Rabu, 21 November 2012

riki-riki =)

Haluuuuuu.......
Aduhai tengah-tengah buhsan tambah lagi hujan kat luar tengah lebat nih...apa yang best nak buat ek?????ermmmmmmmm..........fikir-fikir cepat......
Ha....ada idea......baik punya.....memandangkan tarik perkahwinan aku bermula 6 / 7 bulan dari sekarang....aku nak try riki-riki koleksi busana pengantin lah...boley dapat ilham sikit-sikit kan...hurmmmmmmmmmm........jom layan gambar-gambar baju pengantin yang aku dah review....nampak cantik-cantik...hhuhuhu.... (^______^)

warna biru ni cantik...design pon boley tahan.... =)

baju yang ni kalau aku wat utk nikah pon ok gak kan design d..simple but nice..


yang ni pon ok gak design d...

yang ni paling aku berkenan....sangat nice.....warna pon cantik.....


Kredit 2 De Casa Impiana Johor Bahru sebab koleksi baju-baju kat butik d sangat cantik n memuaskan mata aku yang memandang......wahhhhhhh hope aku dapat r pakai baju yang aku idam-idam kan 2..........
Owhhhhhhhhh dreaming di siang hari di waktu hujan lebat....alangkah indahnya suasana macam nih....
Nota kaki :- hope dapat sama-sama dengan si chenta hearty g survey baju pengantin.....bilakah waktu dan masanya?????erkkkkkk.....tunggu dan lihat jerk.....
Persiapan yang lain-lain aku serahkan pada parents aku....sebab aku jauh so susah bagi aku untuk berbincang dengan parents aku apa yang patut buat apa yang x patut buat....so segala keputusan parents aku berkaitan majlis aku...insyaAllah aku terima dengan ikhlas...yang penting dowg sudi tolong aku.....hihihi
lot of love
mass|apet 

Selasa, 20 November 2012

aku ❦ dia


Untuk kali ke seratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?
Apa kau buta apa kau pura-pura suka
Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu
Dia mungkin bengis seperti singa
Tapi dia nangis tonton cerita Korea
Dia mungkin keras bila bersuara
Tapi dia jelas jujur apa adanya
Aku lagi kenal dia
Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku sambil berkata
Sayang mungkin baran tak kira masa
Tapi sayang tahan kalau yang salah saya
Sayang mungkin saja keras kepala
Tapi sayang manja bila kita berdua
Saya kenal sayang saya
Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata
Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada
Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada
Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja kau saja boleh rasa

Rahsia kita berdua
Pssstttt :- Aku lebih kenal siapa Mr.Apet selain daripada keluarga dia....&....Dia lebih kenal sayang dia (aku) selain daripada keluarga aku......
walau pun dia nampak macam bengis seperti singa...
walau pun dia nampak keras bila bersuara...
tapi dia jelas jujur apa adanya.....
DAN
aku lebih bengis dari sang naga..
suara keras tak berbahasa..
dan aku sengaja tunjuk keras kepala..
TAPI
aku punya manja dia sahaja boleh rasa..
BAHAGIANYA hanya aku dan dia yang boleh rasa...
lot of love
mass|apet

★ Biar Sampai Ke Bintang ☆

Biar mimpi mimpi kita
Jejak sampai ke bintang
Walau harus menggapai awan
Menongkah arus ini
Aku tahu bukan mudah
Tapi mimpi ini harus aku
Tiada gunung yang terlalu tinggi
Tiada laut yang terlalu luas
Tuk mereka memisahkan kita
Dari mimpi-mimpi kita ini
Jangan resah ini takdir
Tuhan mendengarnya
Tuk membawa mimpi-mimpi kita
Biar mimpi sampai ke bintang
Kerna kita semua tahu
Kerana ini impian
Setiap satu dari kita

Tiada gunung yang terlalu tinggi
Tiada laut yang terlalu luas
Tuk mereka memisahkan kita
Dari mimpi-mimpi kita ini
Jangan resah ini takdir
Tuhan mendengarnya
Tuk membawa mimpi-mimpi kita
Menuju ke bintang
Nota kaki :- Semoga impian n mimpi-mimpi kita bersama menjadi kenyataan abang.....amin....(^_______^)
lot of love
mass|apet

Isnin, 12 November 2012

~ hujan rintik-rintik ~

hai korang....
korang-korang aku nak tye cikit nih...korang ingat lagi x dengan lagu zaman kanak-kanak korang dulu pasal hujan rintik-rintik.......???

apa????masih ingat lagi?????
kk kalau masih ingat lagi jom kita nyanyi sesama nak x????

1,2,3...mula!!!!!!!!!

hujan rintik-rintik,
air bergelora,
emak bagi seposen, ayah bagi seposen,
adik pergi sekolah,
cikgu tanya 3 + 3,
adik jawab 6,
cikgu tanda right,
adik pun pulang...horayyyyyyy (^_^).....

k lah sekarang hari kat bumi Johor Bahru nih tengah hujan lebat actually.....so sementara tgh xde keje aku amik kesempatan r meng-update kan blog aku yang xseberapa nih....saje isi-isi mase kosong aku kat opis ni...since bos pon xde kan..welll....ehehehe.....(Boss mintak ampun ye.....)

keadaah hujan lebat di hadapat opis aku..kat jalan depan 2 lah highway aku..hehe (peransan plak)

since tengah hujan lebat nih perut pon terasa keroncong tetibe..padahal dah pelahap nasi ayam penyet dah td 1 pinggan mase lunch time.......

tengah-tengah lapar ni ada akk kat opis nih mcm tau2 jerk kan aku tgh nak mengunyah something...(agaknya d dengar kot bunyi perot aku nyanyikan lagu keroncong...ahahaha) d pon hulurkan kat aku kerepek sukun.....sebenarnya aku ada tye d ari 2 yang aku ngidam buah sukun n nak makan sukun goreng..d ckp kat kg d ada nanti d bawak kan....since d balik kg ri 2 d ckp d tgk buah sukun masih lagi comel2....so kebetulan mak d ada buat kerepek sukun ni....d pon amik bawak balik jb ni dan bg pada aku......hihi....

tak apa lah..xdapat makan buah sukun,dapat makan kerepek d pon jadi lah..yang penting ada rase buah sukun...xde r ngidam sangat kan...ngeeee :D

kerepek sukun pemberian kawan ku telah ku makan dgn staff yang len..tq ye kak


nota kaki :- jauh dari sudut hati ini berasa bersyukur kerana dia sentiasa berada disisi ku walau pon dia jauh dimata ku tetapi dia sentiasa berada dekat di dalam hati ku...i really miss him.....

lot of love
mass|apet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Label

Our Stories (66) Segmen (64) Giveaway (63) Aku (38) Kesayangan (35) Soulmate (35) Miscellaneous (28) family (28) Jerit (24) Kelahiran (21) anugerah terindah (21) Diari Mengandung (20) Pregnancy Journal (20) Malaika Dhia Damia (18) Office (18) klinik (12) Hasil Giveaway & Segmen (11) Hospital (11) Lirik (11) Sahabat (11) kesihatan (9) Nuffnang (7) Raya (7) Kenangan Nostalgia (6) Birthday (5) HangOut (5) Kehidupan (5) My Recipe (5) Tips (5) Event (4) Ramadhan (4) Rapuh (4) Relax (4) Traitor (4) Anniversary (3) Bonus (3) Entrepreneurs (3) MH370 (3) Quotes (3) Resign (3) Wedding (3) vacation (3) Anak Syurga (2) Ayah (2) Counting Days (2) Eexercise Fitness Challenge (2) End 2012 (2) Fiesta Gema Santai (2) Full Moon Mega Sale (2) Gift (2) InstaBazar (2) Jalan-jalan Cari Makan (2) Keep Calm (2) Kerana Terpaksa Aku Relakan (2) Kerja (2) Khasiat (2) Liebster Award (2) Night Fest JB (2) Senarai Peserta Segmen & Giveaway (2) gugur (2) miscarriage (2) rezeki (2) Aidijuma (1) Bandung (1) Bukit Gambang Resort City (1) Curang (1) Desaru (1) E-Day (1) EOS & BBW Gel (1) Hamba (1) Hobi (1) Hotel Avillion Legacy Melaka (1) Ibu (1) Interview (1) Istanbul Aku Datang (1) Nuzul Al-Quran (1) Offer (1) PLUS HIGHWAY (1) Penjelasan Isu Maksud Nama DAMIA (1) Pu3 Outlet (1) Rumah Pr1ma (1) STALKER (1) Saudara (1) Seni Lukisan (1) Stress (1) Sukan Lebuhraya Wilayah Selatan (1) SupportGaza (1) Susu Segar Legend (1) Syafiq (1) Umrah (1) Unik (1) Wedding Shoes (1) baby bullet (1) food processor (1) hunting (1) kembar (1) magic baby bullet (1) redha (1)