food processor (1) hunting (1) kembar (1) magic baby bullet (1) redha (1)