Khamis, 27 Oktober 2011

GIRL LANGUAGE

- If i didn't call you. It's because i'm waiting for you to call me.....

- When i'm mad and i walked away from you. Follow me...

- When i push or hit you. Grab me and don't let go...

- When i'm quiet. Ask me what's wrong...

- When i ignore you. Give me your attention...

- When you see me starting to cry. Hold me and tell me that everything's gonna be alright...

- When i say its cold, Hug me tight...

- When i tickle you. Tickle me back...

- When i stare at you. I want a kiss...

- And.........When im about to give up. Say you woun't let me go........


lot of love
mass|apet


Sabtu, 15 Oktober 2011

kehidupan

" AKU NAK CUBA BELAJAR HIDUP TANPA DIRI DIA "

tanpa dia x bermakna hidup aku punah
tanpa dia x bermakna hidup aku kosong
tanpa dia x bermakna hidup aku sengsara
&
tanpa dia x bermakna hidup aku lemah

aku akan BUKTIKAN BAHAWA.....

tanpa dia aku boleh hidup berdikari sendiri
tanpa dia aku boleh hidup dengan gembira
tanpa dia aku boleh hidup bahagia
&
tanpa dia aku boleh hidup lebih tabah dan kuat

ketabahan lah yang menjadi kekuatan dalam diri aku untuk aku meneruskan langkah kehidupan ini........

akan aku buktikan bahawa tanpa dia aku boleh segala2nya kerana aku tau ada yang lebih menyayangi aku lebih dari d menyayangi aku iaitu ALLAH S.W.T......


lot of love
mass|apet


Isnin, 1 Ogos 2011

en.tunang masok wad

salam.........

erm...aku nak story lagi ni...ingat lagi x entry yang lepas aku ade story about en.tunang masok spital....???

ha....mase petang 2 aku kan dari opis teros jerk pergi tangkak....2 pon semata-mata untuk pasti kan yang dia betol2 dah ok....waktu 2 aku pegi dengan member aku shuhada (aku panggil d "ada" jerk).....ermmmmmsampai tangkak aku hantar ada kat uma tunang d.....pas hantar 2 aku g teros kat uma apet jumpa apet....waktu 2 apet dah tunggu aku....

bila dah sampai uma d...d soh adik d kuar tok panggil aku masok dalam....aku masok tgk d dah terbaring dah.....d bg tau yang d demam....aku rase badan d panas.....aku tanye d dah makan ubat lom???d jawab dah.....erm....aku pas da rase d demam....kebetulan plak d ade cakap mase kuar spital pagi jumaat 2 doctor ade ckp kalo makin sakin atau demam datang semula spital.....aku teros r ajak d g spital......d xde bantah apa2....

sampai spital dalam pukul 8.15 malam...taros g kat emergency 2....atendent kat situ mintak i/c d tok cek record yang pagi tadi d datang.....setengah jam cari baru jumpa record d......jenuh aku tunggu,,,,pas 2 baru lah jumpa dengan doktor.....mase tengah jumpa doktor mak dia datang,,,,,adik d amin yang bawak mak d n mamat......teros g tempat aku n apet,,,,xlame pas 2 atendent 2 soh d masok kat 1 bilik ni (bilik pesakit) nak wat ujian saringan.....

ada lah 1jam jugak d kat dalam bilik 2.....aku nekad ckp dengan atendant 2 nak mintak masok nak g tgk d......(pasal aku tgk ramai org kuar masok kat bilik 2....)...atendent 2 bagi masok tapi sorang-sorang...xboleh reramai masok.....so aku bg mak d masok dulu.....pas mak d masok baru r aku masok.....

aku teman d kat dalam bilik 2 dalam setengah jam lah sampai mak d nak balik dulu.....(penat tunggu kot lame sangat....),,,waktu 2 nurse kat bilik 2 dah masokkan d drip da 1 botol......jam da pukul 10.30 malam.....baru d boleh masok wad....aku folow d masok kat ambulans (kat hospital sane nak g masok wad pesakit dikenekan menaiki ambulans untuk sampai ke wad (agak pelik bagi aku,,,,,)),,,hehehehe....

wad dengan tempat emergency 2 xde lah jauh sangat.....sampai jerk kat wad nurse kat sane tunjukkan katil d....so d teros baring....xtahan sakit d cakap.....aku pon tolong lah d......pas 2 nurse ade bagi baju suruh d tukar...mulanya d xnak pasal susah d cakap sebab tangan d ade jarum drip...........aku pakse gak d tukar baju 2......so d dengar gak cakap aku......aku bukak kan baju d...pelan2 n gantikan dengan baju pesakit.....pas dah tukar baju d baring balik......

erm pas 2 aku balik jap g amik member aku 2 kat uma tunang d...pas 2 baru aku g uma apet balik...bg tau kat mak d yang apet kene tahan wad....so aku mintak mak d sediakan baju....pas 2 aku hantar kat hospital semula sebelom aku balik muar....mase hantar baju 2 aku baru jerk sampai kat wad...mak ayah d pon sampai....(mak ayah mane yang x sayang anak kan)...hehehehe.....pas hantar baju aku teros balik muar.....abah d pesan kat aku drive ati-ati....=)..

aku sampai uma dalam pukul 1.00 pagi....

esok nya sabtu plak.....aku mintak emergency leave....nasib baik dapat....so aku gerak dari rumah aku pukul 9.30 pagi.....aku bawak member aku yang malam 2...pasal d nak mintak tolong aku hantar kan d kat uma tunang d.....aku bawakkan ajerk lah....lagi pun sekali jalan....apa salahnya kan...hehehe...=)....pas hantar kawan aku 2 aku teros g uma d...waktu 2 mak d xde g paso....beli lauk.....yang ade adik d zurai...pas 2 x lame 2 mak d sampai.....sebelom pegi jumpa apet mak d sempat makan tapi lauk 2 bukan untuk apet....pasal apet xboleh makan pedas...

tepat pukol 12 tengah hari aku n mak d berdua jerk teros pegi spital....mak d sempat bawak kan air panas,,,pinggan,,sudu,,cawan n tuala untuk d mandi....hehehe....pas 2 apet soh aku kuar beli surat khabar....mak d nak ikot aku.....aku bawak mak d g 7E....kat 7E aku belikan d surat khabar,roti n air....cian plak kat d takut d lapar....

pas 2 aku balik spital balik,,,,,tgk member2 d datang....abah d pon ade gak...=).....xlame pas 2 dah pukul 2 lepas waktu melawat semua nya balik termasok mak abah d.....tinggal aku sowg jerk jage d.....=).....aku jage d sampai aku tertidor...(agaknya apet tgk jerk aku tertidor kat tepi katil d 2 kan..huhuhuhu...).....aku jage d mase hari sabtu 2 sampai malam pukul 10.30 baru aku gerak balik uma.......apet risau kan aku pasal d tgk aku letih sangat2......pas 2 d tau aku x makan 1 hari 2 sebab jage d......sedey sei dengar,,,,,huhuhuhuhuh......

sampai uma aku teros jerk mandi-mandi n tido.....kepenatan sangat......

arini (ahad)

aku gerak g tgk d lambat cikit.....aku terasa letih....aku gerak tengah hari....aku bawak member baik aku (ekin).....mase 2 g makan dulu n singgah Giant untuk belikan buah tangan untuk apet......aku n ekin belikan d chocolate,,biskot crunch oat 2,,,dgn air pulpy orange....hurm...pas dari Giant teros gerak ke spital........kat spital tadi aku tgk d da semakin sihat lah....ceria jerk d tadi......

aku sempai amik gambar g sepanjang d sakit dari awal d masok wad 2...jommmmm layan.....

jumaat malam sabtu kat wad kecemasan (masok drip)
1st day masok wad 2 (d mengantok lepas kene masok ubat)..jumaat malam sabtu
sabtu siang tgh nak tido

santai sambil tgk tv (cuma tv3 jerk siarannya)..hehehe

mohd hafiz katil no.6 wad2

30/07/2011

tengah betolkan plaster kat drip....

pas mandi....drip lupa nak tutup dah keluar darah n drip x jalan sebab darah dah beku

hari ahad hari ke-2 masok wad......semakin ceria n sehat

mohd hafiz bin abdullah..name kat katil

aku n apet kat wad

huhuhu.......sekian sahaja gambar-gambar d yang boleh ditonton.....=).......siang tadi (ahad) aku pegi sane d semakin ceria,,,,,n x berapa sakit d ckap....

cian d sambut puasa tahun 2011 kat wad2 hospital tangkak...hehehehehe....=)........d bagi tau aku yang ade staff nurse kat wad 2 tanya pasal aku....nurse 2 tanya aku ni staff nurse gak kew????ehemmm ehemmmm untung lah kalo aku staff nurse.....huhuhuhu...apet cuma jawab bukan staff nurse tapi dia ade keje kat klinik....huhuhuhuhuhu.....

erm k lah...untuk en.tunang lepas ni jage kecihatan okey.....jangan xjage plak......pedas2 jangan makan sangat..kalo boleh elakkan....=).......

b doakan yang terbaik buat abang.....b sayang abang......

izinkan b jage abang selama mana abang sakit.......

b nak jadi partner abang susah n senang.....=)...

erm k lah..nak tido dah nanti nak sahor......



SELAMAT BERPUASA......

lot of love
masspet

Rabu, 27 Julai 2011

setiap wanita itu CANTIK

Allah s.w.t berfirman :

"Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menompang dunia; namun, harus cukup lembut untuk memberi kenyamanan."

"Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya."

"Aku memberikannya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh."

"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap tidak menyakiti hatinya."

"Aku memberikannya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya."

"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahawa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu."

"Aku memberinya air mata untuk dititiskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bilapun ia perlukan."

"Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya. Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya, tempat di mana CINTA itu ada."

lot of love
mass|apet

Jumaat, 17 Jun 2011

cinta

cinta..
mengenalkan aku erti menerima
mengenalkan aku erti perhubungan

cinta..
mengenalkan aku dengan perasaan
mengenalkan aku dengan kasih sayang
mengenalkan aku dengan kerinduan

cinta..
mengenalkan aku dengan kesabaran
mengenalkan aku dengan keikhlasan
mengenalkan aku dengan kejujuran

cinta..
mengenalkan aku dengan kehormatan
mengenalkan aku dengan kebahagiaan
mengenalkan aku dengan keyakinan

cinta juga telah menemukan aku dengan insan yang paling aku sayang
cinta juga telah mengajar aku segala-galanya

"TERIMA KASIH CINTA"


:: mass ::


harapan



Ya Allah tetapkan lah hati kami untuk saling m'cintai, biarkan kami saling sayang menyayangi di dunia dan di akhirat.. Ya Allah bawa lah kami ke Syurga mu agar kami dapat meneruskan cinta ini bersama selama2 nya...
AMIN......

Selasa, 26 April 2011

kebuhsanan ~~

di saat ini aku tersangat kebuhsanan...
tiada idea...
tiada ayat...
tiada kata-kata...

mana semua pergi?????
goshhh.....kenapa time mcm ni dia datang?????

kebuhsanan melanda.....

apa dia?????

KEBUHSANAN MELANDA........................

owh,,,,,,,,,,,,,

kebuhsanan............

pergilah kau jauhhhhhhhhhhhhhhhhhhh


Selasa, 12 April 2011

aku arini....

-aku arini sangat-sangat penat...

-aku arini macam xde mood...

-aku arini terasa blurr...

:: kenapa ek????ciannye aku....huhu.. ::


Rabu, 9 Mac 2011

setelah diteliti....

setelah diteliti bahawa

aku x suka kan kau..
tapi,,,
tak bermaksud aku x cintakan kau..
aku benci kan kau..
tapi,,
tak bermaksud aku x rindukan kau..
aku x sayang kan kau..
tapi,,
tak bermaksud aku x kasihkan kau

tapi cume satu jerk yang aku nak kau tau...

bahawa

aku teramat sayang,cinta n kasih kan kau --->> apet

kan best kalau....

erm,,,,,

kan best kalau.........

1. kite selalu ceria seceria burung disinar pagi..
2. kite selalu teringat kan dia bila bangun dari tidur..
3. kite selalu impikan yang terbaik untuk hubungan kite..
4. kite sentiase ingat mengingati antara satu sama lain..
5. kite selalu berkongsi cerita..
6. kite selalu bertolak ansur..
7. kite sentiase puji owg yang kite sayang..
8. kite sama-sama gembira..
9. kite xde masalah yang rumit..
10. kite punya hubungan kekal selama-lamanya..
11. kite dapat harungi susah dan senang bersama..
12. kite hidup bahagia..
13. kite ade 1 impian n matlamat yang sama..

dan....

kan best kalau semua yang diatas ade pada kita.....syukur alhamdulillah....

tapi....

segala dugaan yang ade semuanya datang dari Allah...

YA ALLAH..KAU PERMUDAHKAN LAH PERJALANAN HUBUNGAN ANTARA AKU DAN DIA...ENGKAU YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG,,ENGKAU LAH JUGA YANG MAHA MENDENGAR DAN MAHA MENGETAHUI SEGALA-GALANYA...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Label

Our Stories (66) Segmen (64) Giveaway (63) Aku (38) Kesayangan (35) Soulmate (35) Miscellaneous (28) family (28) Jerit (24) Kelahiran (21) anugerah terindah (21) Diari Mengandung (20) Pregnancy Journal (20) Malaika Dhia Damia (18) Office (18) klinik (12) Hasil Giveaway & Segmen (11) Hospital (11) Lirik (11) Sahabat (11) kesihatan (9) Nuffnang (7) Raya (7) Kenangan Nostalgia (6) Birthday (5) HangOut (5) Kehidupan (5) My Recipe (5) Tips (5) Event (4) Ramadhan (4) Rapuh (4) Relax (4) Traitor (4) Anniversary (3) Bonus (3) Entrepreneurs (3) MH370 (3) Quotes (3) Resign (3) Wedding (3) vacation (3) Anak Syurga (2) Ayah (2) Counting Days (2) Eexercise Fitness Challenge (2) End 2012 (2) Fiesta Gema Santai (2) Full Moon Mega Sale (2) Gift (2) InstaBazar (2) Jalan-jalan Cari Makan (2) Keep Calm (2) Kerana Terpaksa Aku Relakan (2) Kerja (2) Khasiat (2) Liebster Award (2) Night Fest JB (2) Senarai Peserta Segmen & Giveaway (2) gugur (2) miscarriage (2) rezeki (2) Aidijuma (1) Bandung (1) Bukit Gambang Resort City (1) Curang (1) Desaru (1) E-Day (1) EOS & BBW Gel (1) Hamba (1) Hobi (1) Hotel Avillion Legacy Melaka (1) Ibu (1) Interview (1) Istanbul Aku Datang (1) Nuzul Al-Quran (1) Offer (1) PLUS HIGHWAY (1) Penjelasan Isu Maksud Nama DAMIA (1) Pu3 Outlet (1) Rumah Pr1ma (1) STALKER (1) Saudara (1) Seni Lukisan (1) Stress (1) Sukan Lebuhraya Wilayah Selatan (1) SupportGaza (1) Susu Segar Legend (1) Syafiq (1) Umrah (1) Unik (1) Wedding Shoes (1) baby bullet (1) food processor (1) hunting (1) kembar (1) magic baby bullet (1) redha (1)