Isnin, 1 Ogos 2011

en.tunang masok wad

salam.........

erm...aku nak story lagi ni...ingat lagi x entry yang lepas aku ade story about en.tunang masok spital....???

ha....mase petang 2 aku kan dari opis teros jerk pergi tangkak....2 pon semata-mata untuk pasti kan yang dia betol2 dah ok....waktu 2 aku pegi dengan member aku shuhada (aku panggil d "ada" jerk).....ermmmmmsampai tangkak aku hantar ada kat uma tunang d.....pas hantar 2 aku g teros kat uma apet jumpa apet....waktu 2 apet dah tunggu aku....

bila dah sampai uma d...d soh adik d kuar tok panggil aku masok dalam....aku masok tgk d dah terbaring dah.....d bg tau yang d demam....aku rase badan d panas.....aku tanye d dah makan ubat lom???d jawab dah.....erm....aku pas da rase d demam....kebetulan plak d ade cakap mase kuar spital pagi jumaat 2 doctor ade ckp kalo makin sakin atau demam datang semula spital.....aku teros r ajak d g spital......d xde bantah apa2....

sampai spital dalam pukul 8.15 malam...taros g kat emergency 2....atendent kat situ mintak i/c d tok cek record yang pagi tadi d datang.....setengah jam cari baru jumpa record d......jenuh aku tunggu,,,,pas 2 baru lah jumpa dengan doktor.....mase tengah jumpa doktor mak dia datang,,,,,adik d amin yang bawak mak d n mamat......teros g tempat aku n apet,,,,xlame pas 2 atendent 2 soh d masok kat 1 bilik ni (bilik pesakit) nak wat ujian saringan.....

ada lah 1jam jugak d kat dalam bilik 2.....aku nekad ckp dengan atendant 2 nak mintak masok nak g tgk d......(pasal aku tgk ramai org kuar masok kat bilik 2....)...atendent 2 bagi masok tapi sorang-sorang...xboleh reramai masok.....so aku bg mak d masok dulu.....pas mak d masok baru r aku masok.....

aku teman d kat dalam bilik 2 dalam setengah jam lah sampai mak d nak balik dulu.....(penat tunggu kot lame sangat....),,,waktu 2 nurse kat bilik 2 dah masokkan d drip da 1 botol......jam da pukul 10.30 malam.....baru d boleh masok wad....aku folow d masok kat ambulans (kat hospital sane nak g masok wad pesakit dikenekan menaiki ambulans untuk sampai ke wad (agak pelik bagi aku,,,,,)),,,hehehehe....

wad dengan tempat emergency 2 xde lah jauh sangat.....sampai jerk kat wad nurse kat sane tunjukkan katil d....so d teros baring....xtahan sakit d cakap.....aku pon tolong lah d......pas 2 nurse ade bagi baju suruh d tukar...mulanya d xnak pasal susah d cakap sebab tangan d ade jarum drip...........aku pakse gak d tukar baju 2......so d dengar gak cakap aku......aku bukak kan baju d...pelan2 n gantikan dengan baju pesakit.....pas dah tukar baju d baring balik......

erm pas 2 aku balik jap g amik member aku 2 kat uma tunang d...pas 2 baru aku g uma apet balik...bg tau kat mak d yang apet kene tahan wad....so aku mintak mak d sediakan baju....pas 2 aku hantar kat hospital semula sebelom aku balik muar....mase hantar baju 2 aku baru jerk sampai kat wad...mak ayah d pon sampai....(mak ayah mane yang x sayang anak kan)...hehehehe.....pas hantar baju aku teros balik muar.....abah d pesan kat aku drive ati-ati....=)..

aku sampai uma dalam pukul 1.00 pagi....

esok nya sabtu plak.....aku mintak emergency leave....nasib baik dapat....so aku gerak dari rumah aku pukul 9.30 pagi.....aku bawak member aku yang malam 2...pasal d nak mintak tolong aku hantar kan d kat uma tunang d.....aku bawakkan ajerk lah....lagi pun sekali jalan....apa salahnya kan...hehehe...=)....pas hantar kawan aku 2 aku teros g uma d...waktu 2 mak d xde g paso....beli lauk.....yang ade adik d zurai...pas 2 x lame 2 mak d sampai.....sebelom pegi jumpa apet mak d sempat makan tapi lauk 2 bukan untuk apet....pasal apet xboleh makan pedas...

tepat pukol 12 tengah hari aku n mak d berdua jerk teros pegi spital....mak d sempat bawak kan air panas,,,pinggan,,sudu,,cawan n tuala untuk d mandi....hehehe....pas 2 apet soh aku kuar beli surat khabar....mak d nak ikot aku.....aku bawak mak d g 7E....kat 7E aku belikan d surat khabar,roti n air....cian plak kat d takut d lapar....

pas 2 aku balik spital balik,,,,,tgk member2 d datang....abah d pon ade gak...=).....xlame pas 2 dah pukul 2 lepas waktu melawat semua nya balik termasok mak abah d.....tinggal aku sowg jerk jage d.....=).....aku jage d sampai aku tertidor...(agaknya apet tgk jerk aku tertidor kat tepi katil d 2 kan..huhuhuhu...).....aku jage d mase hari sabtu 2 sampai malam pukul 10.30 baru aku gerak balik uma.......apet risau kan aku pasal d tgk aku letih sangat2......pas 2 d tau aku x makan 1 hari 2 sebab jage d......sedey sei dengar,,,,,huhuhuhuhuh......

sampai uma aku teros jerk mandi-mandi n tido.....kepenatan sangat......

arini (ahad)

aku gerak g tgk d lambat cikit.....aku terasa letih....aku gerak tengah hari....aku bawak member baik aku (ekin).....mase 2 g makan dulu n singgah Giant untuk belikan buah tangan untuk apet......aku n ekin belikan d chocolate,,biskot crunch oat 2,,,dgn air pulpy orange....hurm...pas dari Giant teros gerak ke spital........kat spital tadi aku tgk d da semakin sihat lah....ceria jerk d tadi......

aku sempai amik gambar g sepanjang d sakit dari awal d masok wad 2...jommmmm layan.....

jumaat malam sabtu kat wad kecemasan (masok drip)
1st day masok wad 2 (d mengantok lepas kene masok ubat)..jumaat malam sabtu
sabtu siang tgh nak tido

santai sambil tgk tv (cuma tv3 jerk siarannya)..hehehe

mohd hafiz katil no.6 wad2

30/07/2011

tengah betolkan plaster kat drip....

pas mandi....drip lupa nak tutup dah keluar darah n drip x jalan sebab darah dah beku

hari ahad hari ke-2 masok wad......semakin ceria n sehat

mohd hafiz bin abdullah..name kat katil

aku n apet kat wad

huhuhu.......sekian sahaja gambar-gambar d yang boleh ditonton.....=).......siang tadi (ahad) aku pegi sane d semakin ceria,,,,,n x berapa sakit d ckap....

cian d sambut puasa tahun 2011 kat wad2 hospital tangkak...hehehehehe....=)........d bagi tau aku yang ade staff nurse kat wad 2 tanya pasal aku....nurse 2 tanya aku ni staff nurse gak kew????ehemmm ehemmmm untung lah kalo aku staff nurse.....huhuhuhu...apet cuma jawab bukan staff nurse tapi dia ade keje kat klinik....huhuhuhuhuhu.....

erm k lah...untuk en.tunang lepas ni jage kecihatan okey.....jangan xjage plak......pedas2 jangan makan sangat..kalo boleh elakkan....=).......

b doakan yang terbaik buat abang.....b sayang abang......

izinkan b jage abang selama mana abang sakit.......

b nak jadi partner abang susah n senang.....=)...

erm k lah..nak tido dah nanti nak sahor......



SELAMAT BERPUASA......

lot of love
masspet

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Label

Our Stories (67) Segmen (64) Giveaway (63) Aku (39) Kesayangan (36) Soulmate (36) family (29) Miscellaneous (28) Jerit (24) Kelahiran (22) anugerah terindah (22) Diari Mengandung (21) Pregnancy Journal (20) Malaika Dhia Damia (18) Office (18) klinik (12) Hasil Giveaway & Segmen (11) Hospital (11) Lirik (11) Sahabat (11) kesihatan (9) Nuffnang (7) Raya (7) Kenangan Nostalgia (6) Birthday (5) HangOut (5) Kehidupan (5) My Recipe (5) Tips (5) Event (4) Ramadhan (4) Rapuh (4) Relax (4) Traitor (4) Anniversary (3) Bonus (3) Entrepreneurs (3) MH370 (3) Quotes (3) Resign (3) Wedding (3) vacation (3) Anak Syurga (2) Ayah (2) Counting Days (2) Eexercise Fitness Challenge (2) End 2012 (2) Fiesta Gema Santai (2) Full Moon Mega Sale (2) Gift (2) InstaBazar (2) Jalan-jalan Cari Makan (2) Keep Calm (2) Kerana Terpaksa Aku Relakan (2) Kerja (2) Khasiat (2) Liebster Award (2) Night Fest JB (2) Senarai Peserta Segmen & Giveaway (2) gugur (2) miscarriage (2) rezeki (2) 2nd pregnancy journal (1) Aidijuma (1) Bandung (1) Bukit Gambang Resort City (1) Curang (1) Desaru (1) E-Day (1) EOS & BBW Gel (1) Hamba (1) Hobi (1) Hotel Avillion Legacy Melaka (1) Ibu (1) Interview (1) Istanbul Aku Datang (1) Nuzul Al-Quran (1) Offer (1) PLUS HIGHWAY (1) Penjelasan Isu Maksud Nama DAMIA (1) Pu3 Outlet (1) Rumah Pr1ma (1) STALKER (1) Saudara (1) Seni Lukisan (1) Stress (1) Sukan Lebuhraya Wilayah Selatan (1) SupportGaza (1) Susu Segar Legend (1) Syafiq (1) Umrah (1) Unik (1) Wedding Shoes (1) baby bullet (1) food processor (1) hunting (1) kembar (1) magic baby bullet (1) pregnancy journey (1) redha (1)