Selasa, 31 Mac 2015

Alhamdulillah Syukur Nikmat Ke Atas Mu Ya Rabb


Tunggu punya tunggu sampai hujung bulan akhirnya gaji pun masuk.... Punya lah lama delay salary untuk bulan ni sampai terindu-rindu terdemam-demam tunggu gaji.... Ahahaha.... Sabar jerk lah....  Tapi alhamdulillah akhirnya salary masuk sekali dengan En. B (Bonus).... This year tak ada lah banyak mana En. B yang aku dapat berbanding tahun lepas dan dua tahun lepas tapi aku tetap bersyukur sekurang-kurangnya dapat lagi merasa nikmat En. B dan kongsi kegembiraan tu dengan kawan-kawan dan hubby... Ihihi... =)


So lepas jerk tau gaji dah masuk, pukul 12tgh tadi semua staff hilang...Balik office masing-masing dekat pukul 4ptg. Ahahaha... Mana tak nya... Ada yang nak g bayar hutang kat bank lah pergi shopping lah sebelum mula GST esok kan... Macam-macam ragam diaorang ni... Aku pulak pergi bayar hutang kat bank dan survey barang untuk hubby dan someone special dalam hidup aku.... =) So dah jumpa barang yang aku nak belikan apa lagi petang ni balik keje terus pergi dan bayar... Dah deal dah dengan budak sales girl kat kedai tu... Wahahahaha.... Excited nak beli... Dan tak sabar nak bagi kat someone special n kat hubby Khamis ni... Weeee... Untuk aku, aku masih tengah fikir lagi apa yang aku nak beli untuk buat kenangan hasil dari En. B tahun ni... =)


 Aku bersyukur atas nikmat yang telah kau berikan pada aku... =)

its me
mass-naim

Isnin, 30 Mac 2015

30 Day Plank Challenge

Selain daripada aku challenge diri aku dengan (...Tekan >>) 30 Day Squat and Wall Squat Challenge, Aku cabar diri aku dengan 30 Day Plank Challenge jugak.... Fuhhhhhh nampak gigih tak aku nak berusaha kurus kan badan.... Hikhik..... So untuk Plank Challenge ni sama jugak... Aku dah masuk hari yang ke-4.... Alhamdulillah berkesan.... Aku buat serentak dengan Squat Challenge dan Wall Squat Challenge.... =) Memang agak sakit lah setiap otot-otot aku ni... Tapi puas hati sangat-sangat.... Hihi.... 

Bila aku buat challenge ni semua? Aku luangkan masa selama 20 minit untuk aku lengkapkan semua challenge aku tu sebelum aku nak masuk tido..... Huhuhu...

Benda ni semua nampak senang.... Belum cuba belum tau..... Hihi....

InsyaAllah hasilnya nanti akan memuaskan diri aku sendiri.... Aku challenge diri aku ni semua untuk kepuasan diri aku serta untuk hubby jugak selain daripada mengisi masa lapang aku.... =)

30 Day Squat and Wall Squat Challenge

Apa itu squat?? Ha mai nak citer cikit tentang apa itu squad.....

Squat challenge ni adalah satu senaman untuk up kan bahangian kaki,peha and punggung kasi sexy sikit... Hikhik.... 

Memandangkan aku tengah cuba diet dengan follow diet atkins dan dah dekat sebulan aku tak jamah nasi walaupun secubit.... Dan aku amalkan minuman detox yang aku buat sendiri kat rumah.... Beserta exercise mengeluarkan peluh sebelum tidur..... So far alhamdulillah aku bertahan tanpa memaksa diri... Hikhik....

And sekarang aku cuba challenge diri aku dengan 30 Day Squat Challenge ... So far sebelum ni aku memang ada buat squat ni dalam exercise tapi macam main-main jerk..... So sekarang aku nekad gigih aku nak challenge diri aku.... So untuk malam tadi dah malam yang ke-4 aku buat squat ni... Aku cabar 1st day aku dalam kiraan 50..... Hikhik.... 1st tu memang terasa ya Allah macam nak pengsan pun ada... Masuk 2nd day aku dah boleh go on sampai lah ke malam tadi.... Selain dari squat aku buat sekali Wall Squat Challenge....  Wall Squat Challenge ni sama jugak macam squat cuma kita bersandar pada dinding dan bertahan selama beberapa second mengikut kemampuan kita.... Huhu,,, Aku harap aku dapat lah atasi challenge2 ni sampai hari yang ke 30... 26 hari lagi.... Fuhhhh lama lagi tu.. =)


Wall Squat



Hohoho.... You can do it mass.... Yeahhhhhhhhhhhhhh

its me
mass-naim

Ahad, 29 Mac 2015

Setahun Berlalu Pantas Tanpa Sedar

Pejam celik pejam celik semalam 28 March genap setahun aku gugur... baca sini Kejap jerk masa tu berlalu.... Terasa rindu saat preggy dulu walaupun hanya dapat bertahan selama dua bulan jerk dalam perut.... Tapi aku dapat rasa dah time tu morning sickness, pening-pening, terasa badan letih, malas semua tu aku dapat rasa... Tapi sayang rasa tu cuma seketika.... Aku rindu nak rasa saat macam tu lagi.... Sehingga ke hari ini aku masih lagi mencuba dan terus mencuba, berusaha dan terus berusaha.... Aku percaya janji Alah itu pasti.... Cepat atau lambat je perbezaan nya.... InsyaAllah Allah sentiasa menguji setiap hambaNya yang bersabar.... Rezeki itu jaminan Allah.... InsyaAllah masa nya akan tiba.... Amin.....

Setiap pasangan inginkan zuriat... InsyaAllah ada yang terbaik buat kami.... Smile =)


its me
mass-naim

tambat hati suami dengan masakan dari air tangan isteri serta ganjarannya

"Alhamdulillah siap masak untuk husband tersayang...walaupun masakan yang simple tapi masakan dari air tangan isteri yang penuh dengan tanda kasih dan sayang serta keikhlasan yang tulus dari hati ini telah menghasilkan rasa yang sungguh nikmat dan lazat....
Selamat menjamu selera sayang @hafizapet" ... (petikan caption dari instagram aku)

Minggu lepas Jumaat dah bosan sangat duduk sorang-sorang kat rumah sementara nak tunggu hubby balik JB macam lambat sangat sebab dia kat kolam udang.... So aku decide pergi amik dia sendiri kat kolam area Batu Pahat.... Dalam perjalanan hubby call suruh naik Tangkak terus sebab bos dia ada buat makan-makan malam tu... So on.... Boleh jenguk-jenguk orang tua sekali kan.... =) So malam sebelum amik hubby aku kirim kat hubby udang 1 kilo.... Fresh gila udang tu... =) Lepas amik hubby aku tak stay one night... Aku terus balik JB malam tu jugak....

Sabtu after balik dari Rengit malam tu tak tau nak makan kat mana.... Hikhik memandangkan dah janji dengan hubby nak masakkan untuk dia udang masak telur masin aku tunaikan jugak janji tu... Bahan semua dah beli kat Tangkak masa belanja dengan MIL Jumaat petang tu.... So sampai jerk rumah dalam pukul 9 lebih malam terus siang udang.... Rumah time tu tak da orang semua balik kampung... So hubby pun sibuk jugak duduk dapur tolong-tolong aku masak... Sakat aku macam-macam.... Yess itu ada lah quality time aku dan hubby.... =) Seronok sangat bila dapat masak sama-sama dengan hubby.... Hikhik.... Bukan senang nak dapat masa macam tu bersama maklumlah perkahwinan jarak jauh ni susah sikit... Kadang kat rumah aku ada orang hubby x keluar bilik... Kalau balik kampung pun macam segan dengan orang tua kalau kita nak bergurau-gurau kan... Hikhik... Happy nyaaaaaa.... =) Haaaaa kalau nasi tu hubby yang masak... =)

Menu Dinner (Sabtu malam) :
- Udang masak telur masin
- Telur dadar
- Air Teh O panas
Menu Lunch (Isnin) :
- Udang goreng tepung
- Sambal tumis telur

Gaji



Hye lah gaji bila lah nak muncul ni..... Dah terasa macam nak lemas dah ni.... Paras hidung tinggal nak tenggelam jerk.... Boleh pulak kali ni gaji lambat gila nak muncul.... Hujung bulan katanya daripada date yang biasa..... Aishhhhhhh  En. B pun kata nya nanti tak sekali dengan gaji.... Lewat sikit katanya pengagihan untuk En. B... Sabar jerk lah....

Pergi ATM nak cucuk dinding keluar duit... Gaji tak ada.... Ahahahahaha..... lol =)

Duit duit dimana kau duit..... Rindu dah sampai demam panas pun ye... Huhuhuhu...

kbaiii.

its me
mass-naim

Khamis, 19 Mac 2015

Enrique Iglesias & Whitney Houston : Could I Have This Kiss Forever

"Could I Have This Kiss Forever"

Over and over I look in your eyes
you are all I desire
you have captured me
I want to hold you
I want to be close to you
I never want to let go
I wish that this night would never end
I need to know 

Could I hold you for for a lifetime
Could I look into your eyes
Could I have this night to share this night together
Could I hold you close beside me
Could I hold you for all time
Could I could I have this kiss forever
Could I could I have this kiss forever, forever

Over and over I've dreamed of this night
Now you're here by my side
You are next to me
I want to hold you and touch you taste you
And make you want no one but me
I wish that this kiss could never end
oh baby please

Could I hold you for a lifetime
Could I look into your eyes
Could I have this night to share this night together
Could I hold you close beside me
Could I hold you for all time
Could I could I have this kiss forever
Could I could I have this kiss forever, forever

I don't want any night to go by
Without you by my side
I just want all my days
Spent being next to you
Lived for just loving you
And baby, oh by the way

Could I hold you for a lifetime
Could I look into your eyes
Could I have this night to share this night together
Could I hold you close beside me
Could I hold you for all time
Could I have this kiss forever
Could I could I have this kiss forever, forever


its me
mass-naim
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Label

Our Stories (66) Segmen (64) Giveaway (63) Aku (38) Kesayangan (35) Soulmate (35) Miscellaneous (28) family (28) Jerit (24) Kelahiran (21) anugerah terindah (21) Diari Mengandung (20) Pregnancy Journal (20) Malaika Dhia Damia (18) Office (18) klinik (12) Hasil Giveaway & Segmen (11) Hospital (11) Lirik (11) Sahabat (11) kesihatan (9) Nuffnang (7) Raya (7) Kenangan Nostalgia (6) Birthday (5) HangOut (5) Kehidupan (5) My Recipe (5) Tips (5) Event (4) Ramadhan (4) Rapuh (4) Relax (4) Traitor (4) Anniversary (3) Bonus (3) Entrepreneurs (3) MH370 (3) Quotes (3) Resign (3) Wedding (3) vacation (3) Anak Syurga (2) Ayah (2) Counting Days (2) Eexercise Fitness Challenge (2) End 2012 (2) Fiesta Gema Santai (2) Full Moon Mega Sale (2) Gift (2) InstaBazar (2) Jalan-jalan Cari Makan (2) Keep Calm (2) Kerana Terpaksa Aku Relakan (2) Kerja (2) Khasiat (2) Liebster Award (2) Night Fest JB (2) Senarai Peserta Segmen & Giveaway (2) gugur (2) miscarriage (2) rezeki (2) Aidijuma (1) Bandung (1) Bukit Gambang Resort City (1) Curang (1) Desaru (1) E-Day (1) EOS & BBW Gel (1) Hamba (1) Hobi (1) Hotel Avillion Legacy Melaka (1) Ibu (1) Interview (1) Istanbul Aku Datang (1) Nuzul Al-Quran (1) Offer (1) PLUS HIGHWAY (1) Penjelasan Isu Maksud Nama DAMIA (1) Pu3 Outlet (1) Rumah Pr1ma (1) STALKER (1) Saudara (1) Seni Lukisan (1) Stress (1) Sukan Lebuhraya Wilayah Selatan (1) SupportGaza (1) Susu Segar Legend (1) Syafiq (1) Umrah (1) Unik (1) Wedding Shoes (1) baby bullet (1) food processor (1) hunting (1) kembar (1) magic baby bullet (1) redha (1)