Selasa, 25 Februari 2014

Resepi Spaghetti

Ok aku nak shared dengan korang-korang Resepi Spaghetti yang aku buat khas untuk hubby last week... Hihihi... Actually resepi tu dari kawan satu office dengan aku..... Hari tu dia bawak spaghetti kat office.... Aku rase sedap.... So aku mintak dia resepi tu...... So lets shared :-

Bahan-bahan yang perlu ada :-
  • 3 biji bawang besar (ikot lah size bawang yang korang pakai ye) 
  • 4 biji bawang putih 
  • 20 batang cili padi (ikot lah pada korang nak pedas or kurang pedas)
  • 1 botol Sos Prego (aku guna sos prego mushroom yang label hijau)
  • 1 bungkus Spaghetti (aku guna yang jenama San-Remo yang halus)
  • 1 tin cendawan butang 
  • 400g daging kisar
  • Sedikit serbuk lada hitam
  • Sedikit garam
  • Sedikit gula
  • 1 cawan air kosong

Isnin, 24 Februari 2014

Hubby turun JB

Last week aku tak balik kampung... Sebab turn hubby yang turun JB that week..... Hubby dapat datang on Jumaat petang sebab dia kerja.... After kerja dia terus naik bas ke JB.....

So,,Sementara tunggu hubby sampai,, aku duduk sorang-sorang dalam bilik memikir apa yang aku nak masak untuk hubby kali ni.... So teringat tetibe yang hubby suka sangat makan spaghetti.... So,,,siang tu after sembahyang Jumaat aku ajak housemate aku yang kebetulan cuti keluar pergi lunch dan cari bahan-bahan nak memasak.... So kami pergi Galeria Kota Raya.... 1st sampai kami isi perut dulu yang dah mula berkeroncong..... After that baru pergi masuk kat Kapitan Mart yang memang ada kat Galeria tu..... So bermula lah episod mencari bahan masakan.... Nasib baik semua bahan-bahan ada kat situ..... Mula ingat nak pergi kat Cool Storage je.... Tapi tak apa lah..... Kat Kapitan tu dah lengkap... =)

Ahad, 23 Februari 2014

PR1MA

PR1MA
Wahahahahaha dapat satu message dari adik aku...... Dia suruh daftar PR1MA ni DISINI......... Balik daripada lunch heboh rupanya kat opis aku pasal PR1MA ni...... So apa lagi kan masing-masing sibuk lah masuk laman web PR1MA 2 nak register...... Tapi slow sangat web nya.... Haiiyaaaaaaa......... Tapi gigihkan juga untuk apply...... Cuba nasib orang cakap.... Kalau ada rezeki alhamdulillah..... =) Sama ada korang dah ada rumah ke masih belum ada rumah lagi ke.... Tak cukup syarat kelayakan ke juz apply jerk....... Kemungkinan orang melayu akan diutamakan =) Lagipun aku dengar permohonan dari orang melayu tak ramai.... So, pada siapa-siapa yang belum lagi daftar tu sila-sila dan sudi-sudikan lah mendaftar ye.... Terutama bagi orang-orang melayu kat luar sana..... So pada orang-orang melayu macam aku ni jom cepat-cepat lah daftar ye....... Bismillah....... Kalau ada rezeki aku dan hubby untuk dapat yang ini alhamdulillah...... Aku syukur...... =)

it's me
mass-naim

Go-Go Giveaway



Mahu giveaway mudah-mudah tapi nak hadiah standard ? jom join segmen nih !

*Follow A Gentleman To Be & Mr Arrogant sahaja . 

*Copy & paste code di sana , habis kerja !

Shafiq mencari 2 Top Referrals dan 1 Pemenang Random

Tamat 27-02-14




it's me
mass-naim

GiveAway by Henrietta Jose

Join Sini

What Genre Of Book That You Love To Read...??

it's me
mass-naim

Segmen : Saya Nak Tudung Syria Superb

Assalamualaikum,,,,

Wah tengah hari ni nak join segmen lagi.... Terjumpa 1 segmen ni kat SINI..... Yang berlangsung selama 3 hari jerk bermula 22 February - 24 February 2014.... So rase2 sempat lagi nak join ni... Ihihihihi,,,, Lalalalalala (^_^) 25 Febryary pulak akan diumumkan pemenang-pemenang nya.... =)

Jom join sebelum terlambat....... =)

!Assalamualaikum!




Khamis, 20 Februari 2014

Segmen : Mencari Kawan by El-Arifah

click untuk join =)
Jom kawan-kawan ramai-ramai join segmen ni by el-arifah ..... =) Tujuan segmen ni dibuat untuk meramaikan kenalan dalam alam maya ni...... So jommmm apa tunggu lagi..... Mari lah beramai-ramai meriakan segmen ni... Tak rugi apa-apa pun.... Chill jerkkkkkkk (^_o)

Syarat-syarat penyertaan sangat simple :-

1. Buat Entry Bertajuk " Segmen Mencari Kawan by El-Arifah "
2. Copy and paste semula gambar banner diatas dan linkkan banner ke entry ini......
3. Follow blog ini dulu ye =)
4. Tinggalkan link entry anda ke ruang komen

Ok daaaaaaaaaaa..... Selamat bersegmen semua =) 

it's me
mass-naim

Rabu, 19 Februari 2014

inai dijari

After 2 Month
Wahhhhhhhhhh inai dijari dah mula menipis......... Makin lama makin hilang...... Sedih pulak..... (-_-") Dulu kemain lagi taknak pkai inai masa wedding....... Alasan tak nak nampak tangan kotor.... Huhuhu.... Sekarang after two month dah nak hilang macam terasa pulak sayang pada inai tu...... Ishhhh...... Hari-hari mesti tengok dan belek-belek jari........ Apa-apa jerk lah aku ni....... Tapi siyes rasa sedih bila tengok inai makin nipis...... Kenangan masa wedding tu..... After this nak pkai balik inai memang tak lah kan sebab memang tak suka pkai inai..... Tapi hati tetap sayang inai yang ini........ Huarghhhhhhhhhhhhhh dalam delima..... Terpaksa juga merelakan inai tu nipis dari hari ke hari..... Huhuhuhu (-_-") !!!!!!

it's me
mass-naim

Selasa, 18 Februari 2014

Keunikan


Setiap manusia ada keunikan tersendiri...... Begitu jugak aku..... Kawan-kawan aku selalu cakap aku minah BLURRRR....... Ye kot...... Maybe itu salah satu keunikan yang ada pada diri aku..... BLURRRR BLURRRR dan BLURRRR............ Berbeza dengan orang sekeliling aku......... Ada masa diorang geram dengan aku (dulu lah masa mula-mula kenal aku)....... Tapi lama kelamaan dah biasa dengan BLURRRR aku tu..... Ihikhikhikhik......... (^___________^) Keunikan seseorang tu kadang kadang buat kita geram kadang-kadang buat kita rasa kelakar.... Kadang-kadang buat kita rasa pelik........... Tapi keunikan dengan rasa geram,,kelakar,,pelik itu la yang kawan-kawan kita akan rasa rindu dengan kita bila kita tiada.......Percaya tak??????? =) BLURRRR hihihi =) Peace!!!!!

it's me
mass-naim

Isnin, 17 Februari 2014

Baik Buruk itu juga HambaNya


Aku tertarik dengan ayat-ayat diatas...... Punya maksud yang tersendiri..... Kita semua manusia..... Semua ada kisah silam kisah pahit untuk ditelan...... Tak semestinya yang jahat akan jahat selamanya dan tak semestinya yang baik akan selama-lamanya baik dimata manusia...... Setiap manusia akan diuji dengan pelbagai ujian dari Nya yang Maha Esa........ Pokok pangkal hati...... Kalau tergelincir hati tu sesat lah ia....... Kalau hati kata nak berubah kepada kebaikan..... Kebaikan lah yang dia dapat...... In sya Allah..... Kita semua diberi kan banyak peluang untuk menjadi yang lebih baik....... Jangan sebab kisah silam seseorang itu menjadi penghalang mereka untuk membuat kebaikan dan balik ke pangkal jalan..... Pintu taubat sentiasa ada untuk sesiapa sahaja..... Allah sentiasa menerima taubat hamba-hambaNya......Tak semestinya jahat dan ada sejarah silam tak ada satu pun kebaikan yang dia buat kan..???? So jangan cepat menghakimi seseorang...... Belum tentu kita ni baik selama-lamanya dimata Allah........ Hanya Allah sahaja yang tahu apa yang ada dalam hati setiap hambaNya..... Jadi,,, Janganlah cepat menjatuhkan hukuman pada seseorang kerana kisah silamnya..... Yang dipandang bukan lah kisah silamnya atau kejahatannya tetapi pandang lah siapa dirinya di masa sekarang  =)

**Peringatan untuk diri sendiri juga..... =)

it's me
mass-naim


Segmen & Giveaway by Ikhwan Yusuff

Selamat pagi....... =) Semoga hari ni hari yang indah buat aku dan anda-anda semua (^____^) Chill !!!!!!!

Ok pagi-pagi lagi dah bukak PC kat office sementara tak ada kerja kan... So usha lah blog kawan-kawan...... So jumpa 1 segmen ni nampak menarik sangat 2 in 1 dalam satu masa Segmen & Giveaway by Ikhwan Yusuff =) Classssss gituuuuuuu........ Segmen ni menarik dan simple jerk...... =) Tarikh segmen ni dari 13 February 2014 - 1 March 2014.............. =) Mari join sambil-sambil kenal mengenali (^_^) !!! Peace !!!!!!!!


My Favourite Quote 



Selamat bersegmen semua ...................... ('',)

it's me
mass-naim

Ahad, 16 Februari 2014

GA : First Giveaway in 2014 by Luhan'sWife

Ok aku join yang ini jugak...... Seperti yang aku cakap pada entry yang sebelom ni.... Hari ni kerja aku hanya hadap PC dan blogwalking dan join GA yang dianjurkan oleh rakan-rakan blog yang lain.... So ini hasilnya yang aku jumpa =) Hope luck lah ye.... Bismillah =)


click banner untuk join

First Giveaway in 2014 yang dianjurkan oleh Miaae Dorra yang menawarkan hadiah hadiah menarik menanti anda. Pemilihan pemenang berdasarkan Top referral dan Random.org. Jadi, mari ramai ramai memeriahkan First Giveaway in 2014 ini.

Ok daaaaaaaaaaaaaaaaaa....... Pada sahabat-sahabat yang nak join masih belum terlambat lagi.... Sila lah join ye dan support member kita ni...... Yeeeehaaaaaaaa !!!!!!!!!! Trararararararara (^____^)

it's me
mass-naim


GA : First Giveaway By Izni Sofia




Hari ni duduk depan PC kat opis kerjanya hanya blogwalking dan follow blog kawan-kawan.... =) Maklum lah kerja pada hari Ahad (untuk negeri Johor je) So pegi kerja macam tak ada makna langsung..... Masing-masing wat hal sendiri-sendiri... Sama jugak dengan aku.... So hasil blogwalking aku terjumpa G.A ni FIRST GIVEAWAY by IZNI SOFIA ... Nampak menarik G.A yang dibuat.... So aku pun nak join lah kan.... Mencuba nasib orang cakap.... Hadiah nya menarik sangat dan mahal-mahal..... =) So apa salah mencuba luck kat G.A ni ye tak..... Ihihihihi =)

Senarai hadiah nya :-

* Samsung S4 (boleh pilih warna) - 1 Pemenang
* Jam Touch Screen (hitam) - 1 Pemenang
* Topup RM10 - 1 Pemenang 

PERHATIAN tarikh tamat G.A ni pada 28 February 2014

Ayuhhhh kawan-kawan apa tunggu lagi.... Rebut peluang ni selagi masih ada waktu....... Daaaaaaaaaaaaaa...... Hope ada luck aku nanti untuk slot ni.... Ameeennnnn =)

>>>> Pemenang akan dipilih secara RANDOM ok......

it's me
mass-naim

Khamis, 13 Februari 2014

GA : Giveaway 5K Dunia sebenar Shida

Salam,,,,,,

Hari ni tak tau lah kenapa hati tergerak nak join segmen..... Hari ni nak join GA ni Giveaway 5K Dunia sebenar Shida by SHIDA..... Masih belum terlambat lagi nak join GA ni memandangkan hari ini baru 13 Februari 2014... Sempat lagi sebelum tarikh tutup segmen ni 18 Februari 2014 minggu depan..... Saja try join GA ni selain daripada nak berkenal-kenalan kan..... Mana lah tau dalam sibuk-sibuk nak kenal-kenal tetiba nasib ada LUCK pulak kan....... Alhamdulillah...... Hadiahnya pun menarik..... Hikhik...... =)

Assalammualaikum, peace upon you.
http://www.duniashida.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
Dijemput semua memeriahkan lagi Giveaway 5K Dunia sebenar Shida (klik banner untuk join) dengan hadiah yang cukup banyak dan lumayan serta syarat sangat mudah. Terima kasih juga kepada para Penaja yang sudi menaja untuk giveaway kali ini dan mereka adalah :
Kategori Blogger : 
Kategori Onlineshop :

Segmen : Ramaikan Follower, Raikan Ukhuwah

Salam,,,,

Tadi saja tangan ni gatal search kat fb pasal club bloger.... Search punya search jumpa lah 1 club bloger ni "BLOGGER MALAYA (Komuniti Bloger Malaysia)" scroll punya scroll terjumpa pulak satu segmen ni yang dianjurkan oleh Abak ,,,, So tanpa fikir panjang terus jerk join..... Aku nak join ni bukan apa.... Saja nak meramaikan lagi follower dalam blog aku nih.... Boley kenal-kenal blogger2 lain kan.... Maklum lah baru2 lagi dalam dunia blogger nih..... So,,,,, Pada yang lain-lain blogger jom tunggu apa lagi jomm lah join segmen ni...... Hikhikhik =) In sya Allah akan ada hadiah dan review untuk Blog yang terpilih..... Mana tau anda salah seorang yang bertuah kan...... Peace !!!!!

KLIK BANNER NI UNTUK JOIN


1. Follow http://lorong-cinta.blogspot.com/
2. Buat Entri Segmen : Ramaikan Follower, Raikan Ukhuwah...
3. Copy URL dan paste dalam ruangan komen
4. Bermula dari 7 Januari 2014 dan berakhir 28 Februari 2014

Senang jerk kan..... =)

it's me
mass-naim

Rabu, 12 Februari 2014

Rapuh Dalam Langkah


Meski ku rapuh dalam langkah
Kadang tak setia kepadaMu
Namun cinta dalam jiwa
Hanyalah padaMu
Maafkan lah bila hati
Tak sempurna mencintaiMu
Dalam dada ku harap hanya
DiriMu yang bertakhta
Ya Allah adakala aku sebagai hambaMu lalai melunaskan tanggungjawab aku terhadapNya...... Alpa dengan duniawi..... Hati terkadang terumbang ambing tanpa arah tanpa tujuan....... Adakala tersasar dari jalanNya..... Setiap sujud aku sentiasa berdoa agar diri ini diberikan petunjuk dan hidayah dariNya agar hati aku kuat untuk sentiasa mengingatkanNya..... Agar aku dipandu ke arah jalan yang diredhai olehNya...... Setiap manusia ada kekhilafannya yang tersendiri..... Sama jugak dengan aku.....

Setiap manusia masih diberikan ruang dan waktu olehNya untuk berubah kepada yang lebih baik..... Sama jugak dengan aku...... Dalam usaha untuk berubah menjadi yang lebih baik..... Dalam usaha untuk lebih dekat denganNya Maha Pencipta...... Lupakan segala kisah kenakalan aku..... Itu semua masa lampau dan masa silam aku...... Sekarang aku cuba memulakan kehidupan baru setelah bergelar isteri kepada hubby..... Bina hidup baru bersamanya..... In sya Allah i will..... Aku nak jadi seorang isteri yang taat kepada hubby... Aku nak jadi seorang ibu yang baik kepada anak-anak aku suatu hari nanti (andai kami dikurniakan zuriat) in sya Allah dengan izinNya.......

its me
mass-naim

Selasa, 11 Februari 2014

Air Papan - Telok Godek Mersing

Waahhhhhhhhhhhhhhhhh sangat best ok........ Lama dah tak jejakkan kaki kat Mersing terutama sekali kat pantai-pantai yang wujud kat Mersing tu..... Last week masa tahun baru cina aku plan pergi bercuti tenang kan diri tenang kan hati tenang kan fikiran lari jauh dari hiruk pikuk bandar Johor pergi ke Air Papan Mersing..... Best ok..... Tak tipu...... Aku pergi dengan hubby....... Dan mungkin jadi honeymoon kami yang sederhana perbelanjaan nya....... =) Menjimat kan cost untuk honeymoon kami yang betul-betul punya cuti panjang after this...... Yeeeehaaaaaa (^__^) !!!!!

berehat sebentar bersama rokok....hikhik
dia memang kene hisap rokok kat luar kereta ok....
Aku gerak dari JB dalam pukul 10 pagi dan sampai sana dalam pukul 12 tgh hari terus pergi tengok bilik.... Sampai-sampai sana makkkk aihhhhhhh punya lah ramai orang berkelah time tu........ Aku dah teruja dah tengok pantai tu dengan ombak nya lagi Ya Allah....... Kaki aku ni dah nak berlari terjun dalam laut tu.... Tapi time tu tengah hari matahari panas terik tinggi melangit...... Belom boley nak mandi lagi aku masa tu..... Aisssshhhhh sabar wahai hati...... Hubby pulak sibuk usha-usha pemandangan kat sana..... Dia cakap best..... Hihihi...... After that aku terus pergi jumpa tokey chalet dan pay baki duit bilik.... And kami akan check-in pukul 2 petang nanti.... Chalet yang kami pilih is Telok Godek Beach Resort...... Resort yang last kami dapat booking time tu..... Lepas pay kami turun semula ke bandar Mersing cari makan.... Aku nampak marrybrown..... Hubby tye nak makan marrybrown ke??? Dan aku jawab yess.... Hubby terus stop n park betul-betul depan marrybrown tu..... After makan kami belanja apa yang patut untuk kami dalam bilik nanti.... Hubby ni suka makan.... So haruslah cari makanan ringan untuk dia santai-santai kat depan bilik sambil menghirup udara pantai kan... Hikhikhik...... =) After that terus balik resort semula and terus dapat kunci bilik.... Wahhhhhh lega dapat rehat-rehat kan badan sementara tunggu petang nak terjun laut..... Wehehehehehe (^___^) Sempat aku tidur....... =) Dalam pukul 5 petang kami turun ke pantai sama-sama lepak-lepak main pasir n baru terjun laut....... Best...... Tapi masa tu ombak kuat sebab sebelah pantai timur ni angin tengah kuat...... Tapi syokkkkkkkkkkkk.... Walaupun ombak kuat aku nak jugak basahkan badan berendam dalam laut tu..... Hikhikhik....... =)


Khamis, 6 Februari 2014

Faktor Untuk Mendapatkan Anak Kembar


Setiap manusia yang sudah berkahwin mesti mengangankan dan menginginkan zuriat mereka sendiri... Sama jugak dengan aku.... Selalu aku doa agar aku dikurniakan sepasang zuriat kembar.... In sya Allah,, ini semua kerja Tuhan..... Dia yang menentukan segalanya.... Kita sebagai manusia hanya mampu berdoa je selagi mampu..... Lagi pulak hubby aku sendiri kembar..... Mana tau kan rezeki berpihak pada kami kan kalau genetik kembar pada hubby ni kuat kan......... =) Dulu mase belajar aku selalu harapkan dapat berkawan dengan pasangan kembar tak kira lah lelaki or perempuan.... Sampai satu masa aku pasang impian agar aku diketemukan jodoh dengan kembar jugak... One day aku dapat berkenalan dengan kembar (hubby)... Aku ingat mase tu hubby main-main kan aku yang dia ni kembar..... Sekali betul rupanya......Huhuhuhu...... Suka tak terkata masa tu.... Kawan dengan hubby lama dah... Tak taupun dan xjangka pun yang hubby ni lah jodoh aku sekarang in sya Allah till Jannah lah kan........ Sampai one day dia nak masuk minang.... And last kahwin.... Syukur pada Allah sebab apa yang aku impikan selama ni tertunai..... And now tengah pasang impian niat nak zuriat kembar pulak..... Hihihihi.... Haruslahkan kene usaha lebih dan yang paling penting is haruslah kene selalu berdoa semoga dimakbulkan niat tu.... Hihihihi.... Ok jommmmmm tengok Faktor Faktor Bagaimana Nak Dapatkan Anak Kembar..... Peace !!!!!!!!!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Label

Our Stories (66) Segmen (64) Giveaway (63) Aku (38) Kesayangan (35) Soulmate (35) Miscellaneous (28) family (28) Jerit (24) Kelahiran (21) anugerah terindah (21) Diari Mengandung (20) Pregnancy Journal (20) Malaika Dhia Damia (18) Office (18) klinik (12) Hasil Giveaway & Segmen (11) Hospital (11) Lirik (11) Sahabat (11) kesihatan (9) Nuffnang (7) Raya (7) Kenangan Nostalgia (6) Birthday (5) HangOut (5) Kehidupan (5) My Recipe (5) Tips (5) Event (4) Ramadhan (4) Rapuh (4) Relax (4) Traitor (4) Anniversary (3) Bonus (3) Entrepreneurs (3) MH370 (3) Quotes (3) Resign (3) Wedding (3) vacation (3) Anak Syurga (2) Ayah (2) Counting Days (2) Eexercise Fitness Challenge (2) End 2012 (2) Fiesta Gema Santai (2) Full Moon Mega Sale (2) Gift (2) InstaBazar (2) Jalan-jalan Cari Makan (2) Keep Calm (2) Kerana Terpaksa Aku Relakan (2) Kerja (2) Khasiat (2) Liebster Award (2) Night Fest JB (2) Senarai Peserta Segmen & Giveaway (2) gugur (2) miscarriage (2) rezeki (2) Aidijuma (1) Bandung (1) Bukit Gambang Resort City (1) Curang (1) Desaru (1) E-Day (1) EOS & BBW Gel (1) Hamba (1) Hobi (1) Hotel Avillion Legacy Melaka (1) Ibu (1) Interview (1) Istanbul Aku Datang (1) Nuzul Al-Quran (1) Offer (1) PLUS HIGHWAY (1) Penjelasan Isu Maksud Nama DAMIA (1) Pu3 Outlet (1) Rumah Pr1ma (1) STALKER (1) Saudara (1) Seni Lukisan (1) Stress (1) Sukan Lebuhraya Wilayah Selatan (1) SupportGaza (1) Susu Segar Legend (1) Syafiq (1) Umrah (1) Unik (1) Wedding Shoes (1) baby bullet (1) food processor (1) hunting (1) kembar (1) magic baby bullet (1) redha (1)