Jumaat, 25 Januari 2013

gemuk - debab

Gemok ---> Debab ---> Gemok ---> Debab (^^,) (,^^) (~,~") (+,+") erggghhhhhhhhhh !!!!!!!
+
+
+
+
+

Huh ari tu si chenta hearty call time2 aku tengah sedap-sedap landing kat depan tv tengok cerita Ruby kat tv 3... Aku jawab call dia dan tau-tau perkataan pertama dia panggil aku mase aku jawab call dia tu... Dia panggil aku gemok........!!!!!!!!! OMG.... Ade ke dia panggil aku gemok..... Dia bukan tak tau yang aku sekarang ni tengah maintain nak kurus sebab dia...Owhhhhhhhhh tacing sikit lah mase dia panggil aku gemok kan..... But it's ok.... Aku balas balik dan panggil dia "debab" ahahahahaha...... Kan hamik kau..... Terkene balik... Ngeeeee :D .... Tapi dia sporting giler....... Dia tak kesah pon sebab aku dan dia sama-sama tau yang kami sedang bergurau.... Ehehehehe,,,, (^_________^) So sweet.........

Tapi even bergurau sekali pon tak bermakna aku patah semangat untuk terus menguruskan badan.... Errrrrrkkkkk.... Aku akan biarkan dia panggil aku gemok sebab nya dia punya cara dia tersendiri untuk memberi semangat dan untuk aku terus berusaha lebih untuk mendapatkan berat yang sepatutnya.... Heheheheh.... Chaiyookkkkkk mass!!!!! U can do it..... Hoyeh hoyeh (^^,) Ngeh ngeh ngeh (^_________________^) !!!!!!! Peace yallllllllllllllllll !!!!!!!!!!!!!!!!!!


it's me
mass-naim

Isnin, 21 Januari 2013

gedixII santai

Last week kat opis sangat membosankan.. Sampai dah tak tau nak wat apa.. Untuk hilangkan bosan ni lah jadinya pada kami semua :)


Tengok lah aksi gedixII santai kami... Time keje pon masih sempat lagi kan... Hurmmmm..
Kredit kat member-member opis sebab semua boleh layan.. =)
Peace yalllllllllllllll !!!! (^________^)


it's me
mass-naim

rambut sama hitam..darah sama merah

Kita sama tapi tak serupa.. Aku seorang manusia.. Kau pun juga seorang manusia.. Tiada beza antara kita.. Manusia ada hati bukan?? Manusia juga ada perasaan bukan?? Dan manusia juga mempunyai akal fikiran bukan?? 
Akan tetapi kerana hati,perasaan dan akal fikiran buat kita tidak serupa.. Rambut sama hitam tetapi bila soal hati tak seorang pun tau apa yang tersurat dan tersirat di dalam hati kita manusia kecuali diri manusia itu sendiri.. Begitu juga tentang soal perasaan dan juga akal fikiran..
Soal darah??   
Apa ada pada darah?? Sedangkan darah kita sama merah sama pekat nya.. Kenapa?? Adakah darah boleh membezakan kita setiap manusia?? Perbezaannya adakah dengan pangkatnya atau dengan keturunannya ataupun dengan darjatnya?? Dimanakah perbezaan itu wahai manusia??
Fikirlah sejenak..

it's me
mass-naim

Rabu, 16 Januari 2013

new look ~~ tadaaaaa

Assalamualaikum,, Ok hai ari ni rase nya tak ada nak membebel panjang lebar... Juz nak shared something bout aku... (>.<)

Hari ini aku pergi kerja dengan imej aku yang baru.. Maybe akan kekal selamanya InsyaAllah aku berdoa (^_*) amin........ So ce tengok pic ni k :-




Ini lah imej baru aku.... (^____________^) !!
Aku jatuh cinta dengan imej ini sekarang.......(^^,)
Aku lebih selesa pakai macam ni sekarang sebab nampak sweet sangat !!! Erkkkkkk sweet kew???
Terpulang lah pada yang melihat nya..... =)
Response si chenta hearty???? Ermmmmm
Aku ada mms dia pic ni....
So far so good..... Dia suka style baru aku dan dia tak banyak komen...... =)
Alhamdulillah....
Ikotkan si chenta hearty,, Dia seorang yang sangat-sangat cerewet tentang cara penggayaan dan kecantikan..... Hurmmmmm =,=" !!!!
Sebelom-sebelom ni dia lebih suka tengok aku dalam keadaan yang simple...
Pergi mana-mana cukup lah sekadar mengenakan sehelai seluar jeans or khakis dan t-shirt atau kemeja serta tudung or scarf untuk menutup rambut dan juga sepasang sandal.... Dan sesekali berbaju kurung...
Itu sudah cukup bagi dia untuk melihat aku menjadi diri sendiri dan sedap mata dia memandang aku... (^___________^) ~~lalala 
Bersolek?????
Dia memang tak suka aku mengenakan sebarang solekan.. (-_-")!!!!!
Cukup bagi dia untuk melihat wajah aku dalam keadaan natural tanpa sebarang alat solekan kecuali lips gloss dan jugak celak mata serta bedak... Itu sudah cukup bagi dia untuk sedap mata dia memandang aku..... Bagi dia aku sweet dan cantik... (^______^) !!!
Pernah one day aku mms kat dia pic aku ber'make-up yang di make over kan oleh housemate aku ..... =)
Tau apa dia cakap lepas tengok pic tu....???
Dia cakap tak payah lah nak make-up2 ni.... Muka dah baby face dah cantik so buat apa nak pakai-pakai make-up lagi....???
Owhhhhhh (>.<") itu jawapan dia... !!!!! Erkkkkk....
Mase tu aku saja je suruh member aku tu make over aku untuk aku tunjuk kan pada dia dengan wajah aku yang dah ber'make-up.... (+,+)
Tujuan aku untuk menguji penilaian dia pada diri aku....(^_______<)
So itu lah jawapan nya...(^_^)
Dia memang tak suka aku make-up.... =)
Dia memang terlalu bernasib baik sebab kecerewetan dia tentang cara penggayaan dan kecantikan memang tepat dengan character aku yang sebenar.... =) Weeeeeeeeeeee !!!!!!
Itu lah diri aku yang sebenar start dia mula-mula kenal aku dulu yang suka pada yang imej simple dan tidak suka ber'make-up sampai sekarang...
Itu semua memang secara kebetulan tanpa paksaan daripada mana-mana pihak....
Memang dari dulu itu lah aku....
Maka,,
Sebab itu lah si chenta hearty selesa berkawan dengan aku sehingga sekarang (^________^)!!!
Tapi untuk kali ini tiba masa untuk aku olah sikit cara penggayaan aku untuk more kepada ladies style macam dalam pic kat atas tu tapi still no make-up.... =)
Aku nak ubah cara penggayaan aku atas faktor usia dan kematangan...
Dan tak lama lagi aku bakal jadi yang sah untuk dia kan.... Weeeee seronok !!!!! (^_^)
So aku rasa sekarang ini adalah masa yang sesuai untuk aku change segala-galanya dari segi mental dan fizikal...... =)
Memandangkan response dia baik dan dah mendapat sokongan yang positif dari dia so aku boleh teruskan misi aku ini.... Alhamdulillah ~~~
Thanks abang sebab sentiasa sokong perjalanan hidup b..... Luv u.. =)
Ok publish... Peace yalllllllllllllllll !!!!!!!!!!!!


it's me
mass-naim

Selasa, 15 Januari 2013

i'll never be alone

  
I'm not alone !!!!!
I know it's true ....
Coz,
Ada ramai orang disekeliling aku, bukan sorang tapi ramai ....
Bila aku jatuh tersungkur,
Bila aku berputus asa,
They always hold my hand tightly,
AND
Always give me spirit.
Kerana,
Mereka sentiasa ada bersama aku untuk tidak membiarkan aku terus-terusan jatuh dan jatuh lagi ....
Mereka tidak akan pernah tinggalkan aku sendirian ...
I'm grateful to have a beloved fiancee and family who have been supporting my life career and bersabar dengan karenah diri aku selama ini .... (^.<")
Pada kawan-kawan juga yang sentiasa support aku bila waktu aku suka dan duka ... =,=
I am thankful that I have them .... (^_____________^) ~~ lalalala
Mereka semua sangat bemakna bagi aku .....
AND

I'll never be alone !!!!! (^____^)
 Thanks a lot pada yang sentiasa ada di sekeliling aku ....
LOVE YOU ALL !!!!!!
Peace Yallllllllllllllllll !!!!!!!!!!!!!

it's me
mass-naim


Isnin, 14 Januari 2013

Surprise!!! cinta itu sweet ibarat gula (^____^)

Nak mula dari mana yerk??? Ermmmm !!! Aku nak cakap yang aku benar-benar happy saat ni.... Jumaat last week ari tu aku main msg wif si chenta hearty dan tanya-tanya dia tak nak ke dia turun JB minggu ni... Dia juz jwb tak tau lagi sebab tengah banyak keje dan tengah nak siap kan satu projek dia yang akan di hand overkan pada orang tertentu by next week.. Hurmmmm (-______#) !!!!! Apa boleh buat... Dia bagi jawapan macam tu so aku terpaksa terima seikhlasnya dan tak nak memaksa... (>.<") So Jumaat malam tu aku keluar dengan si cantik bertudung pergi makan memandangkan aku tinggal berdua jerk malam tu kat rumah.... So lepas makan kami pergi melalak kat karaoke sampai pkul 3 pagi.... Gila..... Nasib baik esok weekend cuti boleh bangun lewat dari biasa.... (Apalah nak jadi dengan anak dara nih....Hurmmmmm) lalalal ~~
Esok Sabtu hari yang free bagi aku utk melakukan sebarang aktiviti.... Si cantik bertudung ketuk pintu bilik aku nak ajak aku pergi breakfast pagi tu tapi breakfast apa kebenda nya kalau dah pukul 11.30 pagi.... Makan tengah hari sekali lah jawabnya..... Hurmmmmmm (-_-") Tengah-tengah kemalasan nak bangun disebabkan mata bengkak sebab macam tak cukup tidur aku try call ibu aku.... Tujuan aku call juz saja nak tanya tengah buat apa... Sekali tu dia jawab on da way ke JB mak ai...... Nak g JB senyap-senyap... Pas tu ibu jawab slumber jerk saje nak wat kejutan..... How sweet that moment (^____^) Ibu ayah datang JB nak jumpa aku dan dia bawak bersama dengan dia ialah Mohammad Ikhwan Izzuddin ( her granson is my nephew ) Owhhhh aku benar-benar rindu itu budak kecik yang comel.. (^______<) Tak sabar nak jumpa.... Sebelum keluar dengan si cantik bertudung aku inform pada si chenta hearty yang aku nak kuar makan dengan si cantik bertudung and after that aku nak pergi jumpa parents aku sebab diaorang turun JB..... Tapi,,,,, tau tak apa yang si chenta hearty jawab???????? Owhhhh really memeranjat kan aku.... Macam nak gugur jantung.... Pekkkkkkk (>.~")!!!!! Dia jawab dia pon on da way ke JB.... Owhhhhh God they make a surprise and I'm really surprised untuk hari itu (^____________^) weng**weng**....... Gila kelam kabut aku dibuat nya.... But I'm happy.... Sengeh sampai ke telinga weeeeeeeeeeeeeeeee !!!!!! =D
After makan aku pergi hantar si cantik bertudung ke Larkin Sentral sebab dia nak balik Kluang.... Lepas hantar tu my mom call bagi tau dah sampai dan diaorang nak ke hospital dulu melawat kawan ayah yang terkene suspect jantung masa dia bercuti kat JB..... After my mom call, aku terus menuju ke hospital tapi tiba-tiba si chenta hearty call bagi tau dia dah sampai Larkin Sentral.... Mak aiiii...... Aku apa lagi terus lah patah balik ke Larkin dan hantar dia kat rumah member dia dulu sebab dia tak nak ganggu time aku dengan parents aku, lagi pun diaorang dah selalu sangat jumpa.....So ni dia bagi time kat aku untuk spend time dengan family aku.... Fuhhhhhh !!!!!!!!!!!! (-__-") Nasib baik dia faham..... Lepas tuh aku terus g jumpa parents aku dan jejalan sakan sampai lepas maghrib baru diaorang balik..... Weeeeee !!!! Seronok sangat...... (^_^)
After parents aku balik aku mandi manda jap bersihkan diri dan terus g jumpa si chenta hearty.... Sampai-sampai jerk si chenta hearty cakap dia lapar dan terus bawak dia pergi makan mcD pas tu dia cakap nak pergi tengok wayang... So dalam pkol 10 malam tu terus pergi beli tiket dan pusing-pusing kat mall sebab wayang time pukul 11.45  malam.... (^________^) !!!! tengah-tengah jejelan kat mall tetiba dia cakap dia lapar lagi... Mak datok,,,,, Lapar lagi???? Erkkkk agak yang makan mcD tadi tu siapa???? Dia ke bukan....!!! Glupppppp ~~~~~ Dia cakap dia nak cari nasi sebab dah terbiasa hari-hari keje makan nasi bila tak makan perut dia mengigil... Owhhhh ok let's go to cari nasi.... Kat mall overall kedai makan dah nak tutup... So we all keluar dari mall dan pergi cari kedai yang berdekatan...... Akhirnya dapat juga.... Dia makan siap tambah nasi lagi tau dan yang paling sweet nya dia suapkan aku nasi gunakan tangan dia tau..... Aku ulang balik ok !!! Dia suapkan aku nasi guna tangan dia bukan guna sudu ok..... How sweet..... Sukanya... (^______^)!!! Lepas makan terus pergi mall semula dan tunggu movie start.... =) Kita orang layan cerita "Young and Dangerous : Reloaded" ... Kami memang suka layan cerita-cerita aksi macam ni... Nak layan cerita cinta memang payah la... Lagi-lagi si chenta hearty memang dia tak akan layan cerita cinta nih... Aku masih boleh layan lagi tapi setiap kali pergi tengok wayang kami akan pilih cerita aksi..... Cita rasa aku dan dia mostly sama.... Itu yang buatkan kami serasi bersama =)..... Lepas tengok wayang kami pon balik.... Penat terus bommmm tidur.....
Esok pagi bawak dia pergi breakfast kat Hua Mui tempat pebret si cantik bertudung... Aku order roti bakar sama macam dia dan telur separuh masa juga sama macam dia dan makanan berat dia order mee goreng mamak dan aku plak order nasi goKreng kampung.... Sedap.. Licin kami makan..... =)... Lepas makan kami terus ke KSL kat situ crowded dengan manusia-manusia.... mostly dari Singapore lah.... Kat KSL kebetulan tengah ada IT Fair dan memang sesak yang teramat lah kan...Hurmmmm !!!!! Aku amik kesempatan borong baju dapat lah aku sehelai baju dan sehelai kain skirt labuh (pilihan si chenta hearty) dan dia plak beli stokin untuk kerja dan aku ada selitkan satu stokin untuk aku guna waktu tidur.... Dan juga aku dapat sehelai seluar leging... Itu semua si chenta hearty yang bayar..... So sweet..... (^________^) After KSL kami gerak ke Danga City Mall kat situ plak ada Wedding Fair... Aku ke situ sebab nak cari baju sut untuk si chenta hearty..... Ada satu yang dia berminat.... So harga boleh runding..... Smart sangat sut tu.... (^____<)!!! Mesti handsome kalau dia pakai nanti kan...HIHIHIHI =) Lepas dah riki harga sut kami keluar dan terus ke The Zon.... Kat sana kami search perfume untuk hantaran kami.... Dan kami dah tau nak beli yang mana satu.... Dan perfume tu akan kami beli maybe next month tunggu gaji keluar...ihihihihi =) Lepas tu sedar tak sedar jam dah pukol 5 petang... So kami terus gerak ke Larkin Sentral untuk hantar si chenta hearty.. Lagi pun dia belum beli tiket lagi.... Kalau tiket habis masak nanti.... Da tak dapat balik... Kesian kat dia.... Tapi alhamdulillah nasib baik ada.... Tiket dia pukul 6 petang... Sayu jerk hati bila dia naik bas... Dalam bas dia sempat makan roti bakar import dari Kluang Station kirim kat si cantik bertudung masa dia nak balik JB tengah hari tu dan dia hantarkan roti tu terus ke Larkin Sentral...... Thanks kat si cantik bertudung sebab dah menyusahkan dia dan kawan lelaki dia... =) 
Bas dah gerak dan aku macam biasa lah follow bas tu sampai bas tu nak turun menuju ke jalan skudai.... Sedeh sangat.... Dia sampai tangkak dalam pukul 9.00 malam.... Malam tadi main msg dengan dia sampai tertidur..... Dua hari dengan dia macam tak cukup.... Dia makin serius untuk jaga aku dan layanan dia pada aku semakin buat aku sayang pada dia..... Muahhhhhh =D
Benarlah orang cakap
CINTA ITU SWEET IBARAT GULA
(^________________^)  
K fullstop here and publish~~lalala !!!
it's me
mass-naim

 

Superb !!! Antara Menjadi Idaman Ku


Very superb..... Ni lah antara gadget yang aku idam-idamkan dan aku akan berusaha untuk memperoleh nya satu hari nanti Owhhhh GALAXY CAMERA.... =)
DAN
Ada dua lagi gadget yang memang aku nak untuk diri aku one day.... (^_____^)

Galaxy Note I 

Galaxy SII
Galaxy Note keluaran pertama dan Galaxy SII ni telah mendapat perhatian lebih dari aku..... Aku jatuh cinta dengan dua gadget ini sungguh tak tipu (-__^") !!!!! I would get one of these soon!!! Yeahhhhhhh......
it's me
mass-naim



Jumaat, 11 Januari 2013

Turun KG.. Happy (^____^)

Aku happy saat ini. Usaha aku untuk menurunkan berat badan dah berjaya.. Yahooooooo (^_______________^)!!!! Aku akan usaha lebih lagi memandangkan kurang dari 5 bulan aku bakal naik pelamin..... Owhhhh excited sungguh..... Tak percaya??? See this picture k.. (>.<")

-Result yang pertama pada timbang yang pertama-

-Result yang ke-2 dari timbang yang ke-2 untuk memastikan yang timbang pertama itu tidak rosak ngee :D-

Ada dua picture dalam hari dan waktu yang sama cuma perbezaan kepada minit sahaja... =) Aku buat dua kali timbang sebab aku nak pastikan yang timbang pertama tu tidak salah.... Dan hasilnya lebih kurang sahaja bermakna timbang pertama tidak rosak... Yeehaaaaaaaa !!!

Sebelom pergi timbang aku dan si sweet bertudung pergi merelax-relax kan diri dengan mengurut kaki.... Thanks kat si sweet bertudung sebab belanja saya malam tu.... Segan i tau (^___-") Erkkkkk !!!!

- Kuat tangan akak ni urut kaki aku.. Boleh tahan sakit -

- Aku dan si sweet bertudung menahan kesakitan.. Erkkkkkkk !!! -

Hurmmmmmmm lega dapat urut kaki.. Rasa macam segar sangat lepas urut tu... (^^,) Thanks lagi sekali kat si sweet bertudung sebab belanja saya.... So lepas urut baru lah g makan.. Dan after that baru lah pergi menimbang berat badan..... Yesssssss saya dah berjaya menurunkan berat badan saya melalui proses diet saya..... (^____^) Yeehaaaaaaa......... Ok that's all... (^________*)


it's me
mass-naim

Khamis, 10 Januari 2013

Istanbul Aku Datang =)

BEST !!!

Wahhhh Istanbul Aku Datang (^_____^) !!!!!! Actually cerita ini sangat best really tak tipu ~lalalalala !!!! Aku tengok cerita ni dah banyak kali kot. Weee ~~ Nak tengok cerita ni kat wayang that time tapi xberkesempatan sebab terlalu busy punya pasal.. Tapi disebabkan nak tengok sangat cerita nih punya pasal aku fikir-fikir nak beli CD jerk dan tonton kat rumah sambil makan kentang goreng yang digoreng sendiri oleh aku dengan pekena sekali air coke secawan dua....Tapi usaha untuk beli CD masih tidak berkesempatan sampai lah housemate aku si budak tudung yang comel tu sendiri yang pegi beli. Weeehuuuu akhirnya bila tau jerk cerita tu dah ada kat rumah wah excited giler nak tengok dulu... ~lalalala So misi nya kita layan ini cerita dulu bersama dengan housemate yang lain.. Gelak sakan aku tengok cerita ni dengan gelagat comel Lisa Surihani yang mencuit hati.. Siyes dia sangat comel macam saya ~~eh terperasan plak...kihkihkih malu ah (>.^)

Actually cerita ni ada part-part yang I think is the same as who I am.. Why aku cakap macam tu??? Sebab nya cuba uolls tengok part yang Lisa Surihani gelabah dan gabra tak tentu hala bila terjumpa dengan kucing..**weng weng** Aku gelak gila bila tiba kat part macam tu sebab aku nampak diri aku sendiri kat situ (>.^") !!! Sambil aku tengok dan gelak bila cerita tu sampai kat part tu aku berfikir.... Agaknya macam ni lah gelagat aku bila aku terjumpa or terserempak dengan kucing kat mana-mana aje terutama sekali masa makan kat gerai-gerai atau restoran yang banyak dengan kucing...Lagi-lagi kalau kucing tu main-main or berjalan or bergaduh bawah meja makan memang aku tak akan bergerak dan terpaku macam batu kat meja makan tu dan memang aku tak akan makan dan akan duduk diam walaupun makanan dah ada depan mata sebab aku dah macam fobia ~~Alamak kan dah kantoi...**Weeeeeee!!! Aku sanggup lagi-lagi kalau tengah makan dengan si chenta hearty, aku sanggup tunggu dia habiskan makanan dia dulu untuk dia layan kucing-kucing tu.. Dan lepas dia makan dan baru lah aku boleh makan dengan aman dan tenteram.. Weeee (>.<") sama juga bila aku tengah makan dengan kawan-kawan aku dan family aku... Huhuhu sungguh buruk perangai kan.. !!!!

Bukan waktu makan jerk aku takut dengan kucing.. Kalau pergi rumah orang yang ada bela kucing pun aku akan berhati-hati sebab takut. Macam-macam aku bayangkan ehehehe =) Kalau duduk di kerusi aku akan pastikan aku naik kan kaki aku dan bersila di atas kerusi.. Heheheh... (^__^) Pernah one day aku stay rumah kawan aku dan terpaksa tidur kat rumah dia sebab malam tu dah malam sangat untuk aku balik rumah lepas balik dari kenduri arwah ayah bf dia.. So parents dia paksa aku tidur kat rumah dia lah kan...Nak tak nak kene lah ikut cakap orang tua.. Kat rumah dia ada seekor kucing parsi comel sangat nama dia pun comel macam tuan punya badan.. Aku tidur di atas katil milik member manakala member aku ni tidur kat bawah dengan beralaskan tilam. Dia sedia maklum yang aku takut dengan kucing so kebiasaan nya ikot cerita dia kucing comel dia memang tidur dengan dia. So malam tu disebabkan aku yang penakut kucing ni tidur di bilik dia so dia tak bagi kucing dia masuk bilik tu.. Jadi aku tidur dengan aman dan nyenyak sekali sampai lah satu masa tengah dok lena tidur aku nak pusingkan badan mengiring jadi tangan aku nk pun beralih lah jugak kan..Tiba-tiba aku terasa lain macam kat tangan aku ni. Aku pun bukak mata Ya Allah kucing tu ada tengah duduk sebelah aku sambil perhatikan aku. Aku terus cepat-cepat bangun dan jauhkan diri aku dari kucing comel tu.. Aku nak menjerit tak boleh sebab nanti ganggu seluruh isi rumah tu tidur huru hara jadi nanti.. So aku kejut member aku pelan-pelan cakap kat dia ada kucing.. Member bangun terus keluarkan kucing tu dari bilik dia.. Punya lah cuak aku.. Lepas tu member aku bantai gelak kat aku... Hampeh !!!! (>.<") ~~~  Gugur jantung aku rasa masa aku nampak kucing tu duduk sebelah aku.... Haisshhhhhhh (-_-") fuhhhhhh !!! Dan satu lagi masa aku tengah makan dengan family aku kat satu gerai ni.. Tengah sedap-sedap aku makan ni tibe-tibe kucing melompat kat atas kaki aku mase tu aku tak perasan ada kucing.. Apa lagi mase tu melompat aku habis lintang pukang makanan atas meja dengan tumpah semua air dan kerusi aku pun terbalik.. Malu gila time tu.. Famly aku bantai gelak jerk...Hushhhhhh ~~ 

Aku memang fobia kucing....siapa-siapa yang tau aku takut dengan kucing suka sangat sakat aku... Hampeh betul (>.<') Terutama sekali si chenta hearty dia suka sangat sakat aku dengan kucing... Errrrrkkkk geram je aku..... Sabar jerk kalau dia sakat aku dengan kucing... Tapi kekadang dia bg isyarat kat aku kalau masa makan dia ternampak ada kucing nak datang ke arah meja kite orang dia akan cakap "B ada kucing nak kesini.. B buat tak nampak jerk buat macam biasa" Aku pun berlagak tenang tapi dalam hati aku nauzubillah kencang jantung aku... Erkkkkk ~~~~ Buruk kan perangai aku.... Kan dah kantoi yang aku fobia dengan kucing... Oh God.... Hurmmmm ( ^_-") !!

Itu lah kisahnya sebab apa aku suka sangat tengok cerita Istanbul Aku Datang ni... Sebab nya tu lah yang aku story panjang lebar kat atas tu.... Huhuhu (#_^") Aku sebenarnya suka dengan kucing sebab dia comel tapi dalam masa sama aku fobia dengan kucing... Acane tu??? Aku akan jadi gabra dan kelam kabut kalau nampak kucing yang aku rasa kucing tu akan serang aku... Dan aku boleh buat slumber bila aku nampak kucing tapi aku rasa kucing tu jinak... Walaupun jinak aku tetap takut tapi boleh still relax... Erkkkkkkkkkkkkkkk..... Kalau nak tau dulu aku ada seekor kucing nama dia "Bonyok" sebab ayah aku jumpa dia kat dalam enjin kereta ayah aku.. Tapi bila aku dan famly pindah kucing tu aku tinggalkan... Aku sayang kucing tu sebab dia selalu kejut aku bangun pagi.. Sweet kan (^___^) Rindu kat Bonyok hurmmm (-_____-")!!! Tapi beberapa tahun lepas tu aku terus jadi fobia dengan kucing.. !!!!!

So panjang dah aku story.. Jari aku pun dah letih sangat nak menaip... Ermmmmmm cukup kot untuk ari ni story sampai kat sini jerk ek... Len kali story lagi... Eehehehe (^____^) !!!!!!!

Nota kaki :- Apa-apa pun cerita Istanbul Aku Datang Best.. Aku bagi two thumbs up kat movie ni ~~ Weeeee ****

    

it's me
mass-naim





Rabu, 9 Januari 2013

kasih seorang ayah

Entry ni aku dapat dari satu blog yang sangat cute bagi pandangan aku. Ini lah dia tuan empunya blog nisakay. Jom baca story nih. Sangat tersentuh really..Thats why lah aku nak shared... (-__-") !!


[Copy paste dari status facebook seorang sahabat. ]
Ada seorang bapa datang ke kedai, melihat-lihat seperti pelanggan lain. Aku menerjahnya, "Pakcik, laptop..." - dia tersenyum dan masih melihat-lihat laptop yang ada di kedai. Aku menyambung lagi, "Nak beli untuk anak ke?"
"Ya, nak beli untuk anak - dia nak sambung belajar - laptop yang mana yang ok?".
Aku mempromosi barang seperti biasa - aku biasanya mengsyorkan yang paling murah. "Kalau nak yang bagus mahal pakcik - tapi kalau setakat nak buat belajar yang nie lah, Samsung - seribu seratus lebih je...".
Dalam aku bercakap dengan dia, dia banyak diam dan seperti berfikir. Sedikit lama dia terdiam, dia membuka mulut "Nanti saya datang balik ya, duit tak berapa nak ada lagi ni..." - pergi dengan suatu perasaan yang lain.

Aku dengan rutinku berkerja setiap hujung minggu sahaja, kebetulan - aku duduk di kaunter menunggu pelanggan - dia datang semula ke kedai, tapi dengan anaknya - perempuan. "Yang mana ya yang haritu, ada lagi tak?"
"Yang nie Samsung haritu, tapi yang nie stok baru - harga sama je", aku menyambut soalan nya.
Dia bertanya kepada anaknya, "Yang nie ok ke dik?"
"Ermmm, ok ke nie murah je - karang rosak karang susah..." jawabnya dengan muka yang kurang puas hati - anaknya seperti menginginkan yang lain yang lebih mahal.
"Yang acer nie x boleh ke ayah?", ayahnya terdiam seketika dan menyambut dengan negosiasi, "Yang acer nie berapa boleh murah lagi?"
"Yang tu tak dapat dah pakcik,... Dah harga kos dah tu..." aku dengan rasa geram namun masih dalam nada yang baik menyambung lagi, "Dik, nak laptop untuk belajar kan... Rasanya kalau untuk belajar - yang nie lebih dari cukup - rosak tak payah pikir sangat - warenti setahun.". Aku mengeluarkan kata-kata tersebut atas dasar aku seperti mengerti kerut wajah bapanya.

"Oklah, yang ini." jawab anaknya. Sedang aku menulis resit dan membungkus laptop dari meja 'display' - aku terpandang bapanya yang mengira duit untuk membayar - aku nampak dompetnya kosong - habis semua duit digunakan untuk membayar laptop. Dia menyerahkan duit kepadaku dan aku mengiranya semula - dia melihat tanganku yang mengira.
Habis aku mengira - wang aku masukkan dalam cash drawer, "Cukup duit tadi dik?"
"Cukup, Terima Kasih ya...".
Dia dan anaknya meninggalkan kedai. Aku hanya menahan airmata mengira duit yang diberikan - RM1, RM5, RM10 dan hanya sekeping RM50. Aku membayangkan dari mana si ayah mencari duit untuk membeli sebuah laptop untuk anaknya - penuh harapan.

Aku geram kepada anaknya - seperti dia tidak tahu ayahnya bagaimana - hanya tahu minta. Aku tahu ayahnya tiada duit, dia dah sebut awal-awal pada aku, aku nampak airmukanya, aku perhati sekeping-sekeping duit yang diserahkan. Aku tahu dia tiada duit pulang ke rumah dan perlu 'mengais' untuk hari esoknya.

Ya Allah, ampunilah segala dosaku, dan (dosa) kedua ibubapaku, dan rahmatilah keduanya sepertimana mereka mendidikku pada waktu kecil. Amin...



STATUS INI AKU COPY DAN SHARE DI SINI SEBAB AKU SANGAT TERSENTUH MEMBACANYA. AKU MOHON AGAR KITA SEMUA YANG MEMBACA KISAH INI SEDAR BAHAWA KITA HARUS BERSYUKUR DENGAN APA YANG KITA ADA, HARGAILAH IBU BAPA KITA DAN JANGANLAH HANYA TAHU MEMINTA-MINTA. MENCARI REZEKI BUKANNYA SEMUDAH YANG DISANGKA. DUIT TAK JATUH DARI LANGIT! JADI JIKA KITA BUKAN ORANG SENANG, JANGAN SESEKALI MENGINGINKAN APA YANG DI LUAR KEMAMPUAN KITA. JANGAN SESEKALI JUGA KITA MENYUSAHKAN KEDUA IBU BAPA KITA.

MESKI KITA MEMPUNYAI WANG HASIL PENAT LELAH KITA SENDIRI SEKALIAPUN, JANGAN PULA KITA BERBELANJA DENGAN BOROS. INGATLAH ORANG TUA YANG TELAH MEMBESARKAN KITA DENGAN SUSAH PAYAH.. MAKA, SENANGILAH PULA MEREKA..


PERINGATAN UNTUK DIRI SENDIRI DAN SEMOGA BERMANFAAT UNTUK SEMUA YANG MEMBACA, INSHAALLAH…

Selasa, 8 Januari 2013

Selamat Jalan Miss Jenna (^_-)

Bagun pagi mata lebam. Masuk opis pagi ni lewat sikit dari biase mintak permission dari bos and bos approve. But now siyes rabak mata aku tahan kan ngantuk huargghhhhhhhhhh ZzzzZZ!!! (-_-")!! Eh please wake up dear don do someting like a stupid human ok.. Owhh ok i'll wake up... *dush dush i slapped my cheek* owtchhh sakitnya hurmmm (^.-) padan muka kau siapa suruh tidur masa kerja?? ~lalala.. Annoying gila kan !! But ini blog aku, aku punya suka lah kan.... :P

Gaban betul sey malam tadi melepak sampai 3 pagi tak ingat dunia. Gila. Layan si cantik bertudung dan budak sweet bergambar tak habis. Retak 1000 skrin galaxy note 10.1 dia. Mentang-mentang skrin besar jadi makin gila posing masing-masing. Bo layan dengan orang-orang sekeliling yang memerhati kanan dan kiri. Kami ada, kau ada??? Tak ada kau duduk diam-diam. Kalau ada nak join sekali pon boleh. Weeeeee (^____^) senyum sampai ke telinga apa pun tak boleh. Aduh otak mereng tak betul. Post entry pon ntah bukan-bukan. Pening lalat sudah (>_#"). Bila mata dah terkena ubat pelali mula lah mata mengantuk dan tersedar malam makin larut siang pula bakal menjadi pengganti. ~Lumrah alam indah ciptaan Tuhan~ Waktu itu bantal mula memanggil-manggil dan pulang ke rumah lalu lena di ulit mimpi. Mimpi dimana keesokan pagi bermula lah satu episod baru tanpa budak sweet si Jenna Hashim dan episod baru bersama housemate yang baru. Hati sebak tapi terpaksa merelakannya. Owh tidak. Bukan aku sahaja yang merasakan nya tetapi seluruh isi rumah like si cantik bertudung dan jugak hot mama yang bakal melahirkan zuriat pertamanya juga merasakan kesedihan atas penghijrahan si budak sweet Miss Jenna Hashim ke Kuala Lumpur. We pray and wish the best for U Jenna. Amin. (^_+) Cukup happy dan senang berkawan dengan U Jenna walaupun baru 2 bulan. Jangan lupa kan kami kat sini k. Please roger kami if U datang sini (>.<) Owh God U see Jenna baru berapa jam U pergi tinggalkan kami semua I dah mula rindu kan U...Acane tu???Erkkkkkkk (-___-") !! Neway U take care lah kat sane and hope U tenang bila U dekat dengan famly U disana... (^________^) We gonna miss you.... Alright thats all (>.<) Peace yallllllll !!!!


we happy together ~ lalalal




Psst :- Gambar bersama hot mama akan di update soon. Harap bertenang k. Daaaaaaa
it's me
mass-naim

Isnin, 7 Januari 2013

aku akan rindu kan dia

Terasa sedih saat ini (-_-") ~~ Macamana aku nak huraikan aku sendiri tak tau.... Hurmmmmmm !!!!

Hari ni merupakan hari last housemate aku yang suweet tu tinggal di rumah dan bermalam di rumah... Esok pagi-pagi dia dah kene gerak balik KL..... Ermmmmm (>.<") Dia kene pindah ke sana atas sebab-sebab yang tertentu salah satu nya dimana dia telah mendapat pekerjaan yang dia nak yang berpatutan dengan kelayakan yang dia ada as a hairdresser..... Ermmmmmmmmmm so sad (~,~") how i want to share my feeling.... We all satu rumah dah rapat.... Aku senang berkawan dan berbual dengan dia... Dia seorang yang sangat periang... Suka membantu... Suka bagi cadangan-cadangan yang bernas dan dia sorang yang simple... Itu lah dia yang selama mana aku kenal diri dia... Jarang nampak dia moody tak tentu pasal.... (^^,) Walaupun aku kenal dia tak lama tapi aku sayang persahabatan ni... Hopefully she will always remember me as a friend when she was in KL... Aku pasti akan rindu kan dia nanti.... (^____^)

Kenangan terindah selama kenal dengan dia bila masa aku amik dia balik keje... Keluar makan dengan dia dan budak rumah yang lain... Hang out sesama dengan dia dan yang lain-lain kekadang buat keje gile sesama akan aku ingat dan simpan sebagai antara kenangan terindah yang pernah hadir dalam diri aku (^^,)... I'm gonna miss you Miss Jenna Hashim.... Owhhhhhhhh why do i feel so sad now ~~~~~

our cute people
Nota kaki : Pada Miss Jenna Hashim if u baca blog i nih... If u turun JB nanti jangan lupa tau roger-roger kami-kami kat sini....... Ngeee :D
it's me
mass-naim

when i walk alone ~,~


I can make more things than what you can imagine when i walk alone !!!


it's me
mass-naim

Jumaat, 4 Januari 2013

Soalnya hati ♥♥♥



Soalnya hati tak siapa mengerti >.<" Apa terjadi diluar kawalan diri... (-_-)
it's me
mass-naim
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Label

Our Stories (66) Segmen (64) Giveaway (63) Aku (38) Kesayangan (35) Soulmate (35) Miscellaneous (28) family (28) Jerit (24) Kelahiran (21) anugerah terindah (21) Diari Mengandung (20) Pregnancy Journal (20) Malaika Dhia Damia (18) Office (18) klinik (12) Hasil Giveaway & Segmen (11) Hospital (11) Lirik (11) Sahabat (11) kesihatan (9) Nuffnang (7) Raya (7) Kenangan Nostalgia (6) Birthday (5) HangOut (5) Kehidupan (5) My Recipe (5) Tips (5) Event (4) Ramadhan (4) Rapuh (4) Relax (4) Traitor (4) Anniversary (3) Bonus (3) Entrepreneurs (3) MH370 (3) Quotes (3) Resign (3) Wedding (3) vacation (3) Anak Syurga (2) Ayah (2) Counting Days (2) Eexercise Fitness Challenge (2) End 2012 (2) Fiesta Gema Santai (2) Full Moon Mega Sale (2) Gift (2) InstaBazar (2) Jalan-jalan Cari Makan (2) Keep Calm (2) Kerana Terpaksa Aku Relakan (2) Kerja (2) Khasiat (2) Liebster Award (2) Night Fest JB (2) Senarai Peserta Segmen & Giveaway (2) gugur (2) miscarriage (2) rezeki (2) Aidijuma (1) Bandung (1) Bukit Gambang Resort City (1) Curang (1) Desaru (1) E-Day (1) EOS & BBW Gel (1) Hamba (1) Hobi (1) Hotel Avillion Legacy Melaka (1) Ibu (1) Interview (1) Istanbul Aku Datang (1) Nuzul Al-Quran (1) Offer (1) PLUS HIGHWAY (1) Penjelasan Isu Maksud Nama DAMIA (1) Pu3 Outlet (1) Rumah Pr1ma (1) STALKER (1) Saudara (1) Seni Lukisan (1) Stress (1) Sukan Lebuhraya Wilayah Selatan (1) SupportGaza (1) Susu Segar Legend (1) Syafiq (1) Umrah (1) Unik (1) Wedding Shoes (1) baby bullet (1) food processor (1) hunting (1) kembar (1) magic baby bullet (1) redha (1)